QMS en zonneallergie

Ben je ook zo vrolijk als de zon schijnt? Volgens onderzoek speelt de zon een grote rol bij onze gemoedstoestand en zou 87% van de Noord Europese bevolking een beter humeur en meer energie krijgen met wat extra zonnestralen. Nu is dat waarschijnlijk geen nieuws voor je maar wat je waarschijnlijk niet weet is dat er ook gevaren kleven aan de zon. En dan heb ik het niet over pigmentvlekken, verbranding of huidkanker…

Jeuk is niet leuk

Polymorfe lichteruptie (PMLE) is meer bekend als zonneallergie en betekent dat je letterlijk allergisch bent voor de zon. Wie dus dacht getroffen te zijn met een noten of glutenallergie: het kan altijd erger want PMLE betekent jeuk en pijn! Polymorfe betekent dat deze allergie verschillende soorten uitingen kan hebben terwijl eruptie staat voor uitslag. Dus hoe dan ook: erg vervelend! Deze vorm van huidaandoening komt evenveel bij dames als heren voor en komt met name voor bij de lichtere huiden. De voornaamste boosdoener is UVA en de bobbeltjes en branderige jeuk ontstaan tot 5 dagen na blootstelling aan de eerste zonnestralen. Hierdoor is men er zeker van dat de algehele huidtolerantie tegen de zon de allerbelangrijkste factor is bij het voorkomen van zonneallergie.

QMS medicosmetics en huidtolerantie

Wist je dat je de tolerantie van je huid het allerbeste kunt verhogen met producten voor uitwendig gebruik in combinatie met supplementen? En laat QMS Medicosmetics nou net de 3 producten hebben die zonneallergie prima kan voorkomen en onderdrukken. Hierbij wel een belangrijke aantekening: suppletie begin je ruim een maand voordat je de eerste zonnestraaltjes op je huid krijgt. En de overige producten zijn je BFF: niet smeren is geen optie. En ben je te laat met suppletie om de zonneallergie te voorkomen? No worries, de jeuk en branderigheid trekt sneller weg als je suppletie alsnog inneemt. Ik leg graag uit…

Collagen Intravital Plus

Bij QMS Medicosmetics speelt Gehydroliseerd Collageen de hoofdrol als het gaat om de algehele gezondheid, herstel en verjonging van de huid. En natuurlijk is het geen verassing dat Collagen Intravital Plus grotendeels bestaat uit gehydroliseerd collageen. Wil je meer weten over het collageenrecept van QMS? Check dan deze link. 

Daarnaast barst het product van de diverse antioxidanten waaronder Ascorbinezuur (Vitamine C), Vitamine E, Niacinamide, Q10 en Vitamine B1 en B6. Antioxidanten versterken de weerbaarheid van de cel waardoor de cel beter beschermd wordt op het moment dat er een ontstekingsreactie ontstaat, zoals acuut bij zonneallergie of chronisch bij rosacea. Een capsule tijdens je dag- en nacht skincare routine verbetert je algehele weerstand en houdt in dit geval de jeuk en brand onder controle. Daarnaast krijg je ook nog eens twee glazen extra water binnen waardoor je je huid van binnenuit hydrateert. Just saying…

Pot 60 capsules € 85

Redness Relief Complex

Mooi rood is niet lelijk, maar permanent rood met branderigheid en jeuk is nou niet bepaald wenselijk. Dit serum bevat een speciale formule die roodheid vermindert, de geïrriteerde huid kalmeert en bevordert de huid barrière. Deze werking is te danken aan TCM-Naringenin-Chalcon, een actief ingrediënt dat ontstekingsremmend werkt roodheid tegengaat. Voedende veten zoals Argaanolie en Sheabutter verzadigen de huid en behouden het vochtgehalte in de huid, Vitamine E zorgt voor een betere cel bescherming tegen vrije radicalen en voorkomt vroegtijdige veroudering. En uiteraard heeft Redness Relief Complex dankzij Panthenol en Allantoïne een kalmerende werking op jeuk en branderigheid. Kortom: een perfecte aanvulling op Collagen Intravital Plus!

30 ml €170

 

QMS Cellular Sun Shield SPF 50

Wat heeft het voor zin om te slikken en te smeren als je je huid niet beschermt tegen de zon? Om maar eerlijk te zijn: geen. Het is natuurlijk geen hoge wetenschap dat je je huid tegen de zon (met name UVA) moet beschermen als we het over zonneallergie hebben. En dat is waar QMS Cellular Sun Shield SPF 50 letterlijk een schild vormt tegen schadelijke UV- stralen. In het kader van voorkomen is beter dan genezen is dit product onmisbaar en helpt dankzij de speciale formule tegen alle schadelijke effecten van UV- stralen waaronder inflammatie, cel beschadiging, verbranding en alle soorten huidirritatie.

Dit breed spectrum zonbeschermingsproduct verdient met recht een waarschuwing: het product dient eerst verdeeld te worden in de handen en vervolgens aangedrukt te worden over de huid. Eenmaal aangebracht kan het verder verdeeld worden. Eenmaal aangebracht op de juiste manier geeft het geen wittige waas en trekt goed in. I love it!

30 ml tube €95

www.qmsmedicosmetics.com

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist