L.I.P. hydrate SPF 15

Wist je dat de huid van je lippen werkelijk anders is en specifieke verzorging nodig heeft?

Sommige wetenschappers beweren dat de huid op de lippen een huidlaagje mist: de doorschijnende laag. Er zijn vele artikelen die dit bevestigen, maar ook tegen spreken. Eèn ding is wel duidelijk: de huid op je lippen verdient extra aandacht, want wie heeft nou nooit een droog velletje of gebarsten lippen?

 

Zo denkt pHformula er ook over en heeft een specifiek lipverzorgingsproduct geformuleerd: L.I.P. hydrate SPF 15. Volgens het Spaanse merk herstelt dit product de hydratatie, verzacht droge lippen, beschermt tegen beschadigingen, heeft een breed spectrum UV- bescherming (erg belangrijk) èn het product is vegan. Vooral dat laatste (geloof het of niet) word ik blij van aangezien bijna alle lipverzorgingsproducten dierlijke werkstoffen bevatten. Dus tot zo ver: hoera! De genoemde claims worden gedekt door de werkstoffen die in het product zitten: Shea butter, zonnefilters en diverse triglyceriden (vetten) dekken de lading als het gaat om comfort en souplesse.

 

 

Ook mijn lippen verdienen extra liefde (al hou ik niet van lipproducten) en ga sceptisch aan de slag met L.I.P. hydrate SPF 15. Het product voelt niet anders dan de gemiddelde lippenbalsems die ik ken, maar na ongeveer een half uur merk ik toch verschil. Het product droogt niet op, maar trekt in de huid met als gevolg dat ik niet opnieuw de behoefte heb om nog meer te smeren. De gemiddelde lippenbalsem droogt namelijk op, zorgt voor een droog gevoel en je vraagt om meer product. Gevolg: je blijft smeren.

 

Het grootste voordeel (naast de zonbescherming) van L.I.P. hydrate SPF 15 is dat het product zich prima leent voor gebruik tijdens de ochtend- en avond skincare routine doordat het tussendoor niet aangebracht hoeft te worden. Ook is het ideaal als extra verzorging naar behoefte zoals bijvoorbeeld blootstelling aan zonlicht maar heeft niet het ‘verslavend’ effect. Wil je ‘kissable lips’ en wil je extra liefde voor je lippenrood? Dan is L.I.P. hydrate SPF 15 een aanrader!

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist

 

www.dermaesthetics.nl

prijs €25,-