,

Murad ExaSoothe kalmeert je droge en gevoelige huid

Een gevoelige huid is tegenwoordig een trend. Ja, je leest het goed… Want feit is dat veel mensen van zichzelf vinden dat ze een gevoelige huid hebben, terwijl dat niet zo is. Het gevolg is ook dat er tegenwoordig meer en meer producten voor een gevoelige huid op de markt komen. Een gevoelige huid wordt ons dus ook indirect ‘aangepraat’ door fabrikanten: het is een vraag en aanbod waarbij de behoefte dus niet relevant is. Maar wie daadwerkelijk een gevoelige huid heeft, weet hoe dat is. Niets is erger dan de jeuk, pijn en een heleboel frustratie bij een zeer droge of door eczeem geteisterde huid. Zo erg zelfs dat het droogdeppen van je huid na een simpele reinigingsbeurt al een martelgang kan zijn en je uit radeloosheid alle huidverzorging voor de droge huid al hebt geprobeerd.

Herkenbaar? Lees dan vooral verder, want Murad lanceerde onlangs de nieuwe ExaSoothe huidverzorgingslijn voor de gevoelige huid. Dit uitgebalanceerde huidverzorgingssysteem bestaat uit drie producten en is gebaseerd op de kracht van haver.


Hoe zat het ook alweer met haver?

Haver is niet alleen een superfood, het staat ook bekend om zijn huid kalmerende eigenschappen. Haver verzacht de zeer droge, eczeemgevoelige huid en laat roodheid verdwijnen. Het werkt ontstekingsremmend en vermindert jeuk (https://jddonline.com/oats-in-skincare/).

 

 

Veiliger dan corticosteroïden of hormoonzalven

Naast al deze voordelen is er nog een belangrijk argument om bij een zeer gevoelige, eczeemhuid te kiezen voor een productlijn met haver, zoals ExaSoothe van Murad. In tegenstelling dat de corticosteroïden of hormoonzalven die nog regelmatig door (huid)artsen worden voorgeschreven bij eczeem, roodheid en schilfering, verdunt haver de huid niet. Kortom: haver geeft je wel de voordelen, niet de nadelen. Sterker nog: in Amerika wordt ExaSoothe zelfs door dermatologen voorgeschreven bij eczeem. In Europa wordt enkel medicatie zoals hormoonzalven voorgeschreven. Ook mogen we in Nederland niet claimen dat Murad ExaSoothe helpt tegen eczeem of een atopische huid, dus doen we dat ook maar niet…


En dan bestaat er ook nog colloïdaal havermout…

Colloïdaal havermout wordt gemaakt door haverkorrels (Avena Sativa) tot een fijne poeder te malen. Dit poeder heeft een complexe chemische samenstelling en bestaat uit allerlei waardevolle elementen voor je huid; polysacchariden, lipiden, eiwitten, flavonoïden, vitaminen en mineralen.

Onderzoek (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25607907/) heeft aangetoond dat colloïdaal havermout in staat is een beschadigde huid te herstellen. Niet alleen bij droogheid en eczeem, maar bijvoorbeeld ook bij brandwonden en, voor de kleintjes onder ons, luieruitslag. Een krachtpatser dus. Al mogen we deze claim met betrekking huid een zieke huid in Nederland niet hardop uitspreken…

In drie stappen naar een gekalmeerde, zachte huid

Zoals gezegd, bestaat de Murad ExaSoothe huidverzorgingslijn uit drie producten. Ten eerste de Murad ExaSoothe Soothing Oat and Peptide Cleanser voor gezicht en ogen. Als je het gevoel hebt dat reinigen je gevoelige huid of eczeemachtige symptomen verergert, dan is deze zachte, romige reiniger een absolute must-have. De reiniger is verrijkt met huidkalmerende haverextract, voedende sheaboter om irritatie tegen te gaan en micellaire peptiden.

Skin care fact: De micellaire peptiden in Soothing Oat and Peptide Cleanser, die vuil en viezigheid verwijderen, zijn ook nog eens 300 keer effectiever dan de mogelijk irriterende sulfaten die vaak worden toegepast in traditionele reinigingsproducten.

 

Soothing Oat and Peptide Cleanser gebruik je op een vochtige huid, ’s ochtend en ’s avonds. Het verwijdert vuil, olie en make-up, maar stript de natuurlijke vetten die je huid soepel houden niet. Zachtjes inmasseren en afspoelen. Het resultaat is een ongelooflijk zachte en schone huid.


Met ingenieus suikercomplex

Ook bevat Soothing Oat and Peptide Cleanser een ingenieus suikercomplex. Dit complex uit maïs vertoont overeenkomst met het huideigen hydratatiesysteem van je huid (Natural Moisturizing Factor (NMF) en zorgt daardoor voor hydratatie en ondersteuning voor de beschermlaag van je huid. Dit is heel zeldzaam voor afspoelbare producten, zoals een cleanser.


Exasoothe Daily Defense Collodial Oatmeal Cream

Na je reiniging breng je ExaSoothe Daily Defense Collodial Oatmeal Cream aan. Deze beschermende en vochtinbrengende crème bevat een gepatenteerd mengsel van colloïdaal havermout, niacinamide (I love Niacinamide) en mondo grassuikers. Havermout lipiden bevatten huidvriendelijke vetzuren, ceramiden, fosfolipiden en sterolen die helpen bij het vernieuwen, beschermen en verlichten van huidirritatie én de lipidenbarrière van je huid versterken. Je huid voelt zacht en gekalmeerd aan.

Je gebruikt deze geurvrije crème in de ochtend en in de avond, op gezicht en hals. Je kunt ook gerust je oogcontour meenemen, zodat een aparte oogcrème niet nodig is.


Quick Relief Moisture Treatment geeft snel verlichting

Deze snelwerkende behandeling, met 5% hooggeconcentreerde colloïdale havermout, bestrijdt jeuk, irritatie en uitslag, terwijl een gepatenteerd mengsel met gemalen kersen de huidlagen hydrateert om irritatie en roodheid te verzachten en je huid weer tot rust te brengen.

Quick Relief Moisture Treatment is geschikt voor je gezicht en je lichaam. Je kunt het naar behoefte – meerdere keren per dag – op geïrriteerde plekjes aanbrengen. De textuur is licht en niet vet, wat toch wel vrij uniek is voor een SOS-product voor de droge, geïrriteerde huid.

Zoals de naam al doet vermoeden, geeft deze crème onmiddellijke verlichting van jeuk en roodheid. Binnen 7 dagen mag je vermindering van zwelling, korstvorming en verdikking bij een gevoelige en eczeemgevoelige huid verwachten.

 

Niet alleen goed voor je huid, ook voor ons planeet

In de ExaSoothe Collectie kom je geen ingrediënten tegen die van dieren afkomstig zijn. En dat niet alleen, de flacons zijn gemaakt van 100% recyclebaar plastic en de verpakking is gedrukt op 100% FSC-gecertificeerd papier met plantaardige inkt. Daarmee is Murad niet alleen ontzettend goed voor je huid, maar ook voor de planeet.

 

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist