, , ,

pHformula VITA B3 Cream

Roodheid, branderig gevoel, couperose, pustels en vochttekort…

Allemaal problemen die zich voor doen bij rosacea of een gevoelige huid.

Los van elkaar, of combinaties ervan: niemand die te kampen heeft met deze huidproblemen is hier blij mee en zoekt naar een oplossing. En laat de wetenschap nou het reeds eerder bekende, maar ondergewaardeerde Niacinamide erkennen als één van de allerbeste werkstoffen die al deze huidproblemen bestrijdt (Dermatologic therapy, februari 2017).

In het kader van ‘rosacea awareness month’ hebben we ons verdiept in de verkrijgbare skincare producten op de markt tegen rosacea en zijn onaangenaam verrast door het aanbod. Net zo breed als dat het anti ageings aanbod is, zo minimaal is het aanbod op het gebied van rosacea…

Vanuit de wetenschap die Niacinamide bij een dagelijkse dosering van 5% erkent als één van de allerbeste werkstoffen tegen rosacea zijn we op zoek gegaan naar producten die we kunnen testen. Gek genoeg wordt Niacinamide in veel producten toegepast, maar in lagere doseringen. Het merk pHformula weet dus de wetenschap goed te benutten en heeft tot zover bekend bij onze redactie als enige ingespeeld op deze kennis.

Even voorstellen: pHformula VITA B3 Cream

Dag- en nachtcréme in één voor mensen die een antiroodheid effect willen en waarde hechten aan het gemak en comfort van huidverzorging. Dankzij de wetenschappelijk effectieve dosering van 5% Niacinamide, in combinatie met overige werkstoffen heb je alle defecten in de huid tegelijkertijd aangepakt, en dat merkt ons testmodel binnen een maand. Haar huid ziet er minder rood uit, puistjes zijn verdwenen op enkele kleine vlekjes na en de huid voelt stevig, glad en gehydrateerd aan. pHformula heeft de kracht van Niacinamide versterkt met o.a. Allantoïne welke de huid mild peelt, waardoor de vervelende Demodex mijt moeilijker overleeft op de huid waardoor ontstekingen verdwijnen. Eveneens wordt het vochtgehalte verbeterd waardoor de huid in het algeheel beter voelt.

Rosacea is een complex huidprobleem welke met liefde, maar ook doeltreffend en vanuit meerdere fronten aangepakt moet worden. Zonder de huid te overprikkelen is pHformula erin geslaagd een créme voor dagelijks gebruik te formuleren. En die werkt!

©Ahmet Turkkani