esthemax ALA-13 Cure Serum

Eerder testte ik al het Nano EGF Cure Serum  voor je uit. Een hydraterende alleskunner met een sterk anti-aging effect, van het Amerikaans-Koreaanse merk esthemax. Nieuwsgierig naar welke innovatieve producten het merk nog meer te bieden heeft, ontdekte ik het ALA-13 Cure Serum.

Dit superslimme serum heeft niet een naam die meteen goed blijft hangen. Althans… als je nog nooit eerder hebt gehoord van de afkorting ALA. Deze afkorting staat voor aminolevulinic acid (of aminolevulinezuur in het Nederlands). ALA is een werkstof die huidcellen met acne, rosacea of actinische keratose gevoeliger maakt voor blauw licht. Dit klinkt misschien als een ongewenst effect, maar het tegendeel is waar. Doordat huidcellen gevoeliger worden voor blauw licht, kan het licht doordringen tot in de lederhuid en hebben behandelingen met LED en IPL meer effect. Dat maakt dit serum zo superslim, want er zijn weinig vergelijkbare huidverzorgingsproducten op de markt.

ALA en blauw licht: een krachtige combi

Eenmaal aangekomen in de lederhuid – daarbij geholpen door ALA – doodt het blauwe licht de bacteriën die acne en rosacea veroorzaken en helpt het nieuwe ontstekingen voorkomen. Ook pakt blauw licht in combinatie met ALA ruwe plekjes op de huid door zonschade effectief aan. ALA wordt daarom wereldwijd toegepast door dermatologen bij de behandeling van actinische keratose.

Salon tip: Doordat ALA de huid gevoeliger maakt voor blauw licht is het belangrijk om je klant op het hart te drukken uit de zon te blijven tot 48 uur na een LED- of IPL-behandeling in combinatie met ALA-13 Cure Serum.

Hoe gebruik je dit serum in d

aan op een schone huid voor de start van de behandeling met LED of IPL. Na afloop breng je het serum nogmaals aan, als onderdeel van de afsluitende verzorging.

Je kunt ALA-13 Cure Serum ook inzetten als ontstekingsremmende boost bij behandelingen zonder blauw licht, door het aan te brengen onder een masker.

Ook zonder blauw licht mag dit serum niet ontbreken in je badkamerkastje

Mocht je nu denken dat ALA-13 Cure Serum uitsluitend een salonproduct is om toe te passen in combinatie met blauw licht? Niets is minder waar. Door de toevoeging van de kalmerende en ontstekingsremmende werkstoffen zoals centella asiatica, panthenol en alantoine is ALA-13 Cure Serum  ook een onmisbaar SOS-product voor toepassing bij ontstekingen, wondjes en ingegroeide haartjes. Sodium hyaluronate zorgt er bovendien voor dat voedingsstoffen vanuit het bloed naar je huidcellen worden getransporteerd en kan tot duizendmaal zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden, waardoor het je huid gehydrateerd houdt. En dit is weer belangrijk voor het herstel van een normale talgproductie (bijvoorbeeld bij acne) en een gezonde huidbarrière.

Je brengt het serum aan door een paar druppels met je vingertoppen zachtjes in de huid te kloppen. De mooie grote 100 ml flacon bevat een pipetje voor nauwkeurig doseren. De vrijwel geurloze jelly-achtige formule voelt fris en luchtig aan en trekt snel in de huid. Bij de behandeling van ontstekingen, wondjes en ingegroeide haartjes kan je gedurende de dag gerust meerdere laagjes over elkaar heen aanbrengen, zonder dat het too much wordt of het product gaat rullen. Voor een extra verfrissend effect bewaar je het serum in de koelkast. Ook fijn als verkoelende afsluitende verzorging na behandelingen zoals waxen of laser!

100 ml pipet €99,95

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist