Collagen+

Collageen is helemaal hip en dat is niet voor niks. Stress, onvoldoende slaap, blauw licht van schermpjes, zonlicht en voeding die niet altijd van goede kwaliteit is en vol met gifstoffen doen een behoorlijke schep bovenop de biologische veroudering in het lichaam. Aangezien collageen werkelijk overal in het lichaam zit heeft niet alleen de huid maar ook alle andere weefsels te lijden onder collageen gebrek. Wie bewust wil leven geeft het lichaam, en zeker de huid meer liefde door extra collageen.

Loop eens de drogist binnen en je ziet door de potten collageen de planken niet meer. Heel verwarrend, want wat is goed en waar kies je voor? Net als bij Skincare is er enorm veel verschil in de diverse soorten collageen. Dit wonderlijke eiwit voor de huid is helaas onderhevig aan veel marketing en met succes: iedereen weet wat collageen is en eerlijk is eerlijk: je mag niet het maximale van je huid verwachten als je de huid niet voorziet van de juiste dosering eiwitten. Collageen dus. Maar betekent dit dat je zomaar ergens collageen moet kopen en innemen? Lees gauw verder, want het verhaal wordt steeds interessanter…

Nu wil iedereen een gezonde huid. Los van rimpels en huidverslapping is collageen onmisbaar voor alle andere vitale huidprocessen. Inname van collageen klinkt dus aannemelijk, maar zo eenvoudig is het niet. Het lichaam heeft namelijk eiwitsplitsende enzymen nodig om het collageen op te kunnen nemen. Deze enzymen nemen al voor het 40ste levensjaar af, dus een goede opname van collageen is niet vanzelfsprekend. Ook is de bron van collageen erg belangrijk: het allerbest opneembare collageen is viscollageen. Dit is namelijk 100% identiek aan menselijk collageen. En daarmee vallen vele soorten collageen die op de schappen liggen af want de meeste varianten zijn op basis van rundercollageen, en bevatten daarnaast geen eiwitsplitsende enzymen voor een goede opname. Aan de hand van veel vragen over welk collageen nu wel goed is om in te nemen zijn we op onderzoek uitgegaan én gevonden welk collageen nu wél doet wat het moet doen: Collagen+ van het merk Sckin!

Sckin maakt gebruik van gehydroliseerde peptiden uit viscollageen mét eiwitsplitsende enzymen die een maximale opname garanderen. Tel daar de vele andere ingrediënten met een positieve bijdragen op de huid bij op, en je bent om. Wij wel althans. Voor de nieuwsgierigen hebben we hier enkele ingrediënten die het verschil maken:

Lysine: ondersteunt elastische vezels voor een strakke huid

Phytoceramiden voor een mooi plumpingeffect

Anti-oxidanten tegen huidveroudering,

en vele voedingsstoffen zoals magnesium, zink, vitamine C, vitamine D en vitamine B3. Hierdoor hoef je weinig andere supplementen naast Collagen+ in te nemen. Alle ingrediënten in de Collagen+ zijn huidspecifiek en hebben wetenschappelijk bewezen effecten voor een mooie huid. Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat 5 gram Collagen+ per dag meer volume en stevigheid in de huid geeft.

Meer weten? Check https://www.sckinnutrition.com/downloads/ NaticolSkinStudy5g.pdf

Wil je het maximale resultaat van huidverbeterende en huidverjongende behandelingen zoals peelings, microneedling of RF Needling? Dan is het gebruik van Collagen+ geen overmatige luxe, want je huid kan de marathon niet lopen zonder de juiste voedingsmiddelen van binnenuit en de meest ideale skincare producten van buitenaf. Collagen+ is makkelijk in inname: het poeder kan in water of sap opgelost worden (de smaak doet me denken aan banaan),  je kunt er een smoothie mee maken en zelfs bonbons met de kant en klare recepten van Sckin Nutrition. En vooral dat laatste maakt de inname erg makkelijk, en lekker!

Wil je weten hoeveel collageen je nodig hebt? Laat dan een collageenscan doen bij een Sckin huidspecialist, of vul de collageen checklist in op de website. Niet iedereen is identiek, dus de collageen behoefte van iedereen is anders dus wel even doen voordat je vanalles inneemt.

Meer info of bestellen?

www.sckinnutrition.com

© Ahmet Turkkani