, ,

Esthemax & Chitossil

Esthemax & Chitossil

Het Amerikaans-Koreaanse merk esthemax timmert wereldwijd al ruim 25 jaar aan de weg en is sinds kort (eindelijk!) ook in Nederland en België verkrijgbaar. Het merk maakt voornamelijk producten voor de beauty professional en biedt dan ook hoge kwaliteit. Van felgekleurde HydroJelly® maskers tot ‘instant beauty’: Esthemax heeft het! Het is niet eenvoudig om tegenwoordig de strijd aan te gaan met alle effectieve behandelingen en producten in de skin care industrie. Wil je jezelf bewijzen, dan heb je ook echt iets nodig waarmee je over de tong gaat. En daar gaan we het in dit artikel over hebben…

Collageen

What else… Het woord collageen blijft magisch. Niet alleen het woord, ook de werking en de resultaten. Collageen is een eiwit en een te groot molecuul om op te nemen, zowel via de huid als via de maag (supplementen). De kenner binnen de huidverjonging (zowel beroepsmatig als consument) weet inmiddels dat huidverslapping en rimpels succesvol behandeld worden met collageen stimulerende of hieraan gerelateerde ingrediënten in skin care. De cijfers liegen er niet om: eerder verschenen artikelen op No Nonsense Beauty over collageen scoren dubbel als het gaat om lezers. En om maar gelijk met de deur in huid te vallen: ook dit artikel gaat over collageen! Althans, niet over collageen zelf, maar een stofje dat er op lijkt en je huideigen collageen aanmaak een boost geeft. Ooit van medical grade, nano Chitosan draadjes gehoord? We gaan je er alles over vertellen. En alvast een disclaimer: wees gewaarschuwd, want na dit artikel wil jij dit ook!

Wil je trouwens ook het meest gelezen artikel over collageen lezen? Dat kan via deze link.

Filosofie

Het vullen van rimpels met collageendraadjes is momenteel een enorme trend. De filosofie hierachter is heel simpel: leg een draadje in een rimpel, los het draadje op met een peptidevloeistof et voilà: een rimpel is gevuld met peptide. Mooi resultaat, en bij herhaling zeker duurzaam. Nadeel: het is niet voor iedereen weggelegd. Want collageendraden zijn kostbaar én worden in een enkel geval sneller afgestoten omdat het grote moleculen zijn.

 

 

Chitosan

Chitosan is hét alternatief voor collageen. Chitosan is een derivaat van chitine, een van de meest voorkomende biopolymeren op aarde en heeft, net als collageen, ook een zeer goede binding met de huid. Vanwege de sterk antibacteriële, ontstekingsremmende en wond genezende (dus: collageen stimulerende!) eigenschappen speelt chitosan al jaren een belangrijke rol in de medische wereld; zo wordt er onder andere wondgaas van gemaakt. Vanuit de medische wereld is het vervolgens overgewaaid naar de skin care industrie. Voor de dierenliefhebbers onder ons: chitosan wordt gewonnen uit de schaal van garnalen en krabben en is dus niet vegan, maar dat is collageen natuurlijk ook niet. Daarentegen: het is afkomstig van restafval, er worden dus geen dieren voor gekweekt of geslachtofferd; de beestjes gooien hun schalen immers om de zoveel tijd uit zichzelf af (ook bij schaal-/schelpdieren heet dit letterlijk ‘vervellen’). En voor wie een schaal-/schelpdierenallergie heeft: geen nood, Esthemax werkt uitsluitend met gepatenteerd medical grade chitosan omdat dit veilig is voor gebruik bij zo’n allergie.

 

Chitossil

Even voorstellen: Chitossil® Thread Lifting Ampoules

Esthemax heeft het wonderstofje chitosan verwerkt en gepatenteerd in een unieke, resultaatgericht product: de Chitossil® Thread Lifting Ampoules! Medical grade chitosan draadjes (ze zien eruit als engelenhaar) worden gemixt met een activator op basis van peptiden (o.a. Argireline, dat bekent staat als ‘needle-free Botox) en melkzuur. De activator zorgt ervoor dat de chitosan draadjes oplossen en opneembaar zijn door de huid. De draadjes zijn, net als bij medische toepassingen, door nanotechnologie ultradun gemaakt, wat zorgt voor transport en opneembaarheid tot diep in de huid.

Onderhuids netwerk

Daar aangekomen leggen de chitosan draadjes een onderhuids netwerkje aan dat, net als injectable skinboosters, op meerdere manieren zorgt voor collageen aanmaak én een sterk hydraterend en vochtbindend (dus ‘plumping’) effect. Want chitosan voorziet de huidcellen niet alleen van eiwitten die nodig zijn voor wondgenezing (dus collageen aanmaak), het zorgt ook voor toename van de huideigen hyaluronzuur aanmaak én stimulatie van de fibroblasten. Vervolgens zorgt dit weer voor collageen en hyaluronzuur productie. Maar er is meer… Chitosan zorgt ook voor vermindering van pigmentvlekken, grove poriën, acne en helpt een gevoelige huid en verstoorde huidbarrière te herstellen.

Voor wie denkt dat het te mooi klinkt om waar te zijn: dit alles is wetenschappelijk onderbouwd én bewezen. Ook mooi: daar waar (injectable) skinbooster behandeling zijn voorbehouden aan artsen kan de huidspecialist eenzelfde werking en effect bewerkstelligen door met Chitossil te gaan werken. En dat zonder naalden! Overigens kan Chitossil desgewenst wel nóg dieper in de huid worden afgeleverd door middel van microneedling, ook wel collageen inductietherapie genoemd. Heb je meteen een dubbele boost van de collageen aanmaak!

Indrukwekkend

Uiteraard hebben wij Chitossil van Esthemax getest op meerdere personen. De meest stabiele en langdurige resultaten zijn immers pas te beoordelen na meerdere behandelingen, dus wat dat aan gaat: wordt vervolgd!

Ondanks dat onze testers (en ikzelf uiteraard) nog maar één behandeling hebben ondergaan is onze eerste indruk een werkelijk gladdere en stevigere huid die er sereen uitziet. Ideaal voor een feestje dus: stiletto’s aan en gaan! Meerdere behandelingen zullen volgen voor een nog objectievere beoordeling welke we gaan delen op onze sociale mediakanalen, dus stay tuned en volg ons!

Last but not least: nanotechnologie

Over nanotechnologie zijn de meningen verdeeld maar het is en blijft de enige methode (op naalden na) die ervoor zorgt dat een ingrediënt daar in de huid komt waar je het wilt hebben. Met andere woorden: geen nanotechnologie, geen resultaat. Bovendien: in de medische wereld wordt er uitsluitend gewerkt met nano-chitosan, zelfs (of juist) op open wonden, dus het is niet nodig je zorgen te maken.

TIP! De Esthemax Chitossil Thread Lifting Ampoules zijn ook geschikt voor thuisgebruik; ideaal als aanvulling op o.a. Botox, fillers, skinboosters en bijvoorbeeld extra resultaat bij microneedling! Of je nu een full face verjongend effect wilt bereiken of plaatselijk, gecombineerd met een andere speciale behandeling of losstaand: Chitossil geeft resultaat! Vraag ernaar bij je schoonheidsspecialist of huidtherapeut.

www.skindependent.nl

 

© Ahmet Turkkani

Skincare Realist