, ,

Nimue versus acne

Het merk Nimue is een begrip als het gaat om huidverbetering. Vanuit de kern heeft Nimue het niet over huidtypes maar over huidbeelden. Dus niet de karakteristieke eigenschappen van de huid zoals vocht- en talggehalte maar hetgeen wat je in de spiegel ziet. En laat dat nou net de dingen zijn die men niet wil zien en behandeld wil hebben…

 

Puistjes, zwarte puntjes, talgpropjes en een glimmende huid: allemaal kenmerken van een vette- en acne gevoelige huid. De klassieke kenmerken van volgens Nimue een ‘problematic skin’ gaan vaak gepaard met een gevoelige huid en ontstekingsreacties: deze secundaire kenmerken bij een vette of acnehuid zijn als bonus niet eenvoudig te behandelen. Enerzijds maken zachte heelmeesters stinkende wonden (letterlijk) terwijl de harde hand ook niet het gewenste resultaat geeft. Maar de grote troost is dat Nimue Skin Technology de juiste tools in huis heeft om deze problematische huid te behandelen. En ja, dat begint met een behandeling bij een professional…

 

Wil je een vette- en ontstekingsgevoelige huid verbeteren dan zul je eerst de talgklier moeten leren begrijpen. En wist je dat de talgklier die hier de hoofdrol speelt een losse, op zichzelf staande orgaan is in de huid? Dat betekent dus dat je de talgklier zodanig moet beïnvloeden dat de werking daarvan tot balans komt. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar niet onmogelijk. Om de problematische huid te behandelen focust de Nimue-huidspecialist zich op het zuiveren en in balans brengen van de talgklier. Hoe? Lees gauw verder…

 

Triple Acid Complex

 

Oftewel een fruitzuurverbinding op basis van 3 verschillende soorten fruitzuren, namelijk glycolzuur, melkzuur en citroenzuur. Samen in een bepaalde effectieve samenstelling peelt en hydrateert deze peeling de vette- en acnegevoelige huid. Zonder te ingewikkeld te worden is het belangrijk te weten dat dode huidcellen samen met talg de grootste voeding is voor de acnebacterie. Dus kun je het maar beter kwijt zijn, en daar is Nimue dankzij het Triple Acid Complex een ster in. Deze verbinding van deze 3 soorten zuren hebben behalve een peelend effect ook een talg verminderend, verhelderend en hydraterend effect. Behalve als professionele peeling is het laag gedoseerd verwerkt in de specifieke huid verbeterende programma van de problematic skin lijn voor thuisgebruik. Laat duidelijk zijn dat elke dag een beetje van deze samenstelling je probleemhuid verhelpt: vandaar dat thuisgebruik van deze producten onmisbaar is.

Reinigen

 

Reinigen is ‘the key’ als het gaat om het zuiveren van de huid. Behalve het verwijderen van vuil- en talg gaat de reiniging van Nimue Skin Technology een stapje verder. Wellicht raad je het al: ook hier zit het Triple Acid Complex in en het reinigen met Nimue Cleansing Gel en de daarbij behorende Nimue Conditioner (nee, niet voor in het haar) reinigt, verfijnd en peelt je huid in no time waardoor alle werkstoffen uit je overige producten erna beter opgenomen worden. Want guess what: wil je de talgklierwerking beïnvloeden, dan zal je alle talg eerst moeten verwijderen. Deze best selling duo is een unieke samenstelling en veruit één van de bestverkochte producten van het merk. Een refillsysteem maakt dit product ook nog eens mileuvriendelijk!

 

Cleanising Gel & Conditioner 140 ml €45

Refill €39,90

 

Hydrateren en zuiveren

 

Ook daar is wat voor bedacht bij Nimue, en dan zonder de huid uit te drogen. Dat laatste is vaak een uitdaging bij producten voor de vette en onzuivere huid en dat lost het merk heel goed op door hydraterende en verzadigende ingrediënten zoals Jojoba-olie en Zonnebloemolie in te zetten. De twee varianten aan creme (Purifier Day en Purifier Night) zijn op elkaar afgestemde producten die behalve de ideale balans tussen vocht- en vet hervinden beiden een huid verbeterend effect hebben. De ingrediëntenlijst bestaat uit vele bewezen effectieve werkstoffen waaronder uiteraard wederom het Triple Acid Complex. Wat het benoemen waard is bij de Nimue Purifier Day is de combinatie van Niacinamide (vitamine B3) met diverse probiotische bacteriën uit yoghurt. Deze knappe bacteriën beschermen de huid tegen schadelijke bacteriën van buitenaf en geven de huid gedurende de dag een extra bescherming. De Nimue Purifier Night bevat een krachtige formule van retinol (voorstadium van vitamine A) met heel hoog gedoseerd Niacinamide (vitamine B3) mét huid herstellende proteïnen waardoor ik al om ben. Ik heb geen vette probleemhuid en daardoor is dit product zeker niet geschikt voor mijn huid, maar deze combinatie is ongekend effectief en veelbelovend.

Purifier Day 50 ml €65

Purifier Night 50 ml €65

 

Elimineren

 

Wil je de huid snel vrij van pukkels? Of het nu gaat om hormoon gerelateerde puisten bij volwassen dames rond de mond of algeheel bij zowel dames als heren: Nimue Purifying Serum is de strijder tegen de acnebacterie. Niacinamide, Retinol en citroenzuur zijn de hoofdrolspeler en maken dit product tot een grote nachtmerrie van puistjes. Pluspunt: 2-3 maal gebruik per week volstaat voor een hoogwaardig resultaat!

Purifying Serum 30 ml €84,-

 

Advies

 

Heb je acne- of gerelateerde huidproblemen? Laat je professioneel behandelen en adviseren door een huidspecialist, want pukkels smeer je niet zomaar weg. Het huidprobleem komt ergens vandaan en een huidspecialist kan je een ‘wholistisch’ advies geven over behandelingen in combinatie met producten en andere zaken zoals persoonlijke hygiëne of voeding.

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist

 

www.nimue.nl