Heliocare Gel Oil-free SPF 50

Perfect voor de vette en acne huid: Heliocare Gel Oil-free SPF 50

Heb jij een vette huid of een huid met acne? Dan weet je waarschijnlijk uit eigen ervaring dat je huid niet altijd even goed reageert op zonbeschermers. Hoewel tegenwoordig dikke, volle en uberromige zonnebrandcrèmes steeds minder vaak voorkomen (en gelukkig maar), zijn nog steeds niet alle zonbeschermers even geschikt voor de wat vettere huid, of de huid die snel pukkeltjes, puistjes of acne vertoont. Heliocare, een merk van het Spaanse farmaceutische bedrijf Cantabria Labs, ontwikkelde daarom Heliocare Gel Oil-free SPF 50, speciaal voor de vette en acne huid. Ik test dit product voor je uit.

Wetenschappelijk bewezen

Voordat ik inzoom op Heliocare Gel Oil-free SPF 50, eerst even kort wat achtergrondinformatie over het merk Heliocare. De effectiviteit van de zonbeschermers van Heliocare is wetenschappelijk aangetoond in meer dan 50 onderzoeken. Al deze onderzoeken laten zien dat Heliocare niet alleen effectief is in het beschermen van je huid tegen zonneschade, maar ook in het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering, zonneallergie en donkere vlekjes.

Het actieve ingrediënt dat zorgt voor de effectieve zonbescherming in de producten van Heliocare, heet Fernblock. Dit is een extract van de Polypodium Leucotomos, een varenachtige plant. Je kunt Fernblock oraal innemen, of topisch aanbrengen op de huid, bijvoorbeeld door te smeren met Heliocare Gel Oil-free SPF 50. Het heeft krachtige beschermende en antioxidante eigenschappen, en beschermt je huid tegen UVA-, UVB-, IR-straling en tegen zichtbaar licht.

Lichtgewicht en olievrij

Heliocare Gel Oil-free SPF 50 is lichtgewicht en olievrij. De formule is speciaal ontwikkeld om je poriën niet te verstoppen en reguleert bovendien je talgproductie. Dat is bij een overmatige talgproductie uiteraard een hele prettige plus. Het resultaat is een mooie en matte finish, die ook gedurende de dag – zelfs op een warme zomerdag – mooi en mat blijft.

Hoewel Heliocare Gel Oil-free SPF 50 niet wordt gepromoot als zonbeschermer met een tintje, geeft het beige tintje je huid net iets extra’s. Het verdoezelt kleine plekjes en vlekjes, en laat roodheid verdwijnen.

Combineer met een mineraal poeder

Gebruik jij na je zonbeschermer ook graag nog een foundation? (… dit is in principe niet nodig, vanwege het subtiele tintje van Heliocare Gel Oil-free SPF 50, maar toch…) Kies dan bij voorkeur voor een minerale poederfoundation, omdat een vloeibare foundation de neiging heeft te rullen, wanneer je deze over Heliocare Gel Oil-free SPF 50 aanbrengt. Of verruil Heliocare Gel Oil-free SPF 50 voor Heliocare Color Compact Gel Oil-free SPF 50, ook special ontwikkeld voor de vette huid en verkrijgbaar in drie kleuren.

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist