esthemax Nano EGF Cure Serum

Kortgeleden vertelde ik je al over esthemax; het Amerikaans-Koreaanse merk dat slimme en innovatieve producten aanbiedt die je salon- en thuisroutine een serieuze boost kunnen geven met onder meer maskers, ampullen en serums. Ik heb het Nano EGF Cure Serum de afgelopen weken voor je uitgetest.

De naam van het serum verraadt het al… in Nano EGF Cure Serum vind je epidermale groeifactoren (afgekort tot EGF). Dit zijn eiwitten die van nature voorkomen in de fibroblasten in je huid. Epidermale groeifactoren zijn onmisbaar voor celgroei en celvernieuwing doordat ze de collageen- en elastine-aanmaak stimuleren. Ze helpen je huid ook bij genezingsprocessen, zoals wondgenezing en hebben een sterk ontstekingsremmende werking en doen daarom wonderen voor de acnehuid.

Epidermale groeifactoren nemen af naarmate je ouder wordt

Hierdoor verliest je huid onder andere volume en stevigheid, maar ook hydratatie. Het Nano EGF Cure Serum 938 vult de epidermale groeifactoren weer aan. Esthemax gebruikt hiervoor de werkstof SH-oligopeptide-1. Dit is een peptide die bestaat uit verschillende aminozuren en die qua scheikundige structuur exact gelijk is aan de groeifactoren die van nature in je huid voorkomen.

Skin facts & figures: SH-oligopeptide-1 werd als allereerste groeifactor toegepast huidverzorging en is tot op de dag van vandaag nog steeds de meest toegepaste variant. Ruim 10 jaar geleden toonde een studie al aan dat het gebruik van SH-oligopeptide-1 een zichtbare verbetering van lijntjes en rimpels binnen een maand geeft.

Naast SH-oligopeptide-1 vind je in dit serum ook vochtbindend sodium hyaluronate voor extra hydratatie, ceramiden voor versterking van je huidbarrière, proline en arganine voor de aanmaak van collageen en de alleskunner squalaan, die de hydratatie, elasticiteit, stevigheid en textuur van je huid verbetert en ondertussen beschermt tegen UV-schade. En dat allemaal in een mooie grote flacon van 100 ml. Da’s bijna drie keer zoveel serum dan gebruikelijk en dus heel veel waar voor je geld; de meeste serums zitten immers in een klein flesje van 30 ml.

Wanneer gebruik je dit serum?

Op basis van mijn uitleg over epidermale groeifactoren zal het je niet verbazen dat het Nano EGF Cure Serum een hele brede inzetbaarheid heeft. Van vroegtijdige huidveroudering tot acne en bij huidbeschadingen, of deze nu per ongeluk of juist met opzet (lees: in de salon) zijn ontstaan, zoals door peelings, laser, microneedling of microdermobrasie. Je kunt dit serum in de salon dus uitstekend toepassen als onderdeel van de afsluitende verzorging na alle behandelingen waarbij de huid op een gecontroleerde wijze wordt ‘beschadigd’. Thuis gebruik je dit serum in de ochtend en de avond op een gereinigde huid, voordat je je dag- of nachtcreme aanbrengt.

Aanbrengen met je vingertoppen

Je brengt het serum aan door een paar druppels met je vingertoppen zachtjes in de huid te kloppen. Neem ook vooral je hals mee! De jelly-achtige formule voelt bij het aanbrengen lekker fris aan en trekt razendsnel in de huid. Doordat de huid het serum volledig opneemt en er geen laagje achterblijft, kan je daarna zonder problemen de rest van je huidverzorgingsroutine voortzetten. En dat is ook precies de filosofie van esthemax. Je gebruikt de producten niet in plaats van, maar juist in aanvulling op. Zo geef je je bestaande routine – of het nu thuis is of in de salon – een upgrade.

 

100 ml pipet €99,95

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist