Rosacea

Dr. K en rosacea

Rosacea

een huidprobleem dat steeds vaker voorkomt. Hoe venijnig en vurig rosacea ook kan zijn, net zo veel liefde en aandacht heeft het nodig. Het goede nieuws is dat rosacea en symptomen daarvan succesvol behandeld kunnen worden. In sommige gevallen is er zelfs medicatie voor nodig, maar zelfs dan is een goed skincare routine een noodzaak. En dat laatste gaat niet zonder een aangepaste behandeling met daarbij professioneel advies van een huidspecialist. En in goede skincare routine zijn goede ontwikkelingen. Lees gauw verder…

 

Rosacea

 

Dr. K heeft een bijzondere manier als het gaat om aanpak van rosacea. In eerder verschenen artikelen hebben we het onderscheid van Dr. K besproken. Wil je meer weten over dit Zuid Afrikaanse merk? Lees dan ons artikel hier.
Rondom rosacea heeft Dr. K een eigen combinatie van ingrediënten toegepast om vanuit meerdere fronten de huid te behandelen. En as usual: de gezonde huidflora speelt bij Dr. K (ook als het om rosacea gaat) de hoofdrol.

 

Dr. Juantita Kilian

Wist je dat diverse huidontstekingen steeds vaker voorkomen? Daardoor heeft Dr. Juanita Kilian, ontwikkelaar van het merk Dr. K een goede filosofie die goed onderbouwd is.

Rosacea

Dr. Juanita Kilian draait er niet om heen: op onze huid leven miljarden bacteriën, algen en schimmels, het zogenaamde huidmicrobioom. Dit is superbelangrijk voor onze huid en bepaalt dan ook de weerstand van onze huid tegen allerlei ziekteverwekkers. Het functioneert als een soort van schild. Door onze moderne lifestyle of het gebruik van agressieve cosmeticaproducten heeft deze schild behoorlijk te lijden onder alle negatieve prikkels. Dus geen huidbarrière die intact is. Gevolg: ontstekingen van de huid. En daar valt rosacea ook onder…

Rosacea

Chronische roodheid op wangen en neus. Vurige huid. Couperose. Gevoeligheid. Prikkerig gevoel. Dikke neus. En met een beetje pech heb je er pukkels bij. Rosacea kent diverse gradaties en kan ook in combinatie met acne voorkomen. De echte oorzaak is niet aan te wijzen hoewel triggers zoals alcohol, stress of voeding de aandoening kunnen verergeren. Ook kan er sprake zijn van de Demodex mijt die de huid extra overgevoelig maakt maar ook dat is lastig te bepalen.

Rosacea

Ik hoor je al denken: leuk en aardig, maar wat kan ik eraan doen? Goed nieuws: heel veel! Hierbij wel een belangrijke mededeling: hoe goed de behandelingen en producten ook aanslaan: eerlijkheid staat voorop. Je huid zal altijd gevoelig blijven voor ontstekingsreacties. Dit betekent niet dat je je leven lang te kampen hoeft te hebben met de vervelende symptomen, maar een deskundige begeleiding is wel een pre. Rosacea tolereert geen fouten in aanpak en kan bij overstimulatie weer vervelend worden. Thuis dokteren is uit den boze. Maar nu terug naar Juanita Kilian, founder van Dr. K dermal health.

Dr. Juanita Kilian is geïnspireerd door het feit dat huidverzorging opnieuw moet aansluiten bij de oorsprong van de mens, namelijk dat de huid dient als beschermingsmechanisme. En laat nou net het huidmicrobioom verantwoordelijk zijn voor een optimale gezondheid van de huid. Met andere woorden: geen gezond huidmicrobioom is geen optimale huidfuncties. Je raadt het al: dat is de verdieping van dit artikel.

De Repair Range

De Repair Range is een speciale serie producten die de ontstekingsreacties in de huid vermindert. Door de huid zowel tijdens professionele behandelingen als thuis te voorzien van prebiotica wordt de natuurlijke balans aan gezonde bacteriën op de huid hersteld. Gevolg? Een natuurlijke weerstand waardoor de huid beter zichzelf kan verdedigen. En dat niet alleen bij rosacea, maar ook bij acne, eczeem of andere ontstekingsreacties van de huid.

Rosacea

Premium serum

Premium serum is een premium product. Niet alleen de naam, maar ook de toegepaste werkstoffen zijn prestigieus als het gaat om een extra bescherming en verdediging van de fragiele huid. Welk stadium van rosacea of gevoeligheid je huid ook zit: het premium serum is dankzij Nachtschoon- extract (what’s in a name) effectief bij een extra bescherming van de gevoelige en fragiele rosaceahuid: de barrièrefunctie wordt verbeterd en wikkelt de huid in een comfortabel en beschermend jasje. Zodoende wordt er een intelligente tweede huidlaag gevormd waardoor de huid beter weerbaar is tegen allerlei negatieve invloeden van buitenaf.

Terwijl de huid door deze intelligente tweede huidlaag beter beschermd wordt gaat Heptapeptide 4 de groei van nuttige bacteriën (prebiotica) bevorderen. Probiotica daarentegen verbetert de huidflora om zodoende de weerbaarheid van de opperhuid te verbeteren. Met andere woorden: dankzij deze peptide heeft de rosacea- en gevoelige huid niet alleen maar een extra bescherming, maar is met een slimme benadering extra voorzien van optimaal herstel. Behalve het verbeteren van huidbarrière en hydratatie wordt de ontstekingsreactie van de huid geremd en algeheel het comfortabele gevoel van de huid bevorderd. Met deze ontwikkelingen in de huidverbeteringsindustrie blijft rosacea nog steeds vervelend, maar niet onbehandelbaar. En dat is goed nieuws!

 

Meer info? Check www.drkdermalhealth.nl

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist