Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum

Volg je mij op Instagram, dan heb je waarschijnlijk mijn post over pigmentvlekken voorbij zien komen. Ik krijg de laatste tijd veel vragen van volgers die ‘opeens’ last hebben van pigmentvlekken. Zoals ik op Instagram al aangaf… pigmentvlekken krijg je niet ‘opeens’ en ze zijn vaak het resultaat van externe factoren, waarbij blootstelling aan de zon een grote boosdoener is. Pigmentvlekken voorkomen begint dan ook met het gebruik van een breedspectrum SPF met hoge factor, zelfs als de zon niet schijnt. Pigmentvlekken verminderen kan met salon- en thuisbehandelingen, zoals Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum. Ik test dit serum voor je uit dat niet alleen donkere vlekken en hyperpigmentatie belooft weg te nemen, maar bovendien celvernieuwing stimuleert voor een egale huid met een gezonde glow.

Geschikt voor alle huidtypes

Omdat hyperpigmentatie bij alle huidtypes kan voorkomen, is Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum geschikt voor alle huidtypes. Van droog tot vet, van gecombineerd tot gevoelig. Mocht je een zeer gevoelige huid hebben, dan raad ik je aan het serum te testen aan de binnenkant van je pols. Als je huid 24 uur lang geen reactie vertoont, kan je het serum daarna veilig op je gezicht aanbrengen.

Ook niet onbelangrijk: geschikt voor alle donkere vlekken

Je kunt Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum gebruiken voor alle soorten donkere vlekken. Van ouderdomsvlekken tot zonnevlekken tot een onregelmatige teint. Op oude vlekken en vlekken die er kortgeleden ‘opeens’ waren. Ook als je van nature al een egale huid hebt, maar vindt dat deze wat dof is, dan kan het serum uitstekend worden ingezet om je teint op te frissen.

Expert tip van Ahmet: Donkere vlekken zijn van nature niet gevaarlijk. Mocht je echter een donkere vlek tegenkomen die je niet vertrouwt, bijvoorbeeld omdat deze gevoelig is, snel van vorm of kleur verandert, raadpleeg dan altijd een arts en blijf niet doorsmeren met welk serum dan ook, in de hoop dat de vlek vanzelf verdwijnt. Vind je de stap naar een arts te groot? Laat de vlek dan zien aan je schoonheidsspecialist voor eerste deskundige blik.

Welke werkstoffen vind je in dit serum?

Murad gebruikt in dit serum een gepatenteerde resorcinol technologie, waar ik al eerder over schreef in een artikel met uitleg over hyperpigmentatie, hoe het ontstaat en hoe je het kunt behandelen. Lees het artikel hier.

Deze resorcinol technologie is bewezen effectief in het behandelen van hyperpigmentatie en donkere vlekken. Bovendien vind je in Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum tranexaminezuur, een werkstof die de laatste jaren populair is geworden vanwege zijn effectieve verhelderende effect. Glycolzuur stimuleert de celvernieuwing en verwijdert doffe dode huidcellen, waardoor je huid het serum beter opneemt, voor een optimaal resultaat.

Gebruik en huidgevoel

Je gebruikt Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum op een gereinigde huid, in de ochtend en in de avond. Een tot twee pompjes, waarbij je ook gerust je hals en decolleté mag meenemen.

Expert tip van Ahmet: Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum is geen spot treatment. Of anders gezegd: gebruik het voor het beste resultaat over je gehele gezicht, niet alleen om donkere plekjes mee aan te stippen.

Het serum heeft een geltextuur, met een licht synthetische geur, en trekt razendsnel in. Het plakt niet en voelt niet vettig aan. Hoewel je bij een intensief serum als dit wellicht zou verwachten dat het prikt of tintelt op je huid, is dat niet het geval. Ook treedt er geen roodheid op. Houd er wel rekening mee dat glycolzuur je huid gevoeliger maakt voor de zon. Goed smeren is dus een must, maar… dat is het ook als je geen glycolzuur gebruikt.

Na twee weken zag ik de eerste resultaten. De pigmentenvlekken op mijn voorhoofd zijn een stuk minder zichtbaar. Ook daar waar ik geen vlekken heb, ziet mijn huid er opgefrist uit. Aanrader!

30 ml €99,50