Het geheim van QMS

Het wetenschappelijke huidverbetering- en antiageing merk QMS Medicosmetics draait er niet omheen: QMS-producten geven resultaat. Maar wat is het geheim, of de succesformule van dit merk? De verdieping waard én leuk om over te schrijven. Lees gauw verder…

No Nonsense Beauty is helemaal teruggegaan naar de karakteristieke basisprincipes van het merk, waarover later meer. Eerst het ontstaan van QMS Medicosmetics. Het merk is ontstaan vanuit artsenliefde: Dr. Schulte wou niets anders dan de wonden na een plastisch reconstructieve ingreep zo snel en zo mooi mogelijk te laten genezen. Daarnaast was hij van mening dat dit mogelijk moest zijn door de huid extra huid te geven. Ja, je leest het goed: de huid werd letterlijk voorzien van de bouwstoffen waar de huid van origine uit is opgebouwd. Hyaluronzuur in combinatie met peptiden is nu pas bij vele skincare merken erg populair terwijl Dr. Schulte destijds al duidelijk een stap verder was. Hij combineerde vanaf het begin al hyaluronzuur, peptiden én collageen om mensen vanuit zijn eigen filosofie te helpen en mooi te smeren. Letterlijk…

Wil je meer weten over Dr. Schulte, de wetenschappelijke onderbouwingen en het ontstaan van QMS Medicosmetics? Lees dan via deze link een eerder gepubliceerd artikel op No Nonsense Beauty

De huidspecialist

Over basisprincipes van een merk gesproken: bij QMS Medicosmetics is dat kennis en verdieping in de producten, en daar hoort een behandeling bij. De juiste producten bij huidproblemen of duurzame anti-ageing zijn altijd gekoppeld aan kennis, en dat koop je niet zomaar in de winkel. Met andere woorden: je smeert dit niet zomaar weg. En dat brengt ons linea recta bij de getrainde QMS-huidspecialist die je niet alleen voorziet in producten maar ook als een soort diëtist jou én je huid helpt naar een gezond geheel. Hoe?

Glycolzuur

QMS Exfoliant (2 varianten) biedt voor ieder huidtype binnen 10-15 minuten resultaat als je een gezonde huid wil met een mooie glow. En dat laatste is een bonus, maar dat eerste is niet zo eenvoudig. Dit serumachtig product is een peeling op basis van glycolzuur en behoort tot de AHA peelings. Glycolzuur is de meest onderzochte, veilige en bewezen effectieve peelingssoort voor thuisgebruik. Als bonus heeft QMS Medicosmetics 1% prebiotica toegevoegd aan de Exfoliant Systems: hierdoor is een uitgebalanceerde, gezonde bacterie huishouding op de huid gegarandeerd welke de weerstand van de huid optimaliseert. De beschermende maar zuurstof doorlatende filter die wordt gevormd voorkomt schadelijke invloeden van buitenaf terwijl Panthenol en Allantoïne de huid verzachten. En ondertussen weet iedereen dat een huid verzorgen en verjongen niet gaat op een ongezonde huidbarrière, dus is dit product de eerste stap naar een gezonde huid.

Wil je meer weten over glycolzuur? Lees dan ons eerder verschenen artikel over dit ster ingrediënt via de link

 

Hyaluronzuur

 

 

Wie het internet afstruint vindt duizenden artikelen over hyaluronzuur: het meest sterke ingrediënt als het gaat om vochtbinding, hydratatie en bescherming van de huid. Consequent gebruik zorgt ook nog eens voor het activeren van de collageenproductie, dus onmisbaar als je je huid wilt verbeteren of verjongen. Duidelijker gezegd: tekort aan hyaluronzuur zorgt voor behalve een trekkerige huid ook voor meer rimpels. Niet voor niets dus dat QMS Medicosmetics dit als basis heeft toegevoegd aan het arsenaal. Je vindt hyaluronzuur in nauwkeurig bepaalde doseringen in de sterproducten van QMS.

Meer informatie over hyaluronzuur? Dat vind je via deze link!

Collageen

En dan nu het magische woord collageen. Deze eiwit is één van de allerbelangrijkste bestanddelen in onze huid en als het gaat om herstel van de huid, antiaging en huidverjonging dan is collageen de remedie. Deze jeugdigheidselixer is verantwoordelijk voor een gladde huid structuur, volume en stevigheid en herstelt de huid. Wel een kanttekening hierbij: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Graag leg ik uit…

 

NEOTEC A15® en Matrixyl 3000 peptiden

 

Een bijzondere technologie met huid identieke, maar biotechnologisch nagemaakte collageen mét hyaluronzuur. Samen met Matrixyl 3000 peptidencomplex zorgt het voor het meest optimaal haalbare collageengehalte in de huid. Voor de duidelijkheid: dit is niet alleen maar collageen (afkomstig van runderen in dit geval) maar stimuleert ook de aanmaak van lichaamseigen collageen. Een slimme benadering door een slim merk, twee vliegen in één klap dus.

Deze slimme benadering wordt door QMS toegepast in de Collagen + Hyaluron Day Serum, die eveneens bestaat als de variant voor ’s nachts: Collagen + Hyaluron Night Serum. Er zit duidelijk wat verschil in deze twee formules waardoor uitleg niet overbodig is.

QMS Collagen + Hyaluron Day Serum

Behalve het NEOTEC A15® en Matrixyl 3000 peptidencomplex bevat dit serum Vitamine E als antioxidant waardoor de cellen gedurende de dag extra beschermd worden tegen cel schade door vrije radicalen. Aloë Vera geeft comfort, hydrateert en kalmeert de gestreste huid.

 

QMS Collagen + Hyaluron Night Serum

 

Wederom op basis van het NEOTEC A15® en Matrixyl 3000 peptidencomplex. Verrijkt met een uiterst effectief boomschorsextract voor een boost van de natuurlijke celdeling. Met andere woorden: jij slaapt terwijl je huid aan het trainen is. Wist jij trouwens dat je huid ’s nachts actiever is dan overdag? QMS wel in ieder geval…

QMS brengt huidverbetering en antiaging terug naar de basisprincipes en corrigeert vanuit de basis alle tekorten voor een doeltreffend en duurzaam resultaat. Het merk is hier heel stellig in: geef de huid waar het uit is opgebouwd in de juiste samenstelling onder begeleiding van een huidspecialist voor de meest haalbare resultaten. Wil je weten wat een QMS getrainde huidspecialist voor jou en je huid kan betekenen? Boek dan een afspraak bij één van QMS gespecialiseerd huidspecialisten.

Duurzaam

Ook goed om te weten: wist je dat QMS Medicosmetics net zo veel waarde hecht aan een gezond milieu als aan gezonde producten? Op dit moment is er net een relaunch geweest van de cleansers, exfoliants en de collagens waarbij de verpakkingen al reeds vernieuwd zijn. De verpakkingen hiervan zijn inmiddels duurzaam en de productie daarvan is CO2 neutraal. Daarnaast werkt het merk met QR-codes als bijsluiter en gebruikt milieuvriendelijk vervaardigd papier. Verpakkingen van alle overige producten worden in de nabije toekomst eveneens vernieuwd volgens de ‘groene agenda’ van QMS Medicosmetics.

www.qmsmedicosmetics.eu

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist