,

hannah Equalizer

Het Hollandse merk hannah staat bekend om haar specialisme is huidverbetering en daar horen uiteraard effectieve huidverbeteringsproducten bij. Onlangs heeft hannah Skin Improvement een grote vraag op de markt opgevuld met het ontwikkelen van een nieuw product: hannah Equalizer, een pigment verhelderend skincare product.

 

Pigmentvlekken zijn hardnekkig en er zijn vele oorzaken die bijdragen aan het ontstaan daarvan. Laat duidelijk zijn dat pigmentvlekken niet zomaar verdwijnen en een pigment verhelderend product moet dan ook vanuit diverse fronten het ontstaan, maar ook reeds bestaand pigment aanpakken. Met andere woorden: pigment is lastig te behandelen. Je merkt het al: we zijn kritisch. We hebben hannah Equalizer uitgebreid getest en onze bevindingen uitgeschreven.

 

Antioxidanten hebben vanuit de basis een flinke invloed op het ontstaan van eigenwijze pimentcellen. Nu is aanmaak van pigment geen drama, maar een ongecontroleerde deling of het vastplakken van pigmentcellen wel. Dat laatste kan onder controle gehouden worden door een super antioxidant: Astaxantine. Zodoende worden vrije radicalen geneutraliseerd woorden niet enkel de aanmaak, maar ook de verdeling van pigmentcellen beter verloopt. Bonus: Astaxantine is rood van kleur en dit verklaart ook de lichtrode kleur van het product. Twee vliegen in één klap: rood egaliseert de huidskleur. Daarmee is Astaxantine een slimme keuze voor het aanpakken van pigment vanuit diverse fronten.

 

Bakuchiol is een plantaardige nieuwkomer die de werking van retinol nadoet zonder irritatie. Irritatie van de huid kan namelijk nieuw pigmentaanmaak stimuleren en in dit geval is dat een no go. Een slimme benadering voor een slim product waarmee de celdeling wordt gestimuleerd, rimpeltjes verfijnen én pigment verhelderd wordt zonder irritatie.

 

Een toegevoegde cocktail van actieve ingrediënten (Vitamine C, Phytic Acid, Azeloglycine, Niacinamide, en Alpha Bisabolol) vermindert pigmentvlekken en voorkomt huidbeschadigingen door UV-straling. Al deze werkstoffen worden dieper in de huid getransporteerd door het delivery system Bicosome. Hierdoor wordt een overmaat aan pigmentaanmaak geblokkeerd. In combinatie met overige antioxidanten, zoethoutwortel extract en een gezuiverde vorm van Kurkuma Olie wordt de huid in het geheel geëgaliseerd.

 

De Equalizer is een sterke formule met een sterk verhaal en het is niet gelukt dit ‘luchtig’ in een review te zetten. Het product verdient ook een verhaal waar de formule in onderbouwd wordt. Tijdens het gebruik van 6 weken zijn onze bevindingen als volgt:

De crème met serumwerking voelt comfortabel aan en één pompje van het product is voldoende om gezicht en hals te voorzien van een dun laagje. Zuinig in gebruik dus. Tijdens het aanbrengen ruik je de licht zoete geur van het product welke na een aantal minuten verdwijnt. hannah Equalizer trekt in zijn geheel goed in en laat geen restjes na, ideaal als je net als ik niet van te vette producten houdt. Het enige spannende qua beleving is de lichtrode kleur van het product maar dit zie je gelukkig niet terug op de huid. En pigmentvlekjes? De kleintjes die ik had zijn gedeeltelijk weg maar in het algemeen lichter van kleur. Ik smeer door…

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist

 

60ml €105,-

www.hannah.nl