DrK herstelt de huidbarrière

DrK herstelt de huidbarrière

 

Wist je dat vandaag de dag drie van de vier mensen last hebben van een verslechterde huidbarrièrefunctie? Met als gevolg vervelende ontstekingsreacties en allerlei huidongemakken. Een trekkerige, kwetsbare, vochtarme, schilferige huid en roodheid zijn kenmerken van een verslechterde huidbarrièrefunctie. En soms kan dit zelfs leiden tot huidaandoeningen, zoals allergieën en eczeem. Denk er even over na… drie van de vier mensen is gewoon 75% van de bevolking! Eigenlijk moet ik zeggen ‘ongewoon’, want de natuur heeft dit niet eens zo bedoeld. Serieus iets om je zorgen over te maken dus…

 

Externe factoren een grote boosdoener

 

Deze verslechterde huidbarrièrefunctie wordt voornamelijk veroorzaakt door externe factoren, zoals luchtverontreiniging en andere vormen van vervuiling die we in onze moderne maatschappij tegenkomen. Denk dan aan uitlaatgassen, sigarettenrook en cosmetica. Allemaal zaken die je in de ongerepte natuur niet tegenkomt. Deze externe factoren brengen de microflora op je huid (het samenspel van goede en minder goede bacteriën) uit balans.

Nu kan je natuurlijk verhuizen naar eigen private island in Verweggistan en hopen dat deze externe factoren jou daar niet bereiken, maar dat gebeurt natuurlijk alleen maar in je dromen. Daarom sta ik in dit artikel graag stil bij een merk dat het bereiken van een gezonde huidbarrière en daarmee een optimale huidgezondheid tot missie heeft gesteld: DrK Dermal Health Care.

 

DrK brengt de microflora van je huid weer in evenwicht

 

DrK Dermal Health Care is een dermatologisch en innovatief pre- en pro-biotisch huidvernieuwingssysteem. Wetenschappelijke taal voor een wetenschappelijk ontwikkelde skincare routine om ontstekingsstoornissen in de huid te reguleren en de gezondheid van je huid te verbeteren. DrK past om dit te bereiken onder meer ontstekingsremmende bacteriën toe in zowel producten voor thuisgebruik als professionele salonbehandelingen. Dankzij deze slimme benadering kunnen goede bacteriën zich makkelijker aan de cellen in de huid hechten (keratinocyten om precies te zijn). Dus krijgen schadelijke stoffen minder kans schade toe te brengen. Makkelijker verteld dan gedaan, want dit is niet zomaar iets…

 

Het assortiment van DrK bestaat uit een unieke mix van actieve werkstoffen, die een gevoelige huid herstellen, of helpen huidbeschadigingen te voorkomen. De producten in het assortiment focussen zich op het verbeteren van de microbiële en fysieke barrièrefunctie van de huid, waardoor je huid zichzelf versterkt en de microbiotica (de lichaamseigen beestjes) van je huid hun natuurlijk evenwicht hervinden.

 

Beestjes op je huid?

 

Je hebt vast wel eens gehoord van pre-, pro- en post-biotica. Dat zijn dus de beestjes op je huid. De kans is groot dat je de verschillende soorten door elkaar haalt. Dus: een snelle uitleg is geen overbodige luxe.

 

Prebiotica kan je zien als voeding voor de goede bacteriën op je huid. Probiotica zijn juist de levende, goede bacteriën. Of anders gesteld: probiotica eten prebiotica. Beide kalmeren en verzachten de geïrriteerde huid. Je hebt bovendien gezonde bacteriën nodig om de groei van slechte bacteriën te voorkomen en infecties tegen te gaan. Dus: hoe minder gezonde bacteriën op je huid, hoe meer ruimte de slechte bacteriën krijgen om van je huid een slagveld te maken. En dat is niet de bedoeling.

Postbiotica zijn tot slot de afvalstoffen van bacteriën. Hoewel je bij afvalstoffen waarschijnlijk aan iets slechts denkt, zijn deze postbiotica juist essentieel bij het tegengaan van huidontstekingen. Dus: hoe meer voeding voor de goede bacterie, hoe meer goede afvalstoffen en die bestrijden ontstekingsreacties in de huid zoals roodheid, eczeem, acne of versnelde huidveroudering.

 

Made by Dr. Kilian, alias Dr. K

 

Het van oorsprong Zuid-Afrikaanse merk is ontwikkeld door Dr. Juanita Kilian, alias Dr. K en vandaar de naam van het merk. Juanita is een vooraanstaand farmaceut met een master in dermaceutische productontwikkeling aan de universiteit van Zuid-Afrika. Ze heeft veelvuldig onderzoek gedaan naar de technologie van transdermale afgiftetechnieken in de huid, waarbij ze unieke formuleringen heeft ontdekt. Allemaal ontdekkingen die later goed van pas kwamen en grote invloed hebben gehad bij de ontwikkeling van DrK Dermal Health Care. Baanbrekend is het zogenaamde liquid crystal delivery system, een afgiftetechniek die je aantreft in de producten van DrK waardoor het juiste stofje op de juiste plek in de huid terechtkomt.

Deze afgiftetechniek werkt als volgt:

 

  • Bij het aanbrengen van het product op de huid verdampt het vocht uit het product.
  • Het resterende vocht wordt opgevangen door het vloeibare kristal in de formule en wordt ingekapseld.
  • Dit ingekapselde vocht wordt langzaam afgegeven aan de huid voor langdurige hydratatie (iets wat een huid met een verstoorde huidbarrièrefunctie heel goed kan gebruiken!).
  • Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van actieve ingrediënten in de huid.

Naast een unieke afgiftetechniek ook een onmisbaar peptidensysteem

 

Je vindt in de producten van DrK niet alleen de gezonde beestjes en een unieke afgiftetechniek, maar ook een onmisbaar peptidensysteem. Waarom?

 

Wanneer eiwitten in de huid worden afgebroken, worden peptiden gevormd in je huid. Deze peptiden kunnen in combinatie met aminozuren nieuwe eiwitten vormen. Het feit dat er peptiden aanwezig zijn, is een signaal dat er eiwit is afgebroken (lees: dat er een eiwit tekort is) en dus vervangen moet worden. De schadelijke externe factoren, waar ik het eerder in dit artikel over had, vertragen juist de productie van nieuwe peptiden. Daarom geven de producten van DrK Dermal Health Care deze extra peptiden aan je huid om zich te binden met aminozuren. Hierdoor kunnen zich op een natuurlijke manier meer nieuwe eiwitten vormen, waardoor je huidbarrière en het algehele immuunsysteem van je huid verbetert.

 

Zomertip: DrK Hydrating Complex

 

Zoals ik al schreef: een huid met een verstoorde huidbarrièrefunctie heeft behoefte aan hydratatie. Heel veel hydratatie. Tijdens de zomermaanden met hogere temperaturen is deze behoefte vaak nog groter en droogt je huid nog sneller uit. Denk maar aan wat er gebeurt als je een cake te lang in de oven bakt, uiteindelijk zal deze cake zijn vocht verliezen en droog worden. Hetzelfde gebeurt met je huid. Althans… als je niet de juiste verzorging gebruikt. En als je dan ook nog eens regelmatig buiten in de zon te vinden bent, of binnen in de airco, dan ligt een droge, trekkerige en onaangename huid in de zomer extra op de loer.

 

Daarom de volgende zomertip: DrK Hydrating Complex is een rijke emulsie die als het ware een beschermend laagje aanbrengt op je huid. HeptaPeptide 4 bevordert de groei van prebiotica, voor een gezonde huid. Gehydrolyseerd hyaluronzuur zorgt voor effectieve huidverbetering en werkt beschermend tegen schadelijke bacteriën. Het stimuleert ook het wondgenezingsproces. Ingekapseld gepolariseerd water zorgt tot slot voor een betere absorptie van de actieve ingrediënten. Tweemaal per dag aanbrengen op een gereinigde huid en je huid komt gehydrateerd de zomer door!

© Ahmet Turkkani