Kerstcadeaus met Alpha-H

Huidverzorgingsproducten geven als Kerstcadeau? Dat kan nog best tricky zijn. Want hoe weet je nu wat je huid van je moeder of je vader, je beste vriend of vriendin exact nodig heeft? Je wilt natuurlijk wel dat je Kerstcadeau ook daadwerkelijk een mooi makend en het liefst ook nog huid verbeterend resultaat geeft. Mijn Kersttip: met Alpha-H zit je altijd goed. In dit artikel leg ik je uit waarom en verklap ik je bovendien mijn favorieten voor de feestdagen.

Van kliniek naar badkamer

Bijna 30 jaar geleden was Alpha-H het eerste huidverzorgingsmerk dat de kloof wist te overbruggen tussen behandelingen in een huidkliniek en thuisverzorging. Dit was te danken aan Liquid Gold Exfoliating Treatment, een wereldwijde bestseller die oorspronkelijk was ontwikkeld om de resultaten van peelings in de kliniek te verlengen. Maar ook zonder eerst een peeling in een kliniek te hebben gehad, zagen miljoenen vrouwen wereldwijd hun huid in een mum van tijd opknappen. Gewoon in hun eigen badkamer. Zelf je huid verbeteren was tot op dat moment niet mogelijk. Alpha-H zette zichzelf daarmee wereldwijd op de kaart en is sindsdien niet meer verdwenen.

Huidverbetering in drie stappen

Hoewel Alpha-H inmiddels een indrukwekkend productassortiment heeft, waarin de hoofdrol is weggelegd voor de werkstof glycolzuur, is het stappenplan van Alpha-H verrassend eenvoudig. Wil jij huidverzorging cadeau geven aan iemand die geen uren in de badkamer doorbrengt of geen geduld heeft voor een ingewikkelde 10-stappen-routine? Dan ben je bij Alpha-H aan het juiste adres.

Stap 1: Reinigen

Reinigen zorgt ervoor dat je huid wordt voorbereid op de actieve werkstoffen die komen in de volgende stappen. Op een gereinigde huid kunnen werkstoffen dus dieper doordringen en geven ze meer resultaat.

Ik ben sinds enige tijd verslaafd aan de Melting Moment Cleansing Balm

Deze weldadige reinigingsbalsem voor de normale tot gevoelige huid verwijdert zonnebrandcrème, olie en vet, make-up (zelfs waterproof make-up en mascara!) en andere viezigheden die je huid gedurende dag verzamelt. Melting Moment Cleansing Balm doet dit zonder de pH-waarde van je huid te verstoren en in plaats van je huid droog achter te laten, voegt de reinigingsbalsem juist vocht aan je huid toe.

Breng een klein beetje Melting Moment Cleansing Balm, ter grootte van een druif, aan op een droge huid en masseer dit een kleine minuut in. Daarna spoel je af met warm water, of gebruik je een vochtige katoenen doek om je huid weer schoon te maken. Ga je voor een grondige reiniging? Herhaal deze stap dan nogmaals, of gebruik een tweede cleanser naar keuze. Bijvoorbeeld de Triple Action Cleanser, als je een wat vettere of gemende huid hebt.

Skin care tip van Ahmet: Wanneer je huid wel een vochtboost kan gebruiken, laat je Melting Moment Cleansing Balm de tweede ronde een minuut of tien zitten, voordat je het product weer afspoelt. Op die manier tover je de reiniger om in een diep hydraterend masker.

Pot 90 gram €47,95

Stap 2: Exfoliëren

Het celvernieuwingsproces van je huid vertraagt naarmate je ouder wordt, waardoor dode huidcellen op je huidoppervlak achterblijven. Daar veroorzaken ze dofheid, verstopping (lees: pukkels en puistjes), een ongelijkmatige teint en textuur. Deze tweede stap verwijdert dode huidcellen en laat een huid tevoorschijn komen die er glad, zuiver, vol, egaal, fris en stralend uitziet. Exfoliëren helpt je huid om te blijven doen wat hij van nature doet, maar dan sneller. Ik hou ervan!

Wil jij je huid exfoliëren, terwijl je slaapt? Kies dan voor Beauty Sleep Power Peel van Alpha-H

Da’s nog zo’n favoriet van me, die het ook ontzettend goed doet als Kerstcadeau. Dit nachtmasker met 0,5% retinol exfolieert je huid als geen ander. Maar het doet meer… Beauty Sleep Power Peel geeft je collageenaanmaak een boost en stimuleert het hydratatieniveau. Voor een stralende, volle huid bij het wakker worden.

Na het aanbrengen van Beauty Sleep Power Peel gebruik je… helemaal niets. Zoals ik al zei: geen ingewikkelde routines bij Alpha-H en daarom perfect om te geven aan beginnende en gevorderde skin care fanaten.

Tube 50 ml €84,95

Stap 3: Beschermen

Je denkt bij beschermen waarschijnlijk meteen aan zonbescherming. En da’s zeker ook correct. Maar deze derde stap houdt meer in dan alleen je huid beschermen tegen de zon. Beschermen gaat ook over je huid hydrateren en je huidbarrière in stand houden. Want een gezonde huidbarrière betekent dat je kunt blijven doorgaan met exfoliëren en de resultaten kunt bereiken waar Alpha-H beroemd mee is geworden.

Mijn derde en laatste topper van Alpha-H in dit artikel is zonder twijfel het Vitamin B serum van Alpha-H. Dit hydraterend serum met 5% niacinamide is speciaal ontwikkeld om je huid te beschermen tegen huidschade door vrije radicalen. Vitamin B serum hydrateert en egaliseert de teint, terwijl het de natuurlijke barrièrefunctie van je huid ondersteunt.

 

Je gebruikt dit serum na de reiniging en voor je moisturiser, in de ochtend en de avond. Vier tot vijf druppels uit het handige pipetje volstaan. En ook Vitamin B serum is weer zo’n product waar iedereen baat bij heeft. Het helpt bij fijne lijntjes en rimpels, droogte, vettigheid en glans, ongelijkmatige teint.

Pipet 25 ml €56,95

Om te geven en te krijgen

Ik sluit dit feestelijke artikel graag af met een skin care tip. Voor bij wie het spreekwoordelijke kwartje nog niet helemaal is gevallen.

Skin care tip van Ahmet: Alpha-H is leuk om te geven EN te krijgen. Of simpelweg om aan jezelf cadeau te doen. Je huid zal je heel dankbaar zijn. Mijn favorieten uit dit artikel – Melting Moment Cleansing Balm, Beauty Sleep Power Peel en Vitamin B serum – horen in ieders badkamerkastje thuis. Je hebt hiermee een goede basis routine voor een stralende huid te pakken en kunt naar eigen inzicht uitbreiden met andere producten.

 

Stay stunning!

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist