Murad Cellular Hydration Repair

De winter is in volle gang en de vette skincare producten komen weer tevoorschijn. Want is het koud, sneeuwt het of gaan de temperaturen iets onder de nul graden Celcius, dan is een vette crème (liefst met vaseline of paraffine) alles wat je nodig hebt. Althans, volgens veel skincare goeroes, influencers en dermatologen. En toch ben ik hier, zacht uitgedrukt, niet mee eens. Ik leg graag uit…

 

De huid bestaat grotendeels (net als de rest van het lichaam) uit water. Naast het vocht bestaat de huid uit eiwitten en vetten en bevat daarnaast ook vele vitamines, mineralen en andere micro-organismen zoals bacteriën (ja, je leest het goed). Deze zorgen voor een goede weerstand van de huid. De huid is een orgaan met een duidelijke functie: bescherming. En als die functie niet goed werkt kan dat problemen veroorzaken zoals huidproblemen, een versnelde huidveroudering of op termijn zelfs huidziektes.

 

 

Wist je dat we veel invloed hebben op deze beschermende huidfunctie? En ja, dat is natuurlijk mooi als het gaat om huidverbetering en antiaging, maar wist je dat er te vaak in de negatieve zin invloed op de huid is? Te intensieve behandelingen, ongecontroleerde peelings, overmatig geparfumeerde producten of het gebruik van niet juiste skincare producten verstoren de huidbarrière met ongewenste gevolgen van dien. Tel daar het winterweer bij op en een laagje vettige crème (of zelfs vaseline) is het enige wat je huid een aangenaam gevoel geeft. Nu je weet dat je huid voornamelijk uit vocht bestaat en dat daarbij een verstoorde huidbarrière de hoofdrol speelt bij huidproblematiek, weet je dus ook dat het op peil brengen van je vochtgehalte noodzakelijk is. Is dat eenmaal op orde zal de huidbarrière zich ook sneller herstellen. En daarvoor bestaan modernere werkstoffen die lijken op je huideigen talg.

 

Met een slimme benadering heb je dus twee vliegen in één klap, net als dat het Amerikaanse skincare merk Murad dat doet met hun nieuwe Cellular Hydration Repair lijn. Wie slim is leest verder…

First things first

Een slecht vochtgehalte van de huid is een slecht functionerende huid. Wie daar wat aan wil doen gebruikt een hoogwaardige moisturizer. In de Cellular Hydration Repair lijn van Murad is gekozen voor hydraterende ingrediënten van het hoogste niveau: Hibiscus- extract, hyaluronzuur en Allantoïne. Deze steringrediënten vullen het vochttekort aan op korte- en lange termijn en zorgen eveneens voor een optimale vochtbinding in de huid waardoor een toekomstig trekkerig gevoel van de huid wordt voorkomen.

En last but not least:

Bosbes zaad- extract olie voor een verzadigd gevoel. En dat ook op korte- en lange termijn. Deze olie, rijk aan Omega 3 en 6, voorzien de huid van vetten die lijken op huideigen vetten waardoor het allereerst met gemak opgenomen wordt en de huid verzadigd, en ten tweede een comfortabel laagje op de huid aanlegt waardoor het vocht daar blijft waar het hoort: in de huid. Doordat Omega 3 en 6 door het lichaam als lichaamseigen wordt herkend trekt het in de huid en sluit de huid niet af. En daarmee hebben we gelijk een antwoord gegeven op de vraag waarom de dikke, vette crèmes op vaseline- en paraffinebasis niet geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

 

Het merk Murad heeft ervoor gekozen om een aanvulling te doen op bestaande Murad skincare routines door 3 highlights te lanceren die in elk programma passen. Of het nu tijdelijk in de winter is, of op ieder ander gewenst moment: de Cellular Hydration Repair producten zijn er op gericht het vochtgehalte te perfectioniseren en de huidbarrière te herstellen. Het resultaat is een stralende, gehydrateerde en comfortabele huid zonder jeuk of trekkerig gevoel. Slechts één van deze producten kan je huid al aanzienlijk verbeteren en voor de veeleisende droge huid zijn alle drie de producten een aanrader!

 

Murad Cellular Hydration Repair Serum

 

Ideaal voor een vettere of gecombineerde huid met droge zones of een slechte huidbarrière. Het dunne product wordt direct opgenomen en laat geen vettige restjes achter. Ook is het product een uitblinker als het gaat om de herstelfase na bijvoorbeeld intensieve peelings of laserbehandelingen. Hyaluronzuur zorgt voor een optimaal vochtbalans en de herstellende werking op de huidbarrière is te danken aan Bosbes zaad- extract olie. We mogen het natuurlijk niet zeggen, maar het is een soort recovery voor de veeleisende huid.

 

30 ml dispenser €95,-

 

Murad Cellular Hydration Repair Cream

 

Hou je ook van een comfortabel en royaal smeer gevoel als het om een crème gaat? Met jou eveneens ook veel andere mensen. Daarbij telt een gewaarschuwd mens voor twee: je huid dichtsmeren met zware vetten gaat je niks brengen dus als je een comfortabel gevoel wilt met een positief effect op je huid, dan is dit product aan te raden.  Murad Cellular Hydration Repair Cream herstelt direct alle vocht- en vetverhoudingen en gaat een droge, trekkerige huid met eventueel velletjes direct bestrijden. Diverse plantenextracten onderdrukken gevoeligheid, het vochtgehalte wordt direct herstelt door Allantoïne en Bosbes zaad- extract olie geeft de huid extreem veel comfort.

 

50 ml pot €89,50

Murad Cellular Hydration Repair Mask

 

Dit product wordt je trouwe partner in bed. Murad Cellular Hydration Repair Mask is een sleep over mask die ’s nachts je huid hydrateert, voedt en herstelt tijdens je slaap. Hierbij wel een opmerking: hoe zalig het product ook is: een minimale hoeveelheid volstaat want dikker dan je nachtcrème aanbrengen heeft geen zin. Twee- tot driemaal per week geeft je huid net dat ene extraatje waardoor je je huid in een korte tijd het droge, trekkerige gevoel en extreme roodheid ontneemt. Wederom speelt Bosbes zaad- extract olie de hoofdrol in de meest perfecte samenwerking met Hibiscus- en Canadees wilgenroosextract. Tip: ook perfect voor op de handen!

 

Tube 80 ML € 72,50

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist