, ,

PCA skin Pigment Gel Pro

“Get even with uneven skin” luidt de slogan. Een krachtige statement, terwijl er anderzijds maar weinig huidproblemen zo hardnekkig zijn als pigmentvlekken. Of het nu veroorzaakt is door hormonen tijdens zwangerschap, de pil, zonschade of pukkels: donkere plekjes en vlekjes zijn lastig te vervagen. En toch kunnen skincare producten – zeker in combinatie met de juiste professionele ondersteuning van de huidspecialist – afrekenen met ongewenste verkleuringen. En de nieuwe Pigment Gel Pro van PCA Skin is daar een voorbeeld van. Ik testte deze nieuwkomer op pigmentgebied voor je uit en zag na vier weken al verschil: de spiegel zag er minder vlekkerig uit.


Before & After na 8 weken gebruik zonder overige behandelingen

 

“Maar Ahmet… jij hebt toch helemaal geen hyperpigmentatie?”

I wish! Ook ik zie – vooral in de zomer – ongewenste verkleuringen ontstaan en dan vooral op mijn voorhoofd. En gelukkig bepaald iedereen zelf wat ‘ongewenst’ is en wat niet. De één kan prima leven met zo’n vlek in zijn of haar gezicht. De ander gaat meteen in de actiemodus. En soms worden pigmentvlekken gecamoufleerd, of ziet een ander ze simpelweg niet terwijl ze voor de persoon in kwestie een doorn in het oog zijn. Ik behoor tot de categorie van mensen die pigmentvlekken weg wil hebben, al zijn de pigmentvlekken op mijn huid niet dominant aanwezig. De lancering van Pigment Gel Pro afgelopen juli, in combinatie met mijn pigmentprobleem kwam dan ook goed uit, want dit serieuze product verdient meer tekst en uitleg.

 

Krachtige werkstoffen 

PCA Skin ontwikkelde speciaal voor Pigment Gel Pro het zogenaamde SynerPro Complex. Dit is een uiterst effectieve mix van zouthout extract (een krachtig botanisch extract dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende werking), tranexaminezuur (een welbekende en steeds populairder wordende werkstof in de behandeling van melasma), hexylresorcinol (een werkstof die nieuwe verkleuringen tegen gaat) en 4-butylresorcinol (gaat oxidatie tegen). Nogal veelbelovend dus…

 

“Pigment Gel Pro zorgt voor een indrukwekkende vermindering van verkleuringen, waaronder donkere en bruine vlekken, ouderdomsvlekken, vergeling van de huid en een onregelmatige teint. En dat al binnen vier weken,” vertelt Joanna Zucker, CEO van CP SKIN Health Group US. Dit is het bedrijf waar PCA Skin onder valt. Het onderzoeksteam van Joanna testte maar liefst 74 werkstoffen tegen verkleuringen. Daarvan werd alleen het beste van het beste – het neusje van de zalm qua werkstoffen welke boven genoemd zijn – geselecteerd en belandde in de formule van Pigment Gel Pro. Een werkstof die wat mij betreft de top notch is binnen pigmentproblemen is toch wel Tranexaminezuur.

Tranexamic acid

 

Lees hier een eerder gepubliceerd no nonsense artikel over tranexaminezuur.

 

Geschikt voor alle huidtypen

“Dit nieuwe product is door de zorgvuldig geselecteerde combinatie van werkstoffen uitermate effectief bij het bestrijden van zonschade en verkleuringen, zonder de noodzaak om het huidblekende hydrochinon te gebruiken,” vult dermatoloog Joel Cohen aan. Hij is tevens directeur van het Amerikaanse AboutSkin Dermatology en AboutSkin Research. “De effectiviteit én de verdraagzaamheid van de formule zit juist in deze combinatie van werkstoffen. Tranexaminezuur en melkzuur pakken verkleuringen aan, terwijl niacinamide ondertussen de huid kalmeert. Dat maakt dat Pigment Gel Pro heel geschikt is voor alle huidtypen, zelfs voor de gevoelige huid.” En bingo: volgens de allernieuwste inzichten is de gevoeligheid het onderliggend probleem bij pigmentvlekken.

 

Resultaat gedreven

Als onderdeel van de resultaat gedreven filosofie van PCA Skin, worden alle nieuwe formules eerst grondig getest op hun effectiviteit. 48 vrouwen tussen de 18 en 86 jaar in alle huidskleuren testten het product 16 weken lang uit. Tel daar dus nog één man bij op: ik! Deze testers hebben Pigment Gel Pro tweemaal daags, na het reinigen gebruikt. Met mooi resultaat!


Before & After na 16 weken gebruik zonder overige behandelingen.

No nonsense pigment product

Hoewel de afbeeldingen met resultaten voor zich spreken kan ik me voorstellen dat je toch ook benieuwd bent naar mijn ervaringen met Pigment Gel Pro. Daar kan ik kort in zijn: het is een no nonsense (what’s in a name…) pigment product, dat absoluut waarmaakt wat het belooft. En voor de duidelijkheid: als je aanleg hebt voor pigmentproblemen zal je dat altijd houden. Zonbescherming is een dagelijkse verplichting en je zult altijd rekening moeten blijven houden met het pigmentprobleem. Maar voor wie het reeds aanwezige pigment wil verminderen in een aanzienlijk korte tijd is de PCA skin Pigment Gel Pro een verademing.

De verpakking is ook een compliment waard: een strakke, cleane verpakking met pompje. De lichtgewicht en transparante formule wordt snel opgenomen waardoor het zelfs geschikt is voor een vette huid. Je voelt het product hooguit lichtjes tintelen; prikken is al een overstatement. Mijn huid reageert goed op dit product. Geen roodheid, geen irritatie. Het kalmerend effect van niacinamide is een slimme toevoeging aan deze formule: zeker als je je bedenkt dat het uberkrachtige SynerPro Complex bomvol effectieve werkstoffen zit, en volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten de gevoeligheid van de huid een primaire factor is bij het ontstaan van pigmentvlekken.

 

Na het aanbrengen van Pigment Gel Pro voelt mijn huid wel een beetje plakkerig. Dat ‘sticky’ gevoel verdwijnt wanneer ik na Pigment Gel Pro overdag een zonbeschermer (absolute must!) aanbreng en ’s nachts een moisturizer, in mijn geval ReBalance van PCA Skin dat de huid kalmeert, hydrateert en verzacht.

 

Vier weken verder en still going strong

Zoals ik in de intro van de review al schreef: ik gebruik Pigment Gel Pro nu vier weken en ben onder de indruk van de eerste resultaten. En die donkere vlek op mijn voorhoofd? Die is nu ondanks de zonovergoten zomerdagen al beduidend minder donker. Nieuwsgierig als ik ben naar verdere resultaten, smeer ik dus gewoon nog even door. To be continued…

 

© Ahmet Turkkani – Skincare Realist