Retinol uit de natuur

Verbeter je huid met het nieuwe Esse Bakuchiol Serum.

Retinol is al tientallen jaren een dominant ingrediënt voor anti-age huidverzorging. Het is weliswaar effectief, maar brengt tegelijkertijd risico’s met zich mee. Bijwerkingen als roodheid, irritatie en schilfering van de huid schrikken veel consumenten af. In het nieuwe serum gebruikt Esse een natuurlijk alternatief, Bakuchiol, dat vergelijkbare resultaten geeft zoals het verminderen van rimpels en pigmentatie en het verbeteren van de stevigheid van de huid, maar dan zonder de risico’s.
“De toxiciteit van retinol wordt algemeen erkend en de FDA (Food and Drug Administration) waarschuwt zelfs voor de gevaren die deze stof vormt in verband met de ontwikkeling van huidkanker.* De EU heeft daarom besloten vanaf juni 2023 alle cosmetische producten met
een hogere concentratie retinol dan 0,3% te verbieden,” aldus Trevor Steyn, oprichter van Esse. “Vanaf het begin is ons doel geweest om de gezondheid van de huid te bevorderen. En het gebruik van toxines op een complex systeem als het huidmicrobioom is uitermate risicovol. Daarom hebben wij nooit overwogen retinol als ingrediënt toe te passen.”

 

Wat is Bakuchiol?

Bakuchiol, een natuurlijk alternatief voor retinol.
Steyn: “Het grootste voordeel van Bakuchiol ten opzichte van retinol is dat het geen bijwerkingen heeft. Bakuchiol is fotostabiel, wat betekent dat het overdag veilig kan worden gebruikt zonder risico op fotoreactiviteit (huidschade door blootstelling aan UV-licht). Ook kan Bakuchiol veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Bakuchiol is een gezuiverd extract uit de zaden van de Psoralea corylifolia, een plant die voorkomt in Oost-Azië. Verwar Bakuchiol niet met Babchi olie, de ongeraffineerde olie uit de zaden van dezelfde plant die enigszins toxisch is. Het zuiveringsproces is essentieel voor de kwaliteit en Esse controleert elke partij van deze olie door middel van nucleair-magnetische resonantiespectroscopie (NMR). Bakuchiol is een pure verbinding die zeer goed door de huid wordt getolereerd. Het is geschikt voor gebruik bij vroegtijdige huidveroudering, bij een acnegevoelige huid en bij hyperpigmentatie.

Onderzoek met Bakuchiol

In een onafhankelijk onderzoeksinstituut in Duitsland werden behandelingen met Bakuchiol vergeleken met behandelingen met retinol. De uitkomst was dat Bakuchiol dezelfde effecten heeft als retinol: rimpels en hyperpigmentatie verminderen, maar dan zonder de bijwerkingen die retinol geeft. Ook is wetenschappelijk aangetoond dat Bakuchiol de productie van collageen en elastine stimuleert en daarmee de huid steviger en elastischer wordt. Ook werd de vermindering van hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken wetenschappelijk aangetoond. Esse Bakuchiol Serum kan eenvoudig worden toegepast in je dagelijkse huidverzorgingsroutine om vroegtijdige
huidveroudering effectief te behandelen. Alle Esse producten zijn ethisch geproduceerd en gecertificeerd biologisch, vegan, dierproefvrij, CO2- en plastic neutraal.
Het Esse Bakuchiol Serum is vanaf half september 2023 verkrijgbaar bij de Esse salons en -webshops.

Kijk voor meer informatie over Esse en de verkooppunten op www.esseskincare.nl (consumentenadviesprijs € 39,80 15ml)