,

Profhilo: prikken en smeren

Hyaluronzuur en antioxidanten: onmisbaar voor de vochtarme, droge en oudere huid

 

Spoiler alert: het nieuwe Profhilo Haenkenium serum bevat beide!

Niemand zit te wachten op een droge, trekkerige huid of irritatie. Hoewel een vochtarme of droge(re) huid helaas hoort bij het ouder worden, zijn er toch een paar eenvoudige dingen die je zelf kunt doen om een goed gehydrateerde en daarmee jeugdige huid te behouden. Gebruik gerichte en effectieve skin care, zoals het nieuwe Profhilo Haenkenium serum. Maar ook dieet en lifestyle kunnen een groot verschil maken.

 

Waarom wordt mijn huid eigenlijk droger met de jaren?

Hoe ouder je wordt, hoe langzamer alle lichaamseigen processen verlopen. Om te beginnen natuurlijk je celvernieuwing. Ook je hormoonproductie neemt af, waardoor je huid minder zogenaamde ‘natural moisturizing factors’ (kortweg: NMF) aanmaakt en dus droger wordt. Tot slot is de zonschade die je door de jaren heen opdoet een grote veroorzaker van een droger wordende huid.

Maar wat kan je nu alvast doen om je huid ook later goed gehydrateerd en in topconditie te houden?” Dat leg ik je in dit artikel graag uit!

 

Hydrateren, hydrateren, hydrateren!

Het klinkt natuurlijk als een wagenwijde open deur, maar hydrateren is een must om een trekkerige huid tegen te gaan en zo het ontstaan van rimpels en droogtelijntjes te voorkomen. Ga voor een product met hyaluronzuur. Deze polymeer (een organische verbinding die uit meerdere moleculen bestaat) is namelijk in staat om tot wel 1000 maal zijn eigen gewicht aan vocht vast te houden. Beter dan iedere andere natuurlijke of synthetische polymeer op aarde.

Hyaluronzuur bindt niet alleen vocht aan je huid, het versterkt ook je huidbarrière. Een huid met een gezonde huidbarrière voelt zachter, gladder en voller aan. En last but not least zorgt hyaluronzuur voor bescherming tegen celbeschadiging door vrije radicalen en kalmeert het je huid.

 

Profhilo is een internationale ‘superstar’ op het gebied van hyaluronzuur

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord of gelezen over de skinbooster Profhilo. Deze injectable geeft een anti-aging effect dankzij een grote hoeveelheid gepatenteerd hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen. Het hyaluronzuur heeft een thermische procedure ondergaan waardoor het product een eigen karakter heeft. Het is daarmee absoluut geen filler en kan het beste omschreven worden als een hele pure behandeling. Profhilo stimuleert de aanmaak van collageen én de aanmaak elastine. Collageen en elastine zijn vezelachtige eiwitten die ervoor zorgen dat je huid jeugdig blijft. Collageen geeft de huid stevigheid en elastine zorgt voor rekbaarheid van de huid. Elastine maakt je huid weer strak. Profhilo is de enige injectable die deze dubbele werking op collageen en elastine heeft. Het merk ontving hiervoor de afgelopen jaren meerdere prestigieuze awards.

 

Van prikjes naar serum

Het nieuwe Profhilo Haenkenium serum bevat twee verschillende soorten gepatenteerd en puur hyaluronzuur. Hyaluronzuur met een kleine molecuulgrootte dat diep kan doordringen in de huid en hyaluronzuur met een groter molecuul dat niet in de huid doordringt, maar juist een gladmakend laagje op je huid legt. Deze twee soorten versterken elkaar: alles voor een optimale werking.

 

Voeg antioxidanten toe aan je skin care routine

Antioxidanten zijn onmisbaar voor een gezonde en stralende huid omdat ze in staat zijn de schade die vrije radicalen aan je lichaam en huid toebrengen te vertragen en soms zelfs te voorkomen. Deze schade door vrije radicalen draagt ook bij aan oxidatieve stress en tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en een droge huid.

 

Salvia Haenkei is een nieuw ontdekt anti-aging ingrediënt dat huidveroudering kan vertragen. Salvia Haenkei bevat het extract Haenkenium, een krachtige antioxidant. Het beschermt niet alleen je huid tegen vroegtijdige oxidatieve stress en huidveroudering maar het vertraagt ook de afbraak van lichaamseigen hyaluronzuur ten gevolge van vrije radicalen. Je vindt Haenkenium in (…het zal je niet verbazen, gelet op de naam) in het Profhilo Haenkenium serum.

 

Let wel op wat je ‘smeert’ bij een gevoelige huid

Een kleine waarschuwing is daarbij op zijn plaats voor wie een gevoelige huid heeft. Hydraterende producten bevatten vaak werkstoffen die bedoeld zijn om je huid te helpen bij het vasthouden van vocht. Voorbeelden zijn urea, alphahydroxy acid en melkzuur. Deze werkstoffen kunnen je huid irriteren als je daar gevoelig voor bent. Profhilo Haenkenium bevat geen irriterende stoffen en is daarmee zeer geschikt voor de gevoelige huid of zelfs rosacea.

 

Niet alleen effectieve skin care, maar ook een gezond dieet houdt je huid in topconditie

Je kunt de effecten van skin care versterken door te kiezen voor een gezond en uitgebalanceerd dieet. Rijk aan antioxidanten zijn onder meer Vitamine C en E, selenium en co-enzym Q10. Kies daarom wat vaker voor zoete aardappelen, papaja, citrusvruchten, olijven, druiven en groene thee. Maar vergeet ook vooral de gezonde vetten niet. Omega-3 en Omega-6 (o.a. in zalm, makreel en walnoten) vullen de natuurlijke oliën en vetten in je huid aan en brengen je talgproductie weer in balans.

 

Naast smeren is reinigen net zo belangrijk

Hoe je je huid reinigt, is net zo belangrijk als welke producten je aanbrengt om je huid te hydrateren. Laat ik meteen beginnen met het slechte nieuws: reinigen met enkel water droogt je huid uit. Dus een reinigingsproduct is essentieel.

En het goede nieuws? Profhilo snapt het verhaal en komt met een reinigingsproduct. Op korte termijn maakt de fabrikant het mogelijk om je huid te reinigen, te hydrateren en je fibroblasten te activeren voor verjonging van je huid tegelijkertijd, dus stay tuned!

 

Zonbescherming, zonbescherming, zonbescherming!

Zonschade is misschien wel de grootste boosdoener als het gaat om ongewenste veranderingen van je huid. De schade die UV-straling in zomer én winter veroorzaakt versnelt niet alleen het huidverouderingsproces, maar zorgt ook voor ontsierende vaatjes en spinnenpootjes, ouderdomsvlekjes, rimpels en op termijn kwaadaardige huidaandoeningen.

Gebruik dus 365 dagen per jaar een goede UV-A en UV-B zonbeschermer met tenminste SPF 50. In aanvulling op Profhilo Haenkenium is Viscoderm SPF 50 een verstandige keuze. Geloof me, je huid zal je dankbaar zijn!