Deep Relief Acne Treatment

Soms komen dingen niet voor niks op je pad. Toen ik een review wilde schrijven over Deep Relief Acne Treatment had ik me eerlijk gezegd niet direct bedacht dat het een heel specifiek product is voor een puist. Dus ben ik op zoek gegaan naar een geschikte kandidaat om het te testen en raad eens: de volgende dag werd ik wakker met een pukkel. Een hele dikke. Ik heb nooit puistjes maar deze mocht er wezen: dik en pijnlijk, net voor mijn rechteroor. Volgens mij was ik de eerste op deze aardbol die blij was met een dikke puist…

Aangezien Murad het heeft over een niet medische oplossing voor een medisch huidprobleem ben ik er direct mee aan de slag gegaan. Waar ik aan moet wennen is de verpakking: een flesje met een dopje die opengedraaid moet worden om vervolgens een wattenstaafje erin te doen waarmee je de huid aanstipt of het product plaatselijk aanbrengt. Er komt dus lucht en licht in het flesje, en over antibacterieel gesproken is dat nogal gedurfd. Anderzijds gebruikt iemand met meerdere pukkels dit plaatselijk en zolang je niet hetzelfde wattenstokje of je vinger in het flesje steekt is het acceptabel.

Ik breng het dunne lotionachtige, nagenoeg geurloze product aan op mijn puist en laat het opdrogen. Het advies is tweemaal per dag, en dat heb ik ook gedaan. Het ster ingrediënt in Deep Relief Blemish Treatment is Salicylzuur: het peelt tot in de haarfollikel en lost talg op en is erg effectief bij acne. En raad eens: de volgende dag voelde ik dat de pukkel onderhuids kleiner werd. Nu, vier dagen later is het nagenoeg verdwenen zonder dat het door de huid is gebroken en zonder dat het uitgeknepen is. Voor de knijpers onder ons: dit scheelt echt wel een paar littekens.

Het product werkt snel en vooral het feit dat het werkt zonder dat er al een puskopje aanwezig is overtuigd mij van een niet medische oplossing voor vervelende, onderhuidse ontstekingen.

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist

 

30 ml €59,50