, , , ,

Pier Augé: Hp DNA en hyaluronzuur een gouden duo bij huidveroudering

Eerder kon je op No Nonsense Beauty lezen hoe het Franse huidverzorgingsmerk Pier Augé al meer dan een halve eeuw iconische producten maakt en dit jaar haar 60-jarige verjaardag viert met haar bestselling product Soothing Treatment Ental DÉLICATE in een prachtige en feestelijke limited edition.

Vandaag zetten we niet een product, maar juist een combinatie van werkstoffen in de schijnwerpers. Want de werkstoffen Hp DNA en hyaluronzuur nemen bij Pier Augé een centrale en onmisbare plaats in. Dit gouden duo verricht namelijk wonderen voor de huid en speelt een belangrijke rol in de behandelprotocollen tegen huidveroudering. Graag vertellen we je er alles over in ons nieuwe No Nonsense Beauty artikel.

 

Laten we beginnen met de werkstof Hp DNA

Hp DNA is een molecuul dat in de natuur voorkomt en wordt onttrokken aan zogenaamde mariene extracten. Daarbij moet je denken aan onderwaterplantjes en algen uit de oceaan. Voorheen werd Hp DNA onttrokken uit levende zalm, maar met het oog op de diervriendelijkheid van het productassortiment is Pier Augé daar al jaren van afgestapt. No animals are harmed for your skin care. Althans, als je Pier Augé gebruikt.

 

Ook tref je Hp DNA aan in de celkern van iedere huidcel in je eigen lichaam. Het stofje speelt een belangrijke rol bij de eiwitstofwisseling en is daarmee onmisbaar voor vrijwel ieder vitaal proces in het lichaam. Van de groei van je haar en nagels, als transporteur van enzymen en hormonen, als afweerstof om te voorkomen dat je ziek wordt: Hp DNA is onmisbaar voor alle vitale processen. Een verstoorde eiwitstofwisseling resulteert bovendien ook in vroegtijdige huidveroudering, en dat wil je uiteraard niet.

 

Een fantastisch hydraterend molecuul en krachtige antioxidant

Hp DNA is allereerst en bovenal een fantastisch hydraterend molecuul. Hp staat voor ‘hoog gepolimeriseerd’, wat betekent dat het een onwijs sterk molecuul is. Hierdoor heeft Hp DNA een uitstekend vochtbindend vermogen en kan het tot 10.000 keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. Hp DNA stimuleert ook de zogenaamde Aquaporines. Dit zijn eiwitten die water naar de huidcellen brengen en op die manier zorgen voor nog meer hydratatie.

Naast een fantastische humectant (ofwel vochtbinder) is Hp DNA ook een krachtige antioxidant die elastase te lijf gaat. Elastase is een chemische stof die in staat is om eiwitten af te breken en daardoor je huid minder elastisch maakt (lees: verslapping veroorzaakt). Elastase wil je dus vooral niet in je huid en Hp DNA helpt daarbij een handje. Hp DNA heeft last but not least huidherstellende en anti-aging eigenschappen, doordat het de collageenproductie stimuleert.

 

Next up… hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een polysaccharide die je aantreft bij alle gewervelde dieren. Dit zijn alle dieren – inclusief de mens – met een wervelkolom. Wist je dat meer dan 50% van het hyaluronzuur in het menselijk lichaam zich in de huid bevindt? Dan weet je dus nu hoe belangrijk deze stof is voor de huid. Hyaluronzuur speelt een belangrijke rol bij de hydratatie en de elasticiteit van de huid. Dit molecuul werkt als een vocht slurpende spons, doordat het 1000 keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden.

 

Er is alleen een probleem met hyaluronzuur…

De concentratie hyaluronzuur in je lichaam neemt af naarmate je ouder wordt. Dit komt vooral door externe factoren zoals zon, stress, nicotine en luchtverontreiniging. Op je vijftigste is de hoeveelheid hyaluronzuur in je lichaam al met 50% afgenomen. Een goed skin care product met hyaluronzuur kan dit tekort weer aanvullen.

 

Hp DNA én hyaluronzuur samen: een gouden duo

Oftewel… A match made in heaven! Deze twee werkstoffen versterken elkaars effect, wanneer ze worden gecombineerd in één product. Dit resulteert in nog meer hydratatie, nog meer celverjonging en nog meer anti-aging effect. Tegelijkertijd respecteren Hp DNA en hyaluronzuur het natuurlijk evenwicht van de huid, een opgave die bij Pier Augé centraal staat. Het zal je dan ook niet verrassen dat deze match made in heaven in een behandelprotocol is beland.

 

Pier Augé ontwikkelde Cryo-Restructurel

Cryo-Restructurel staat voor cryo-herstructurering. Cryo-Restructurel is een salonbehandeling die je kunt beschouwen als een biologische facelift. De behandeling regenereert en verstevigt de huid en versterkt de gezichtscontouren. Hp DNA en Hyaluronzuur herstellen snel het huidweefsel, verbeteren de celstofwisseling en stimuleren het celvernieuwingsproces

 

Niet overnight, maar wel ultiem wel genieten

Cryo-Restructurel is een behandelprotocol dat je langere tijd moet volgen voor de beste resultaten. Vijf behandelingen met telkens een week ertussen geven de meest optimale resultaten. Verwacht dus geen overnight facial effect, maar wel een wonderbaarlijk resultaat na een vijftal producten. Ester van den Dool van Absolute Beauty doet de Cryo-Restructurel behandeling bijna dagelijks en heeft een uitgesproken mening over deze behandeling.

 

Ester: “De kuur van vijf behandelingen is zeker geen straf, want de behandeling is een heus genietmoment. Heerlijk fris en kalmerend. Ultiem genieten. Na de behandeling voelt de huid ontspannen aan en jij ook. Het eindresultaat? De huid voelt soepel aan, is strak, goed gehydrateerd, rimpels zijn minder diep en de huid heeft een prachtige glow.”

 

 

Voor verschillende huidtypen een uitkomst

Informeer snel bij een Pier Augé salon in jouw omgeving naar de mogelijkheden, want Cryo-Restructurel is een uitkomst voor verschillende huidtypen. Van de vette tot de super gevoelige huid. In alle gevallen herstelt Cryo-Restructurel het natuurlijk evenwicht van de huid en brengt het de huid weer in balans.

Fantastisch bij:

 • Gecombineerde tot vette huid, met overtollig talg en tekenen van uitdroging na overmatig gebruik van uitdrogende producten of medicatie bij acné
 • Vette huid met oneffenheden.
 • Gevoelige huid, met gebrek aan elasticiteit en met uitgesproken rimpels
 • Voor de fijnproever die een super verjongend effect wil

 

De behandeling met vier producten, that’s all you need…

Het Cryo-Restructurel behandelprotocol is verrassend eenvoudig. Het bestaat namelijk uit vier stappen met in totaal vier producten. That’s all you need om het natuurlijk evenwicht van je huid weer te herstellen.

 

 1. Reinigen met Cryo-Restructurel Cleansing Cream

De behandeling start met een heerlijke reiniging van het gezicht met Cryo-Restructurel Cleansing Cream. Deze reiniger bevat een eiwitemulsie die de huid zacht en tegelijkertijd diep reinigt en de huid verweekt. Deze Cleansing Cream stimuleert de celvernieuwing. De reiniging duurt langer dan een klassieke reinigingsmethode waardoor je al gelijk ‘in the mood’ komt voor een zalige massage!

 

 1. Cryo-Restructurel Cryo-Gel

Deze gel bevat pure Hp DNA en hyaluronzuur. Tijdens deze tweede stap van de behandeling zal je zien hoeveel honger je huid heeft naar deze twee magische stofjes. Maar liefst een volledige tube Cryo-Restructurel Cryo-Gel wordt in de huid bewerkt middels een hemelse massage én een ontspannend masker. De huid wordt met een gaasje strakgetrokken en daarna ‘geplastificeerd’ in de derde stap van de behandeling.

 

 1. Cryo-Restructurel Serumaccelerator

De Cryo-Restructurel Serumaccelerator plastificeert de Cryo-Restructurel Cryo-Gel uit de vorige stap en vult deze aan met extra verstevigende werkstoffen.

 

Ester: “Je gezicht wordt door de Cryo-Restructurel Serumaccelerator als het ware geshaped. Maar dan in een variant die langer aanhoudt dan de make-up trucjes en foefjes die je op Instagram veel voorbij ziet komen. Zo ontstaat een jeugdige gezichtsvorm met een volle en stevige huid!

 

 1. Cryo-Restructurel Liposerum

Dit serum herstelt de hydro-lipidebalans (het natuurlijke evenwicht tussen het vocht-en vetgehalte) van de huid door onder meer extracten van Calendula en Vitamine E. De huid voelt weer comfortabel aan en heeft een gezonde, stralende glans!

 

Ester: “Neem van mij maar aan… je huid zal deze behandeling nooit meer vergeten!”

 

Wil je thuis ook aan de slag met het gouden duo?

Dan is de Complétude van Pier Augé een aanrader, zeker voor de droge en gevoelige huid. Complétude is een complete anti-aging behandeling in één product. Het bevat naast Hp DNA en hyaluronzuur ook:

 

 • Bifidus-extract: een probioticum dat de huid beschermt tegen celbeschadiging.
 • Vitamine E: een krachtige antioxidant die huidveroudering tegen gaat. Lees meer over deze vitamine op onze website, zie https://www.nononsensebeauty.nl/vitamine-e/
 • Bernage olie: verzachtend en verjongt de celdeling.
 • Tarwekiemolie: rijk aan Omega 6, Vitamine A en E. Beschermt de celmembranen en verzacht de huid.

 

Ester: “Complétude heeft een cream-gel textuur, waardoor je wellicht zou verwachten dat het een niet al te rijke emulsie is. Het tegendeel is waar! Dit product is dé ultieme huidverzorging voor iedereen die houdt van een rijke skin care beleving en bovendien dag- en nachtverzorging in één pot wil.”

 

Tarwekiemolie speelt een essentiële rol in Complétude. Het nadeel van deze olie is echter dat het normaliter niet – hoe zeggen we dat netjes – heel erg lekker ruikt (lees: stinkt).

Ester: Pier Augé heeft een manier gevonden om Complétude toch heerlijk te laten ruiken, ondanks de tarwekiemolie. Dit product is in alle opzichten een hemelse beleving. Het smeert heerlijk, ruikt heerlijk en je huid vindt het heerlijk. Eenmaal verslaafd aan Complétude wil je nooit meer anders.”

 

@Ahmet Turkkani