,

Esse en levende Probiotica

De voor- en nabehandeling met levende probiotica verbetert de resultaten van minimaal invasieve esthetische behandelingen

Esse, wereldleidend op het gebied van huidverzorging met de focus op het microbioom, lanceert een geheel nieuw concept met de toepassing van levende probiotica. Het biotechnische merk heeft een productlijn met Lactobacillus bacteriën ontwikkeld, die het effect van medische esthetische behandelingen optimaliseert.

Minimaal invasieve esthetische anti-aging behandelingen zoals microneedling, laser resurfacing en diepe peelings worden steeds populairder. Deze behandelingen zijn over het algemeen effectief, maar niet vrij van risico’s. Esse maakt gebruik van de kennis van tien jaar research naar het huidmicrobioom om het effect van deze behandelingen te verbeteren: door het verkorten van de ontstekingsreactie, het versnellen van de genezing en het verminderen van risico’s op ongunstige resultaten.
De baanbrekende formules zijn ontwikkeld door de oprichter van Esse, Trevor Steyn en zijn ervaren researchteam.

“We hebben een unieke voorsprong bij het behandelen van een beschadigde huid,” aldus Steyn. “We kunnen gebruik maken van levende Lactobacillus bacteriën
die het microbioom helpen de huid te beschermen tijdens het genezingsproces. Dit verbetert de resultaten voor de cliënt en verlaagt het risico voor de behandelaar. Levende bacteriën worden op dezelfde manier toegepast bij het behandelen van derdegraadsbrandwonden.”

 

Met de jaren heeft Esse de kennis van probiotica steeds verder aangescherpt. Dit nieuwe concept is het hoogtepunt van een inkapseltechnologie waarbij de microben slapend worden gehouden in oplosbare capsules tot ze worden aangebracht. In de voorbereidingsfase worden met de Pre-care Oil lage concentraties probiotica aangebracht om de huid te laten wennen aan de Esse Lactobacillus stammen. De Activator lost de microcapsules op waardoor de probiotica actief worden en zorgt tegelijkertijd voor een ideale voedingsbodem voor gunstige microben.

Na de esthetische behandeling wordt de concentratie van probiotica opgehoogd om de huid te beschermen tegen pathogenen door middel van competitieve uitsluiting*, een van de belangrijkste functies van het microbioom. De Activator zorgt ervoor de de pH-waarde op het ideale niveau blijft.

Esse maakt in de Post-care Oil gebruik van een nieuw ingredient: sapienezuur. Dit unieke vetzuur is het belangrijkste bestanddeel van talg en komt alleen bij mensen voor – geen enkel ander dier produceert deze stof (de naam is afgeleid van homo sapiens). Het komt alleen voor op onze huid en niet in onze interne organen. Sapienezuur is toxisch voor pathogenen (schadelijke microben) maar onze eigen gunstige huidmicroben zijn er immuun voor. Daarom is dit een krachtig ingrediënt voor het herstel van een gezond huidmicrobioom.

*Competitieve uitsluiting – Gunstige probiotica bevolken de open plekken en voeden zich met alle beschikbare nutriënten, waardoor vijandige bacteriën (pathogenen) zich niet kunnen vestigen en koloniseren.  Deze behandeling wordt uitsluitend toegepast in samenspraak met de esthetisch behandelaar.

 

Het proces:

  1. Bereidt de huid 2 weken van tevoren voor op de behandeling.
    Esse Pre-care Oil en Esse Activator verbeteren de barrièrefunctie van de huid en geven het huidmicrobioom
    een boost. Op deze wijze is de huid optimaal voorbereid op de behandeling. Deze behandeling bereidt de huid tevens voor op de nabehandeling met een hogere concentratie levende probiotica.
  2. Herstelt de barrièrefunctie en versterkt het resultaat – 2 weken na de esthetische behandeling.
    Na de behandeling verkeert de huid in een kwetsbare staat. Het microbioom is verstoord en de huidbarrière verzwakt. Esse Post-care Oil met een hogere concentratie
    probiotica en Esse Activator (met o.a. prebiotica) beschermen de huid tegen infectiegevaar door schadelijke indringers af te weren en versterken de barrièrefunctie.  De nabehandeling zorgt ervoor dat risico’s verminderen en het resultaat optimaal blijft.