HydroPeptide staat voor ‘gen-iale’ huidverzorging, waarvan de werking en resultaten klinisch bewezen zijn en bovendien wetenschappelijk onderbouwd. De producten en behandelingen van HydroPeptide zijn namelijk gebaseerd op de wetenschap van epigenetica. Ik kan me voorstellen dat je nog nooit van epigenetica hebt gehoord. En als je de term al eens hebt gehoord, dan is de kans vrij groot dat je niet of nauwelijks weet wat epigenetica is. Daarom vertel ik je in dit artikel meer over epigenetica en hoe HydroPeptide deze wetenschap toepast in haar veelzijdige benadering van huidverzorging en antiaging.

Wat is epigenetica eigenlijk?

De uitdrukking “goede genen hebben” komt niet uit de lucht vallen. Je genen bepalen namelijk voor het overgrote deel hoe je er uitziet en hoe je ouder wordt. Je kunt je genen zien als een soort code die is vastgelegd in je DNA. Deze code bepaalt dus niet alleen je uiterlijk in het heden, maar ook je uiterlijk in de toekomst. Wetenschappers zeggen dan dat je genen zich op een bepaalde manier uitdrukken of gaan verslijten waardoor je lichaam in zowel uiterlijk als gezondheid mee kunnen veranderen.

De epigenetische wetenschap, kortweg epigenetica, maakt het mogelijk om te beïnvloeden hoe genen zich uitdrukken. In werkelijkheid is dat een ontzettend ingewikkeld proces, maar kort samengevat kan je stellen dat epigenetica de genen op ‘aan’ zet die je cellen vertellen om gezond te handelen en de genen die dat niet doen op ‘uit’ zet. Denk bij gezond handelen bijvoorbeeld aan het aanmaken van collageen en bij ongezond of ongewenst handelen aan ontstekingsreacties zoals zonbeschadiging. Foutjes in de code in je DNA kunnen op die manier worden bijgeschaafd door epigenetica. En zo werkt simpel gezegd HydroPeptide, maar daar blijft het uiteraard niet bij. Later meer uniekheden van dit prachtige Amerikaanse merk, maar eerst even terug naar epigenetica.

Tweelingen zijn het levende bewijs van epigenetica

HydroPeptide’s geneticus (en genius) Neal Kitchen en zijn eeneiige tweelingbroer Dale hebben hetzelfde DNA, zoals iedere tweeling op aarde. Toch zien Neal en Dale er niet hetzelfde uit. Hoe dat kan? Epigenetica! Omgevingsfactoren, waaraan iedereen zelfs al in de baarmoeder wordt blootgesteld, zorgen ervoor dat genen zich anders uiten. Neal en Dale hebben bijvoorbeeld niet dezelfde lichaamslengte en ook niet dezelfde huidtextuur. En dat ondanks hun identieke DNA.

Epigenetica en jouw huid

Ik zie je al denken: “Waarom is dit belangrijk voor huidverzorging?” Dat leg ik je nu graag uit: het geheim is dat de wetenschap in staat is epigenetica te gebruiken voor de genen die je huidcellen aansturen. En dat is dus precies wat HydroPeptide doet. Een team van genetici formuleert producten met krachtige gen-signalerende ingrediënten zoals peptiden die jouw huidcellen vertellen om zich op een gezonde en daarmee prachtige manier te gedragen. Resultaat: een prachtige jij!

 

Peptiden staan centraal bij HydroPeptide

De naam van het merk verklapt het eigenlijk al; peptiden staan centraal. Peptiden zijn namelijk een uitermate effectief epigenetisch hulpmiddel in huidverzorging. Het zijn kleine ketens van aminozuren die de gezondheid van je cellen positief beïnvloeden en je huid helpen om zich gezond te gedragen. En een gezonde huid is een stralende huid.

 

Genotoxinen op de zwarte lijst

Het tegenovergestelde van peptiden zijn – in zeker zin – genotoxinen. Dit zijn ingrediënten die juist schade aan je DNA kunnen toebrengen. Deze genotoxinen staat bij HydroPeptide op de zwarte lijst. Ook vind je in de producten van HydroPeptide geen parabenen, sulfaten, ftalaten en werkstoffen die je huid kunnen irriteren.

 

Hydropeptide en de huidspecialist: een gouden duo

HydroPeptide is ervan overtuigd dat de kennis en kunde van de schoonheidsspecialist de ruggengraat vormt van de skincare industrie. Een overtuiging waar ik het 100%, misschien wel 1000% mee eens ben en die ik niet vaak genoeg kan herhalen. Het merk werkt bij de ontwikkeling van nieuwe producten en behandelingen dan ook nauw samen met huidspecialisten. Het zijn per slot van rekening de juiste mensen die hun klanten en hun behoeften het beste kennen. Ook speelt de schoonheidsspecialiste een onmisbare rol bij het selecteren van de juiste huidverzorgingsroutine.

Klik hier voor een HydroPeptide schoonheidsspecialist bij jou in de buurt: Vind Salon – Hydropeptide.nl

 

Langzaam opbouwen

Nog een overtuiging van HydroPeptide…

Iedere skincareroutine moet je langzaam opbouwen. En dat is niet zozeer omdat je huid moet wennen aan de producten van HydroPeptide, maar vooral omdat een overzichtelijke routine makkelijker vol te houden is. Zeker als je geen high-end skincare gewend bent. Wanneer je meteen kiest voor een ingewikkelde skincareroutine met meer dan 10 stappen, dan is de kans groter dat je van het pad afwijkt. En ook op dit pad krijg je begeleiding van je schoonheidsspecialist.

 

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een HydroPeptide huidverzorgingsroutine?

De belangrijkste onderdelen van je huidverzorgingsroutine zijn: reinigen, hydrateren, corrigeren en je huid beschermen tegen de zon en andere omgevingsfactoren. In de basis heb je dus vier huidverzorgingsproducten nodig om je huid goed te verzorgen en te beschermen. Cleansers verwijderen vuil, talg en make-up. Een serum functioneert als een personal trainer en verbetert je huid. Een moisturizer zoals HydroPeptide Face Lift zorgt voor hydratatie van de huid (ook van de vette huid!) en herstelt de soepelheid en beschermt de huidbarrière.

En tot slot: een zonnebrandcrème met tenminste een breedspectrum SPF 30 is essentieel voor het tegengaan van photoschade (huidbeschadiging door UV- straling) die leidt tot vroegtijdige huidveroudering en huidkanker. Foundation met een zonnefactor is geen volwaardige vervanging omdat die niet voldoende bescherming biedt. Door voor een getinte zonnebrandcrème te kiezen kan je foundation achterwege laten en je huid de kans geven om te ademen. Tip: probeer HydroPeptide Solar Defense Tinted!

 

Basis onder de knie? Voeg dan salonbehandelingen toe

Als je de basisstappen van HydroPeptide eenmaal onder de knie hebt, is het tijd om salonbehandelingen toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Gezichtsbehandelingen kunnen je huid diep reinigen en exfoliëren op een manier die thuis niet mogelijk is. Een schoonheidsspecialist kan puistjes veilig (lees: zonder risico op littekentjes) behandelen en je huid een prachtige glow geven. En met de wanna-have producten van HydroPeptide voor thuisgebruik onderhoud én verbeter je zelf het resultaat van je professionele salonbehandelingen.

Een zintuigelijke ervaring

De salonbehandelingen van HydroPeptide zijn trouwens tegelijkertijd ook heel ontspannend naast dat ze onwijs effectief zijn. De missie van HydroPeptide is namelijk om van huidverzorging een zintuigelijke ervaring te maken. Je ruikt de heerlijke geuren, je voelt de rijke texturen en ziet de schitterende resultaten. Skincare wordt op die manier een huid verbeterend en verjongend ritueel. Bij de schoonheidsspecialist én in je eigen badkamer.

Nieuwsgierig geworden naar HydroPeptide? Bekijk dan tot slot vooral nog even het volgende (Engelstalige) filmpje, waarin geneticus Neal Kitchen en trainster Erin Larson enkele bestsellers bespreken:

HydroPeptide: Our Best-Selling Skincare Products – YouTube

 

Wil je meer zien of weten of HydroPeptide?

Dan zijn onderstaande links ook een bezoekje waard!

https://www.youtube.com/watch?v=gssGNoDCPyk

https://www.youtube.com/watch?v=X_HKV3oHGHg

 

©Ahmet Turkkani

www.hydropeptide.nl