Review Esse Nourish Moisturiser: een SOS-product voor de gevoelige winterhuid

Review Esse Nourish Moisturiser: een SOS-product voor de gevoelige winterhuid

In de winter heeft je huid het flink te verduren. Binnen staat de centrale verwarming op standje hoog, buiten is het hondenweer. Zeker als je een gevoelige huid hebt, is de winter geen pretje. Grootste oorzaak van die gevoelige huid is een verstoorde barrièrefunctie. Deze belangrijke functie van je huid kan je zien als een verdedigingsmechanisme voor invloeden van buitenaf. Zoals weer en wind…

 

Je huid uit balans

Dit natuurlijke verdedigingsmechanisme van je huid is op z’n best als je huid in balans is. Dat klinkt natuurlijk erg yin-en-yang, maar dat is het niet. Het is simpelweg wetenschap. Een wetenschap waarin de verzameling van bacteriën op je huid – je zogenaamde microbioom – een hoofdrol spelen.

 

Je kunt dit microbioom zien als een ecosysteem van miljarden verschillende bacteriën die de huid beschermen tegen ziekteverwekkers. Dit ecosysteem zorgt er ook voor dat je huid bijvoorbeeld hyaluronzuur produceert (voor een droge winterhuid heel belangrijk!) en de pH van je huid behouden blijft. Het resultaat? Een gezonde, goed gehydrateerde huid, die niet alleen straalt, maar ook nog eens trager veroudert.

 

Je bent zelf de grootste boosdoener

Misschien vind je dat onaardig gezegd, maar is wel waar. Vaak hebben we alleen zelf niet in de gaten wat we onze huid aandoen. Simpelweg omdat niet iedereen begrijpt hoe het huideigen microbioom werkt.

 

Veel huidverzorgingsproducten, vooral met oppervlakte actieve stoffen en parabenen, strippen het micrioboom van je huid. Je natuurlijke ecosysteem raakt uit balans en het verdedigingsmechanisme verdwijnt. Hierdoor neemt gevoeligheid van je huid toe en ben je ook vatbaarder voor andere huidproblemen. Maar er is hoop…

 

Je kunt dit ecosysteem weer ‘rewilden’ met Esse 

De producten van Esse repareren het ecosysteem van de huid. Pro- en prebiotica helpen de balans te herstellen in een proces dat Esse zelf ‘rewilding’ noemt. Terug naar de oorsprong. In de winter is Nourish Moisturiser een uitstekend product om je huid te ‘rewilden’. Esse heeft in dit product probiotische extracten en prebiotische voedingsstoffen gecombineerd om de barrièrefunctie van je huid te verbeteren. Aloë Vera kalmeert en verzacht, Shea Boter werkt helend en voedt intens. Je vindt in Nourish Moisturiser ook hyaluronzuur dat je huid helpt om vocht vast te houden en vitamine C en E.

 

Heerlijkheid voor je winterhuid

Deze ontzettend volle, rijke moisturiser is een heerlijkheid voor je winterhuid. Hij voedt, kalmeert en beschermt. Ik gebruik Nourish Moisturiser in de ochtend en de avond, na een serum naar keuze. Mijn huid voelt zacht en soepel aan. Droge plekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon (… om dan toch maar in het winterthema te blijven).

 

Wie bang is dat volle, rijke en romige producten een ‘glimhoofd’ opleveren, kan ik geruststellen. Je huid neemt Nourish Moisturiser volledig op. Wat achterblijft is een winterhuid in topconditie.

Dat wil jij toch ook?

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist