, , , ,

Pier Augé en Soothing Treatment Ental DÉLICATE: al meer dan een halve eeuw een icoon

Het Franse huidverzorgingsmerk Pier Augé viert dit jaar haar 60-jarige bestaan. En dat is natuurlijk een feestje waard. Trek de champagne maar open! Bovendien heeft het merk speciaal voor dit jubileum dan ook haar iconische en bestselling product in een aangenaam nostalgisch jasje gegoten. Soothing Treatment Ental DÉLICATE bestaat – net als Pier Augé – 60 jaar en is vanaf nu verkrijgbaar in een supergave limited edition, waar je ook nog eens een mooie korting op krijgt.

Maar wie of wat is Pier Augé eigenlijk? En waarom is Soothing Treatment Ental DÉLICATE al meer dan een halve eeuw zo’n icoon? Huidexpert Ahmet Turkkani ging voor je op onderzoek uit.

Liefde voor de huid

Soothing Treatment Ental DÉLICATE is 60 jaar geleden ontwikkeld door de Franse apotheker Pierre-Jules Augé uit liefde voor de gevoelige huid van zijn vrouw. Mevrouw Augé kampte met irritatie, droogheid en gevoeligheid en er was in de Franse salons en supermarchées geen enkel product verkrijgbaar dat de gevoeligheid écht kon verzachten. Daarom besloot Pierre-Jules Augé dit product zelf maar te ontwikkelen. Want zoals de liefde van de man door de maag gaat, zo gaat die van de vrouw via de huid…

Ental DÉLICATE functioneert als een schild voor de huid en beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals weer en wind, klimaat, vervuiling en UV-straling. De geconcentreerde formule bevat onder andere plantaardige oliën en bijenwas. Ental DÉLICATE voedt en verzacht de huid intens, bevordert de regeneratie van de huid en kalmeert een geïrriteerde huid. Gevolg: een soepele, stralende huid met een jonge uitstraling!

Ahmet: “Ken je de 8-hour cream van Elizabeth Arden? Ental DÉLICATE is de 2.0-versie daarvan. Of misschien zelfs wel 3.0. Het product doet allereerst wonderen voor de zeer droge huid, maar kan daarnaast ook heel goed worden gebruikt op bijvoorbeeld gescheurde nagelriemen en droge lippen. Het is een slim SOS-product voor eigenlijk alle huidongemakken die wel wat verzachting en liefde kunnen gebruiken.”

 

De huid intrigeerde Pierre-Jules Augé

Hij wilde niet alleen weten hoe de huid is samengesteld, maar ook hoe je de huid vitaal en gezond kunt houden. Deze vragen hielden hem bezig en dat resulteerde in uitgebreid onderzoekswerk, dat hij in 1961 startte. Pierre-Jules slaagde er niet alleen in de universele samenstelling van de huid in een model te vatten, maar ook om de elementen in kaart te brengen die bepalend zijn voor de vitaliteit van de huid. Deze twee belangrijke inzichten combineerde hij tot wat later de wetenschappelijke kern van het cosmeticamerk Pier Augé zou worden: de zogenaamde Dergyl© methode. Deze methode tref je ook in Ental DÉLICATE aan.

 

Dergyl© methode: een formule van de huid

De Dergyl© methode is gebaseerd op twee basisprincipes: respect voor de fysiologische formule van de huid en een nauwkeurige selectie van actieve bestanddelen die de huid voorzien in alle basiswerkstoffen. Het herstellen van het oorspronkelijke evenwicht van de huid is de kernfilosofie bij Pier Augé. De producten van het merk bevatten zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die de huid terugbrengen naar haar natuurlijke en universele samenstelling. Als het ware naar het ‘oermodel’ van de huid.

Ahmet: “Pier Augé heeft stuk voor stuk slimme producten die precies inspelen op de behoeftes van de huid. Eigenlijk heel simpel, je gebruikt als het ware vloeibaar (Dergyl© methode) huid, waardoor de huid er altijd erg vriendelijk op reageert.”

 

Het geheugen van de huid

De huid is een levend en complex ecosysteem dat voortdurend vernieuwd wordt. Toch heeft de huid ook een geheugen. De huid herinnert zich haar basis, haar universele ontwerp. Soms is deze herinnering weggezakt, onder invloed van externe factoren die de huid uit balans brengen, zoals UV-stralen. Met de juiste huidverzorgingsproducten kan je de huid een handje helpen om zich het oermodel te herinneren en hiernaar terug te keren. Zo wordt het geheugen van de huid hersteld en krijgt de huid haar stevigheid en glow terug. De huid is weer in staat zichzelf optimaal te beschermen en te vernieuwen.

 

Weldaad voor de zintuigen

Naast effectief, zijn de producten van Pier Augé ook een ware weldaad voor de zintuigen; zijdezachte texturen met delicate geuren.

Ahmet: “De naam Ental DÉLICATE doet zeker eer aan de textuur. Het is een weldadige en vette formule die je – in tegenstelling tot alle andere merken – heel goed ondersteunend kunt gebruiken bij zelfs de allervetste huiden. Het is ook een hele fijne massage tussenstof voor tijdens behandelingen. Om de sterren van de hemel te masseren, voor zowel gezicht als schouders of nek!”

 

En dat alles nu in een exclusieve tube

De Limited Edition Ental DÉLICATE tube lijkt qua uiterlijk onmiskenbaar op de cleane, witte tube van weleer. Aangevuld met het logo van het 60 jarig bestaan in het goud als eerbetoon op de liefde van Pierre-Jules Augé op zijn vrouw. En heel eerlijk: misschien ook wel stiekem een beetje als eerbetoon op de magische Dergyl© methode.

Ahmet: “Het lijkt wel of ik dit product uit een vorig leven ken. Ooit liep ik stage in een salon waar het merk Pier Augé gebruikt werd. De verpakkingen waren destijds totaal anders dan nu: metalen tubes waar de inhoud uit de achterkant kwam in plaats van de voorkant. Gelukkig was en is de kwaliteit nog steeds uitmuntend en heeft het merk (inmiddels 22 jaar later) hele trouwe gebruikers. En uiteraard een chique uitstraling met gebruiksvriendelijke verpakkingen.”

 

Shop met korting

Ahmet: “Een no nonsense en fijn product voor de zeer droge huid, of voor iedereen die extra comfort zoekt.

Ik zeg: shoppen maar!”

 

Ental DÉLICATE 60th Anniversary Limited Edition is vanaf vandaag beschikbaar in een tube van 75 ml. Vergeleken met de oorspronkelijke en kleinere variant van 40 ml krijg je op de limited edition tube 20% korting (per ml).

© Ahmet Turkkani