,

Esse Skincare Veganuary

Veganuary werd in 2014 in de UK in het leven geroepen om mensen aan te moedigen vegan producten te gebruiken in de maand januari. Veganisme is een van de meest effectieve keuzes die je kunt maken om het lijden van dieren en je ecologische voetafdruk te verminderen. Het ethische merk Esse Skincare ondersteunt dit initiatief en laat je deze maand een aantal producten en routines uit de basislijn zien.

Esse Cocoa Exfoliator

Voor een zachte en gladde huid gebruik je bij een normale en wat rijpere huid wekelijks de Esse Cocoa Exfoliator. De fijne cacaodeeltjes in de formule polijsten en verfijnen het huidoppervlak en verwijderen overtollige dode huidcellen. Wild geoogste oliën zorgen voor een gladde en gevoede huid.

TIP Breng de exfoliator aan op een gereinigde huid en begin niet direct met scrubben maar laat de formule een paar minuten inwerken op de huid. Scrub daarna zachtjes en met ronddraaiende bewegingen.

TIP Exfolieer niet alleen je gezicht maar ook je decolleté en gebruik de restjes voor de rug van je handen.

Esse Cocoa Exfoliator 37,- (50ml)

Esse Clay Mask 

In onze samenleving ontkomen we niet aan luchtvervuiling die onze huid verontreinigt. Daarom is het belangrijk wekelijks een reinigend masker te gebruiken op een schone huid. Het Esse Clay Mask ontgift en reinigt de huid met zuiverende kaolien en bentoniet kleisoorten zonder deze uit te drogen. Toegevoegd olijfbladextract hydrateert de huid en werkt tevens als antioxidant. Laat het masker minimaal vijf minuten inwerken en spoel het daarna af met lauwwarm water. Het resultaat is een zachte, rozige huid die goed doorbloed is en die heerlijk aanvoelt.

 

TIP Ontspan gedurende de inwerktijd van het masker. Ga op bed of op de bank liggen en leg koele kompressen op je ogen. Luister naar ontspannende muziek of doe een minimeditatie – online is er genoeg te vinden!

 

Esse Clay Mask 42,- (50ml)

Esse Skincare is verkrijgbaar bij Esse Salons en hun webshops. Voor meer informatie: esseskincare.nl