Ieder jaar in november is het Rosacea Awareness month. Niet voor niks: er zijn veel mensen die ten einde raad zijn door dit hardnekkige huidprobleem. De vloek die rosacea heet treft jaarlijks steeds meer mensen waarvan grotendeels vrouw is. Een behandeling waarbij complete remissie gegarandeerd wordt is er helaas nog steeds niet, maar er zijn wel goede ontwikkelingen op gebied van het behandelen van rosacea.

Een ‘wholistische’ benadering kan succes hebben. Althans, als de behandelaar en cliënt samen werken aan duurzaam resultaat. En dat blijkt niet enkel het gebruik van specifieke producten of ondergaan van specifieke behandelingen te zijn, maar een algeheel management van lyfestyle en psyche met daarbij het vermijden van alle eventuele triggers. Geen kant en klare principe dus, maar met toewijding en discipline zeker haalbaar.

Rositta Kayser heeft haar eigen visie ontwikkeld uit passie en vooral empathie doordat ze stap voor stap de logica achter het ontstaan van rosacea heeft bestudeerd. Het begrijpen van de huid en de reactie daarvan op diverse invloeden zijn de basis voor het begrijpen van huidproblematiek: misschien wel de belangrijkste factor bij het behandelen van rosacea. Helaas wordt er weinig aandacht geschonken aan deze factoren tijdens de studies op het gebied van de huid. Wie de huid en de diverse reacties daarvan écht wil begrijpen moet zelf de weg naar kennis opzoeken.

Met veel geduld en het continu aanpassen van visie op de huid en rosacea zijn Rositta Kayser en haar team binnen Rositta Kliniek gespecialiseerd als het gaat om het grondig aanpakken van dit lastige huidprobleem. Inmiddels weten steeds meer teleurgestelde en wanhopige mensen de weg te vinden naar het Nationaal Centrum voor Rosacea en 80-90% van deze mensen gaan tevreden door het leven. Lees: zonder rosacea.

Tijdens deze maand geven we extra aandacht aan rosacea en uiteraard hebben we Rositta mogen interviewen. Wil je meer weten over rosacea en de behandelmogelijkheden? Rositta deelt haar kennis en kunde binnenkort in een nieuw artikel, dus stay tuned

©Ahmet Turkkani