, ,

Mesoestetic Age Element

Onder invloed van leeftijd, maar ook lifestyle is je lichaam onderhevig aan veranderingen en zo ook je huid. Kenmerkend voor huidveroudering is een verminderde weerstand, een fragiele huid maar ook rimpels, huidverslapping en volumeverlies. Uiteraard willen we allemaal mooi oud worden. En als het aan het Spaanse merk mesoestetic ligt moet dat op een esthetisch verantwoorde manier. Met andere woorden: ouder worden kan op een mooie (en vooral gezonde) manier.

No Nonsense Beauty volgt de innovaties binnen de huidverzorgingsindustrie op de voet, en is op zoek naar producten en professionele behandelingen die afwijken van de standaard. Het veelbelovende mesoestetic is wat dat betreft verleidelijk genoeg om mij als skincare realist te verdiepen in het merk. En laat nu net de Age Element serie van mesoestetic hierin uitblinken. Lees gauw verder!

Gepatenteerd en Wetenschappelijk onderbouwd

Age Element van mesoestetic is een technisch goed onderbouwd en gepatendeerde productengamma. In de basis gaat het om het terugdraaien van de slechte eigenschappen van de genen in de huid. Deze eigenschappen zijn ontstaan door leeftijd en lifestyle. We hebben het hierbij over de verworven eigenschappen en niet het genetische programma vanuit onze voorouders. Denk hierbij aan overmatige zonblootstelling of andere gewoontes zoals roken of alcoholgebruik, maar ook ziekte of medicatie. Al deze zaken hebben een traumatiserend effect op de genen. Door deze invloeden kun je meer rimpels, verslapping, volumeverlies of couperose krijgen. En dat wil niemand.

Nu is veroudering natuurlijk een normaal proces, maar het goede nieuws is dat dit niet extreem bepalend voor je huidconditie hoeft te zijn. Het Age Element programma van mesoestetic op basis van epigenetica heeft een octrooi op deze technologie en bestrijdt tekenen van huidveroudering en huidcondities die daaruit ontstaan. Hoe?

Key ingrediënten

In het kader van voorkomen is beter dan genezen én het optimale behoud van de huidconditie zorgt maslinezuur (harsachtig product gewonnen uit olijven) voor een optimale hydratatie van de huid waardoor de huid beter functioneert. Hydratatie draagt bij aan vitale cellen en daarnaast heeft maslinezuur de eigenschap om toxische reacties in cellen tegen te gaan. Anti-aging en huidverjonging zonder antioxidatie is onbegonnen werk, en dat weet mesoestetic. Isoquercetine is daarvoor het steringrediënt. Deze werkstof heeft een plantaardige oorsprong en is te vinden in de mango- of theeplant. Deze supersterke antioxidant komt uit de medische wereld en bestrijdt vrije radicalen die de cellen aantasten: het is niet voor niets dat het volop wordt ingezet bij het behandelen van verschillende kankersoorten. Overigens werkt het product jeukstillend: ook prettig voor de rijpere, fragiele huid. Shikiminezuur, voornamelijk uit de Japanse steranijs bevat hoge concentraties aminozuren. Deze is in staat om bepaalde processen in de huid te stimuleren (herstel van beschadigingen), te verfraaien (gezonde ‘glow’) en te verjongen. Ja, je leest het goed: het speelt een belangrijke rol bij collageenproductie waardoor de huid er gladder, jonger en steviger uit zal zien!

Wil je meer weten over collageen? Lees dan hier het meest gelezen artikel over collageen!

Oplossingen

De Age Element serie van mesoestetic pakt huidveroudering en bijbehorende symptomen aan vanuit de celkern en wordt aangeboden voor drie huidbeelden. De serie is ingedeeld in de huid met pigmentvlekken (brightening solutions), de huid met verslapping (firming solutions) en de huid met rimpels (anti- wrinkle solutions). Afhankelijk van het doel zijn er extra wetenschappelijk bewezen ingrediënten toegevoegd voor een doeltreffend resultaat, zoals bijvoorbeeld vitamine C tegen pigmentvlekken en peptiden tegen rimpels. Mesoestetic onderbouwt de effecten van de Age Element serie met wetenschappelijke artikelen en studies in zowel het laboratorium als op de huid zelf.

 

Mocht je denken dat dit alle informatie is die je nodig hebt dan heb je het mis. Er zijn veel producten op de markt die met elkaar vergeleken kunnen worden, maar dit is anders. Los van de producten en de professionele behandeling die erbij hoort heeft mesoestetic een uniek huiddiagnose systeem ontwikkeld speciaal voor de Age Element serie. Hierdoor wordt het gebruik van deze producten 100% persoonlijk. Geen huid is hetzelfde, net als dat geen protocol hetzelfde hoort te zijn. Ieder mens en iedere huid is uniek, en dat draagt de Age Element serie ook uit.

 

Persoonlijk

Nadat er een persoonlijke ID test wordt afgenomen (door middel van vragen, no worries) worden de behoeftes van de huid vastgesteld. Niet alleen je huidige skincare, maar ook je overige dagelijkse gewoontes worden besproken. Vervolgens wordt al deze informatie opgeslagen in een digitaal profiel waar tenslotte een uniek samengesteld programma uit volgt voor zowel de professionele behandelingen als je huidverzorgingsproducten voor thuisgebruik.

Wil je geen standaard huidbehandeling en al helemaal geen standaard skincare product voor een gezonde huid met jongere uitstraling? Dan heb je het nu gevonden!


© Ahmet Turkkani, 
Skincare Realist

https://en.wikipedia.org/wiki/Maslinic_acid

https://en.wikipedia.org/wiki/Shikimic_acid

Ref: Burke Dermatol Therapy 2007

Ref: Villarama et al. S.J. Cosm. Science 2005

Ref: Wiederholt et al. Exp. Derm 2009