NIEUW: QMS Skin Perfecting Exfoliant Enzyme Powder

Hoe test je een nieuw product welke ook uitermate geschikt is voor een gevoelige huid?

En dat als man zijnde en geen gevoelige huid hebt…

Je voelt het waarschijnlijk al aankomen: zo ver als mijn liefde gaat naar skincare maak ik eerst mijn huid gevoelig. Hoe? Scheren!

Voor de duidelijkheid: ik haat scheren. Waarom? Ondanks alle moeite die ik doe is mijn huid supergevoelig na het scheren. Vooral de eerste 2 dagen erna is mijn gezicht net schuurpapier, dus ideaal om producten te testen die geschikt zouden moeten zijn voor een gevoelige, geïrriteerde, niet intacte huid met roodheid en/of eventuele ingegroeide haartjes of andere pukkeltjes. Het feit dat mijn huid 2-3 dagen supergevoelig is geeft me de gelegenheid het QMS Skin Perfecting Exfoliant Enzyme Powder uitgebreid te testen.

Na het scheren sta ik as usual in de hens en gebruik ik geen aftershave maar mijn huidverbeteringsproducten. Altijd met de focus op herstel en hydratatie en geen actieve werkstoffen na het scheren. De volgende ochtend is het ondanks alle moeite zover: mijn huidgevoeligheid ten top, dus aan de slag met een peelende poeder. Zoals omschreven in de persmap neem ik een hoeveelheid van ongeveer een hazelnoot op vochtige handen (dan blijft het product beter in je handpalm zitten bedacht ik me) en los ik het poeder op. Het is geen super extreem schuimend product en dat is helemaal prima. Hoe meer een product namelijk schuimt hoe meer alkaliën (soort zeep) het bevat en dat droogt de huid uit. No go dus. Eenmaal aangebracht op de huid masseer ik het product op mijn gemak in (geen gehaast, ik kom al moeilijk op gang ’s ochtends) en het product voelt niet als een peeling maar als een soort van olieachtig en comfortabel reinigingsproduct. Het product moet goed verwijderd worden, dus stap ik vervolgens onder de douche. Net zo makkelijk.

Mijn huid voelt comfortabel aan. Gehydrateerd (en nog steeds geïrriteerd) begin ik aan mijn dag. De enzymen en vooral Papaïne (enzym uit Papaya) doen hun werk want mijn huid voelt en ziet gladder met een soort van comfortabel filtertje op de huid. Dit geeft me een aangenaam gevoel. De irritatie die ik nog steeds heb ken ik van het scheren: mijn huid tolereert de enzymenpeeling perfect want peelings of andere producten op basis van fruitzuren kan ik de komende week wel vergeten.

Aangezien mijn huid nog een dag of 2 gevoelig is door het scheren probeer ik het de volgende avond nogmaals: peelen kan immers ’s ochtend en ’s avonds. Hier valt me op dat het product net zo aangenaam voelt behalve dat het gebruik in de ochtend wat mij betreft ‘makkelijker’ is. Stap onder de douche en spoel het af, net zo makkelijk. Daarnaast geeft het comfortabel filtertje me overdag een beter beschermd gevoel voor invloeden van buitenaf. En de complimenten die ik kreeg wil ik ook benoemen: hoewel ik niet knapper word van scheren zag ik (en anderen) een gladdere, verfijnde en egale huid.

Het is aan jou wanneer je je huid peelt, maar een peeling is wel een essentieel stukje binnen huidverbetering en anti ageing. Ook als je een gevoelige huid hebt, maar dan aangepast aan huidtype. Ik scheer me voorlopig niet meer, maar het QMS Skin Perfecting Exfoliant Enzyme Powder blijft wel in de badkamer staan.

© Ahmet Turkkani

www.qmsmedicosmetics.com