QMS: Science not Miracles

Een sterke slogan voor een sterk merk. Want zeg nou zelf: wonderen bestaan misschien wel maar ze zitten zeker niet in een potje. Wie puur huidverbetering en anti aging wil zonder illusie is bij QMS aan het juiste adres. Ik leg graag uit waarom dit merk behoort tot de merken die zowel in schoonheidssalons als daarbuiten vooraanstaand is als het gaat om resultaat. Maar eerst een kort lesje geschiedenis over het ontstaan van dit fantastische merk…

Meet Dr. Schulte

Het ontstaan van de filosofie van QMS is te danken aan Dr. Schulte. Hij was een ervaren en gedreven brandwondenchirurg die eigenlijk niets anders wilde dan zijn patiënten zo snel en zo mooi mogelijk te laten genezen. Vanuit pure passie voor zijn werk en empathie naar zijn patiënten toe is hij begonnen met een eigen laboratorium waarbij effecten van collageen in combinatie met hyaluronzuur werd onderzocht. Deze twee stofjes zitten namelijk van nature al in de huid. Vanuit het motto ‘geef de huid waar het uit bestaat’ heeft deze combinatie een duidelijk waarneembaar positief effect bewezen op genezing van brandwonden. Peptiden en fruitzuur versterkten en versnelden deze resultaten en daarmee ontstond de basisfilosofie van het merk. Het product komt dus uit een medische hoek en is daarmee van origine echt een artsenmerk: niet te vergelijken met de private label producten die door vele artsen op de markt worden gebracht.

Klinisch getest en wetenschappelijk onderbouwd

Het grote voordeel aan een productlijn uit de artsenwereld is dat er vele clinical trials voorafgaan voordat er een product op de markt komt. Zowel producten als de daarbij behorende professionele behandelingen worden lang en breed getest en effecten worden onderzocht. In het kader van veiligheid voorop worden de resultaten vastgelegd in klinische rapporten welke onderbouwen waar het resultaat aan te danken is. Met vele experts aan het roer worden de formules met passie en precisie samengesteld zodat huidspecialisten én consumenten verzekerd zijn van veilige, effectieve en bovenal heerlijke treatments en producten. Met deze informatie is de slogan ‘Science not Miracles’ dan ook krachtig onderbouwd.

Hyaluronzuur

En dan nu het geheim: eerder in dit artikel heb ik al verklapt dat de essentie van het merk bestaat uit collageen en hyaluronzuur. Deze twee stofjes zijn immers een natuurlijk bestanddeel van de huid en hebben een uiterst belangrijke functie voor een gezonde, weerbare en vitale huid. Hyaluronzuur heeft een sterk hydraterend en vochtbindend vermogen welke onmisbaar is voor de huid. Het heeft een bijdrage aan een gezonde stofwisseling van de huid en daarbij spreekt logica voor zich: zonder een optimaal vochtgehalte zal de cel nooit goed functioneren met mankementen als gevolg.

Lees: versnelde huidveroudering door vochttekort. Het lichaam voorzien van een juiste hoeveelheid vocht van binnen en buiten is dus essentieel. En als het om hydratatie gaat is hyaluronzuur het meest wetenschappelijk bewezen ingrediënt in skincare.

Collageen

Collageen is magie. Waarom? Op het moment dat er een beschadiging in het lichaam ontstaat, dus ook aan de huid- is collageen het cement waarmee er nieuw huid wordt aangemaakt. Denk aan een operatiewond, een schaafwond of waarom Dr. Schulte ooit is begonnen, de brandwonden. Collageen is naast een lichaamseigen huid herstellend stofje ook een jeugdigheidselixer. Het menselijk lichaam heeft vele types collageen en deze eiwitsoort is een hoofdbestanddeel van de huid. Dit wonderstofje is verantwoordelijk voor een gladde huidstructuur, volume en stevigheid van de huid én zorgt voor een snel herstel van de huid na diverse soorten roofbouw zoals zonnebrand. Wil je dus een compacte huid zonder rimpels met een gezonde glow? Collagen it is!

De behandelingen en producten van QMS zijn mede dankzij huid identieke collageen en hyaluronzuur serieuze no nonsense producten met een verhaal. Een succesverhaal met wetenschappelijke onderbouwing en geen sprookje voor zowel de professionele skincare expert als de consument die beiden geen concessies doen aan kwaliteit.

Meer weten over QMS behandelingen en producten?

www.qmsmediscosmetics.com

of volg onze sociale media kanalen voor leuke win- acties!

©Ahmet Turkkani