Onstpan je mooi
, ,

Ontspan je mooi

Ontspan je mooi

Of stress je lelijk. Lekker tegenstrijdig, en het is waar ook nog. De wereld is weer wat kennis rijker op het gebied van invloeden van vrije radicalen en dat verdient verdieping. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, van stress word je lelijk en ontspanning maakt je mooi. Wat dit met skincare te maken heeft lichten we nader toe in dit artikel. Maar nu eerst een bijzonder verhaal over een bijzonder mens: Mardge Pascaud.

Onstpan je mooi

Huidspecialist, huidgoeroe en productontwikkelaar Mardge Pascaud heeft haar eigen huidverzorgingslijn ontwikkeld en is als het om de huid gaat een vooraanstaande professional die verder kijkt dan dat haar neus lang is. Als geen ander heeft ze kennis over werkstoffen in cosmetica en hun effecten op de huid. Of het nu gaat om antiaging of andere uiteenlopende huidproblemen: het Pascaud concept staat als een huis. Of misschien wel beter gezegd: een piramide. Eén van de geheimen van dit concept is immers de Beauty Triangle: een concept op basis van 3 bijzondere elementen die bepalend zijn voor het resultaat. Mooi van binnen dankzij supplementen, mooi van buiten met beautyproducten en een goede mindset dankzij zen beauty. En dat laatste is iets meer dan een yogales of een boswandeling.

Circadian

 

Mardge Pascaud signaleerde al jarenlang de stijgende cijfers van Nederlanders die niet goed slapen, concentratieproblemen hebben en kampen met stress gerelateerde klachten. Wie dus ooit het spreekwoord bedacht “je huid is de spiegel van de ziel” had gelijk: door een verstoord bioritme hebben we te maken met een te hoog gehalte aan vrije radicalen. Gevolg? Versnelde huidveroudering, pigmentvlekken, grauwe huid en weg glow. En zolang je niets verandert aan je leefstijl en gedragspatroon kan je smeren wat je wil, maar dat komt niet in je lichaam, laat staan bij je ziel. Daar waar het echte probleem zit, volgens Mardge Pascaud.

 

Maar wat betekent Circadian?

 

Wikipedia verklapt het woord letterlijk als biologische klok. Dus alles wat vanuit je lichaam als gewenning ontwikkeld is, zoals bijvoorbeeld een bioritme van slapen en wakker worden. Met andere woorden: de situatie waarin je lichaam gewend is op de meest normale manier om te gaan in vanzelfsprekende situaties. Nu zijn er ook factoren van buitenaf die in staat zijn om je lichaam en geest te beïnvloeden. Denk daarbij uiteraard aan skincare, maar ook bijvoorbeeld licht, geurbeleving of suppletie. Pascaud, expert in natuurlijke huidverbetering heeft een drietal producten ontwikkeld die in staat zijn jou te laten stralen. En dat van binnen, èn buiten!

 

Het Circadian concept

 

Verlang je naar meer rust in je leven, wil je ontspannen door het leven, een betere focus tijdens je dagelijkse bezigheden en ’s nachts heerlijk slapen? Dan stel ik je graag voor aan een drietal producten van Pascaud.

Circadian Cream

Een oprechte zonlicht faker die je ’s nachts gebruikt. Ja je leest het goed: de chronopeptide die erin is verwerkt doet het zonlicht in positieve zin na terwijl jij heerlijk tussen de lakens ligt. Behalve de antiaging werking wordt de vitamine D activiteit in de huid geoptimaliseerd. Gevolg: de huid is beter in staat zichzelf te verdedigen tegen invloeden van buitenaf, én binnenuit.

Circadian Stick

Zeg je resting bitch face maar gedag, want die tijd is voorbij. Deze hydrogel stick lijkt op een deodorant, maar is het niet. Zet je deze stick in je slaapkamer neer (liefst zo dichtbij mogelijk, op je nachtkastje bijvoorbeeld) dan zorgt de heerlijke lavendelgeur voor minder stress in de slaapkamer, en daarbuiten. Bovendien slaap je dieper waardoor je mooier wakker wordt. Remember: van stress word je lelijk!

Circadian Caps

Oftewel: happy pills! Een capsule einde van de dag of een uur voor het slapen vermindert de activiteit van het zenuwstelsel waardoor een goede nachtrust gegarandeerd wordt. Griffonia Simplicifolia, oftewel Slaapmutsjeskruid (hoe enig!) is een vriendelijke vorm van een slaapverwekker waardoor je een betere kwaliteit van nachtrust hebt. Ook worden stress- en angstgevoelens minder waardoor je werkelijk slapend mooi wordt. Dat wil jij toch ook?

 

Opvallend is dat er in de skincare industrie steeds meer en vaker verband wordt gelegd tussen een stressvrij lichaam, een goede kwaliteit van nachtrust en uiteraard wetenschappelijk onderbouwde skincare producten. Het één vult het ander aan. Ondertussen mag hier wat mij betreft een onderbouwing aan toegevoegd worden: wie deze drie uitgangspunten combineert mag genieten van resultaat in het kwadraat.

 

Jezelf zijn, goede skincare en geen stress of negatieve invloeden maakt je zoveel mooier!

 

© Ahmet Turkkani