, , ,

Rosacea en de Rositta methode

Wat is rosacea?

Rosacea is een huidaandoening welke je herkent aan roodheid in het gezicht, jeuk, branderigheid, bultjes of pukkeltjes. Naar schatting zijn er ruim 800.000 mensen in Nederland die last hebben van rosacea, maar helaas is de exacte oorzaak nog niet bekend.

Wel is bekend dat demodexmijten een rol spelen bij deze huidaandoening. Deze mijten worden namelijk in grote hoeveelheden aangetroffen op de rosacea huid. Ze dragen een bacterie bij zich welke zorgt voor ontstekingen. Ook spelen voeding en genen een rol.

Er zijn 4 verschillende soorten rosacea

Subtype 1 kenmerkt zich door verschillende klachten. De belangrijkste zijn: snel blozen (flushes of opvlammingen), een blijvende roodheid en zichtbare vaatjes in het gezicht, ook wel couperose genoemd.

Subtype 2 kenmerkt zich door bultjes, puistjes en rode verdikkingen De klachten lijken op acne. Daarom halen zelfs artsen rosacea en acne nog wel eens door elkaar.

Subtype 3 kenmerkt zich door een verdikte huid, vooral rond de neus.

Subtype 4 kenmerkt zich door irritatie rond de ogen.

Type 3 en 4 komen het minst vaak voor, maar sommige pechvogels hebben meerdere types tegelijk.

De Rositta methode

Al meer dan dertig jaar is Rositta Kaijser bezig met het behandelen van rosacea. In deze jaren heeft ze haar eigen unieke methode ontwikkeld welke erg succesvol blijkt te zijn; de Rositta methode. Het is een combinatie van theoretische kennis, een unieke huidbewerkingstechniek, lotion, voedingsadvies en een gave om demodexmijten op te sporen.

Bij de Rositta methode ligt de focus op ‘van binnenuit’ genezen. Anders dan andere behandelingen en crèmes wordt de rosacea niet onderdrukt, maar wordt het eruit gehaald. De behandelingen zijn intensief, maar hebben indrukwekkend resultaat. Bij 90% van de cliënten kom de rosacea NIET meer terug. In de overige gevallen bieden ze extra behandelingen aan.

De unieke methode is inmiddels gepatenteerd door heel Europa.

 Het behandeltraject

Het begint met een huidscan. Deze scan gaat wel 6 huidlagen diep en aan de hand van de scan en het consult wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt.

Het behandeltraject heet niet voor niets een traject, want het bestaat uit meerdere behandelingen. De eerste 3 weken zijn het meest intensief. Er worden dan dagelijks behandelingen uitgevoerd. Na week 3 worden de behandelingen afgebouwd, dit is afhankelijk van hoe de huid er uitziet.

Naast het volgen van de behandelingen worden er ook leefstijladviezen gegeven. Deze zijn gebaseerd op het vermijden van de rosacea triggers. De triggers verschillen per persoon, deze worden tijdens het behandeltraject onderzocht.

Wil je meer lezen over rosacea?
Lees dan ook ons artikel via deze link: https://www.nononsensebeauty.nl/rosacea-awareness-month/

 Heb jij nog vragen over de Rositta methode of wil je een huidscan laten doen? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis consult + huidscan.

Gratis Rosacea Scan – Rositta Kliniek

 Klik hier voor een filmpje van de Rositta Methode?
Zie ons informatiefilmpje op YouTube.

 

©Ahmet Turkkani