Anti aging No Nonsense Beauty
, ,

De mannenhuid in topconditie

De tijd dat mannen hun gezicht reinigde met een blok zeep, met hun handen grof over hun gezicht wreven en hun aftershave gewoon over het resterende schuim van de douchegel aanbrachten is voorbij! Mannen zijn zich steeds meer bewust van de verzorging van hun huid. Net als de rest van de uiterlijke verzorging zoals scheren, het haar stylen en een mooie outfit is de huid onderdeel van hun dagelijkse verzorgingsritueel geworden. Met de drukke levensstijl van vandaag de dag is er behoefte aan eenvoudige, maar effectieve huidverzorging. pHformula heeft zeer geschikte producten voor mannen geselecteerd en het is nog eenvoudig ook!

Wat is het verschil tussen de huid van mannen en vrouwen?

Afgezien van de fysiologische verschillen – niet veel! De huid van mannen is over het algemeen dikker, ook is de huid vetter gezien de grotere en talrijke talgklieren die actiever zijn doordat ze sterk worden beïnvloed door mannelijke hormonen. Doordat de huid vetter is hebben mannen de neiging om hun huid vaker te wassen. In combinatie met het regelmatig scheren van de huid kan dit gevoeligheid veroorzaken dat kan leiden tot ingegroeide haren, een droge huid, acne en een doffe teint. Met de juiste huidverzorging zijn deze ongemakken goed te voorkomen.

Redenen voor mannen om zich te focussen op hun huidverzorgingsregime

Natuurlijke barrièrebescherming
Door het feit dat mannen over het algemeen een grove en vettere huid hebben is het belangrijk de huid te reinigen met een goede pH-gebalanceerde reiniging om overtollige vetten in balans te brengen en schadelijke afvalstoffen te verwijderen. Hierdoor worden verstopte poriën gereinigd zonder dat de natuurlijke huidbarrière wordt aangetast. De juiste reiniging mag de huid niet trekkerig laten aanvoelen. Indien dit wel het geval is ontneemt het de huid van zijn natuurlijke vochtgehalte waardoor de huid uitdroogt en het de tekenen van huidveroudering zal versnellen.

Scheren kan voor een ruwe huid zorgen met donkere vlekken
Denk eraan – hoe milder de scheerschuim hoe beter de huid zijn natuurlijke vochtgehalte kan behouden.

Weerstand tegen UV bescherming, mannen ervaren veel meer schade door de zon
Geloof het of niet, UV bescherming is het belangrijkste product. Het beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van buitenaf en helpt bij het vertragen van huidveroudering!

Stressvolle leefstijl
Lange nachten, een stressvolle werkomgeving en een te hoge werkdruk kunnen leiden tot zwellingen rond de ogen.

Waar moet je op letten?

Product labels en ingrediënten: zorg ervoor dat je producten gebruikt die specifiek voor jouw huidconditie bedoeld zijn. De huidspecialist kan je helpen bij het kiezen van de juiste producten die gericht zijn op jouw huidconditie of huidprobleem.

Reinig je gezicht twee keer per dag: reinig je gezicht met een milde reiniging voor het gezicht en verwijder dit met lauw (niet heet) water.

Let op je scheertechniek: voor sommige mannen kunnen scheermessen met meerdere mesjes té goed werken en scheren hierdoor te dicht langs de huid. Indien je na het scheren regelmatig last hebt van wondjes, ingegroeide haren of een branderig gevoel, probeer dan eens over te stappen naar een scheermes met minder messen en trekt de huid niet strak tijdens het scheren. Spoel na elke beweging het scheermes schoon en verwissel je mes na vijf tot zeven scheerbeurten om irritatie te minimaliseren.

Gebruik dagelijks een moisturizer: over het algemeen lijken mannen hier een hekel aan te hebben. Hydrateren! Het helpt om zichtbare tekenen van fijne lijntjes te verminderen en de huid een heldere, frisse en jonge uitstraling te geven. Voor het beste resultaat breng je een moisturizer twee keer per dag aan.

Gebruik elke dag een UV bescherming: ter voorkoming van huidbeschadiging door de zon dat kan leiden tot rimpels, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker. Gebruik voor optimale bescherming een breed-spectrum, waterbestendige UV bescherming op alle blootgestelde delen van je huid, waaronder je hoofdhuid, oren, hals en lippen.