, ,

Forlle’d: helder over pigmentvlekken

Ooit nagedacht waarom Japanners de zon absoluut vermijden?  Los van alle wetenschap die we tegenwoordig hebben over zonbeschadiging, huidveroudering en toekomstige huidkanker wisten de Japanners al heel vroeger dat zonlicht en andere stralen je ziek en lelijk maakten. Letterlijk. De Westerse wereld heeft het sinds begin deze eeuw over zonbescherming en het bedekken van het hoofd met petjes en hoeden terwijl de Japanners het liefst overdag niet buiten kwamen. En daar waar men dat wel deed maakte men gebruik van een parasol. Persoonlijk ben ik altijd al gefascineerd geweest over de Oosterse wereld en hun leefgewoonten. Of het nu om voedingsgewoontes gaat of skincare: de Japanners zijn niet enkel verfijnd maar ook veeleisende fijnproevers als het om persoonlijke verzorging gaat. En dat laten ze graag zien…

De wetenschap van Forlle’d

Wist je dat Forlle’d gebruikt maakt van het allerfijnste molecuul hyaluronzuur? Zo fijn dat het in staat is om tot in de dermis te gaan. Het is niet voor niets dat het merk hier dan ook een Nobelprijs voor heeft gewonnen. Daarnaast maakt het gebruik van superieure werkstoffen zoals eierschaalextract, parelproteïne en ultrafijn moleculair Platinum het merk tot één van het meest high end merken op de markt. Wil je meer informatie over Forlle’d in het algemeen? Lees dan hier ons vorige artikel over dit mooie merk.

Forlle’d Hyalogy BW lijn

Pigmentvlekken zijn de nieuwe rimpels. Volgens vele onderzoeken is er steeds meer vraag naar behandelingen en producten tegen hyperpigmentatie. Het resultaat is dat de cosmeticawereld er ook flink op in gaat: in de laatste jaren zijn niet alleen professionele behandelingen maar ook de toegepaste technologieën en de ingrediënten die toegepast worden opmerkelijk flink toegenomen. En natuurlijk doet Forlle’d hieraan mee en heeft de al bestaande Hyalogy BW lijn uitgebreid met een nachtcrème: Forlle’d Hyalogy BW night cream.

Pigmentvlekken zijn hardnekkig te behandelen, ook met Forlle’d. Het is dan ook niet voor niets dat het merk in deze bright & white formule oude, reeds bekende maar ook nieuwe ingrediënten met elkaar combineert voor de meest haalbare resultaten. De zichzelf bewezen werkstoffen worden gecombineerd met de meest technische kennis over het voorkomen, stabiliseren en verwijderen van pigment. We leggen graag uit…

 

Oligopeptiden, arbutin en alpha arbutin zijn de meest effectieve alternatieven op hydroquinone, een medisch geregistreerd stofje welke actieve pigmentcellen in slaap brengt. De claim dat Hydroquinone de huid bleekt is dan ook niet juist: zodra men stopt met het middeltje worden de pigmentcellen weer wakker en zullen ze pigment aanmaken.  Met de effectieve combinatie van oligopeptiden, arbutin en alpha arbutin is het mogelijk om de resultaten van een medische formule te evenaren zonder de huidgevoeligheid die er ontstaat bij Hydroquinone. Met de aanvulling van ultrafijn moleculair hyaluronzuur, eierschaalmembraan proteïne en parelproteïnen is deze nachtcrème een allround verzorging voor de veeleisende huid die verschil wilt op het gebied van pigmentproblemen.

Een andere toevoeging in het product waar ik verbaasd over ben is Wilgenschorsextract, een bron waar Salicylzuur van wordt vervaardigd. Deze plantaardige bron werkt talg regulerend waardoor de crème ook geschikt is voor de gecombineerde tot vette huid. Salicylzuur werkt bovendien mild peelend op de bovenste huidlagen. Gevolg? Een gladdere huid met minder rimpels en lichtere pigmentvlekken…

 

Andere waarneembare resultaten zijn een egale huidskleur, minder roodheid, gladdere huid met een jongere uitstraling en een levendigere huid met een gezonde glow. Het enige wat we toe te voegen hebben aan het product is dat de formule het prima toelaat om Forlle’d Hyalogy BW night cream ook overdag te gebruiken. Met een SPF erover uiteraard.

 

Wil je een luchtige gel-crème emulsie die goed ‘smeert’, zuinig in gebruik is (een doperwt is voldoende) én ook nog binnen een maand zichzelf bewijst? Forlle’d Hyalogy BW night cream it is!

50 gram €159,-

www.forlled.nl

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist