QMS Collagen Restore Treatment

Soms wil je huid niet doen wat jij wil en werkt het je tegen. Net als bij mij tot voor kort. Stress, spanning, een aankomende verhuizing en tot slot nog griep waardoor je weerstand (ook die van mijn huid) achteruit is gegaan. Bij mij uit zich dat in gevoeligheid en roodheid maar ook eczeem. Eens per jaar is het zover, en nu net voordat ik een behandeling mocht ondergaan van QMS Medicosmetics…

Eerlijk gezegd was ik, op de één of andere manier niet angstig voor de gevolgen van de behandeling. Inmiddels ken ik het product redelijk goed en heeft de verdieping van het afgelopen jaar me veel bijgebracht. Dus ik ging totaal blanco, maar ook wel weer vol verwachting (want dat hoort nu éénmaal bij mijn karakter) de stoel in. Mijn huid was toch al van slag, en het kon alleen maar beter worden. Ik wist niet wat voor een behandeling ik zou krijgen maar ergens had ik wel het idee dat het niet te intensief kon zijn, maar daar heb ik me toch in vergist…

Ik neem je graag mee in mijn reis naar een gehydrateerde, gekalmeerde en comfortabele huid. Met Qms Medicosmetics…

Onbewust ga ik er altijd van uit dat een behandeling voor de gevoelige huid (vooral met eczeem) niet te intensief hoort te zijn. In dit geval was dat niet zo. Een behandeling met wetenschappelijk onderbouwde producten in combinatie met een vrij intensieve massage en apparatuur gaf de behandeling een totaal andere dimensie. En niet onbelangrijk: een zeer aangename huid die flink wat liefde nodig had.

Uiteraard begon de behandeling met een huidanalyse. De huidspecialist die me behandelde vroeg gelijk hoe het kwam dat mijn huid zo achteruit was gegaan en stelde me gerust dat ze de meest perfecte behandeling voor me had. Na de huid gereinigd te hebben en de huid verweekt te hebben met een specifieke lotion vertelde ze me dat ze mijn huid opnieuw zou her programmeren. Maar dan van binnenuit. En ja, je kunt je afvragen hoe ze dat gedaan heeft. No worries, hier zijn geen naalden aan te pas gekomen maar 2 producten die in synergie samenwerken: Ion Equalizing System, welke bestaat uit stap 1 en een stap 2. Het unieke aan dit product is dat stap 1 een soort microstroomveld vormt op de huid waardoor het de werkstoffen uit stap 2 dieper in de huid sluist. En samen zorgen deze 2 producten ervoor dat de huid van binnenuit zich beter gaat regenereren. En dat merkte ik direct, want na de behandeling was geen teken van huidgevoeligheid of roodheid meer zichtbaar. Amazing…

Nieuw: sculpt & define massage

Vervolgens werd mij verteld dat QMS Medicosmetics met een nieuwe massage uit zal komen. Ik was één van de eerste mensen die deze massage mocht ervaren en alleen dat gaf me al een speciaal gevoel (maar daar gaat natuurlijk het niet om). QMS Medicosmetics gaat uit van resultaat als voornaamste focus en deze massage is erop gericht het gezicht te sculpten en te shapen. Lees: verstrakken. Het is een stevigere bindweefselmassage waarbij er ook buccaal (dus vanuit de binnenkant van de wang) gemasseerd wordt. En gek genoeg, hoe gevoelig je huid ook mag zijn: iedereen wil wel een mooiere gelaatscontour met een strakke kaaklijn. Ik ook, en dat is gelukt want het verschil na één gezichtshelft gemasseerd te hebben is duidelijk zichtbaar.

 

QMS Medicosmetics en collageen

Een QMS-behandeling zou geen behandeling zijn als er geen collageen in voor zou komen. En dat kreeg ik, en hoe! Een collageensheet masker (erg verkoelend) met daarover heen een alginaat masker (soort van rubber op basis van algen) die door het afsluitend effect het collageen dieper in de huid transporteert. Het collageen van QMS Medicosmetics hydrateert de huid, bindt vocht vast en zorgt ervoor dat de huid van binnenuit verstevigd wordt. Collageen is de ziel van het merk waar we eerder al veel over hebben geschreven.

Wil je meer weten over QMS Medicosmetics en de toepassingen van collageen? Dat kan via deze link!

 

En dan de kers op de taart: zuurstof!

Net toen ik dacht dat de behandeling er wel op zat werd ik nog verrast met zuiver en puur zuurstof. Dit apparaat is het paradepaardje van QMS Medicosmetics en staat bekend om het versnellen van huidherstel (net wat ik nodig had) én dieper opname van alle werkstoffen. Een pluspunt van zuurstof (erkend door de literatuur) is dat zuurstof de celstofwisseling reguleert en ervoor zorgt dat alle processen in de huid verlopen zoals het bedoeld is. Dus: wederom ideaal bij een huid die om wat voor reden dan ook van slag is.

 

Advies

Uiteraard is een huidspecialist ook bedoeld voor advies omtrent je skincare routine voor thuis. Als skincare realist ben ik verwend met de meest geavanceerde producten maar geloof me: mijn skincare leven gaat niet altijd over rozen. Soms wil je huid even terug naar de basis en het is belangrijk dat je hiernaar luistert. Nu kom ik zelf uit het vak en kan mijn huid goed lezen, maar dat is niet vanzelfsprekend voor de consument. En daar is waar de huidspecialist een belangrijke rol speelt. Ik kreeg aangepaste adviezen voor thuisgebruik en tot mijn grote verbazing werden me mijn 2 favoriete producten van QMS Medicosmetics geadviseerd: QMS Power Firm (verstrakkend masker voor ’s nachts) en QMS Advanced Collagen Serum in Oil. Resultaat nu na 2 weken: een rustige huid, veel minder roodheid en een strakkere kaaklijn. Geen straf dus.

Wil je meer weten over QMS Advanced Collagen Serum in Oil?

Lees dan mijn reviews hier.

 

Heb jij al een afspraak staan bij een QMS Medicosmetics huidspecialist?

 

©Ahmet Turkkani, Skincare Realist