, , ,

Collagen Recovery Treatment

Wist je dat de populatie van de leeftijdscategorie 40+ met een duidelijk overgevoelige huid enorm groeit? Te actieve huidverzorgingsproducten, intensieve behandelingen en een overmaat aan sterke peelings verstoort de huidbarrière en kan bij ongecontroleerde toepassingen op termijn huidproblemen geven zoals roodheid en gevoeligheid. Ook weten we inmiddels dat hormonale schommelingen, zoals bijvoorbeeld de overgang invloed hebben op de huidconditie. En niet in positieve zin: de huid wordt kwetsbaarder, roder en zal sneller verouderen. Daarbij komt dat we er allemaal jong en vitaal uit willen zien en een gezonde glow willen. En de combinatie van huidproblematiek met antiaging tegelijkertijd is al jaar en dag een uitdaging, dus zo veeleisend als dat ik ben onderga ik een behandeling waarbij collageen wordt gecombineerd met hydratatie èn een optimale bescherming van de huidbarrière. Mooi om waar te zijn, en nog mooier resultaat. Ik vertel er graag meer over…

QMS Collagen Recovery

De naam zegt het al: een behandeling (en overigens ook een crème voor thuisgebruik) die de huidherstellende eigenschappen van collageen gebruikt om de ongezonde, prikkelbare en verstoorde huidbarrière te herstellen. Het merk QMS Medicosmetics werkt met het gepatenteerde NeotecA15 welke bestaat uit het optimaal hydraterende hyaluronzuur en huid verjongend collageen en peptiden. Wil je alles weten over het geheim van QMS Medicosmetics? Dan verwijs ik je graag door naar een eerder verschenen artikel via deze link waarin alles wordt uitgelegd.

Klinisch getest

Bovendien is QMS Collagen Recovery klinisch getest door IUF Leibniz Research Institute for Environmental-Medicine te Düsseldorf. Prof. Dr. Jean Krutmann deelt de uitslagen: bij 28 deelneemsters tussen de 45-55 jaar zijn de resultaten een toename van het vochtgehalte in de huid van 97% en vermindering van fijne lijntjes en rimpels met 12%. Deze resultaten zijn gemeten na gebruik van een week, zonder gebruik van ander skincare.

 

Maar voor nu terug naar de Collagen Recovery Treatment…

Focus

Volgens QMS Medicosmetics is de Collagen Recovery Treatment voor de fijnproever en dat begrijp ik ook. Wil je namelijk de weerstand van je huid verbeteren maar absoluut niet inleveren in comfort en beleving dan is deze behandeling met bijbehorend product ook wel het neusje van de zalm: de huid wordt namelijk intensief gevoed zonder dat de huid gevoelig kan reageren. Wat mij vooral verbaasde was dat zelfs voor de peeling een huid beschermend laagje Collagen Recovery werd aangebracht. En de rest is logica: door meerdere keren Collagen Recovery tijdens de behandeling aan te brengen wordt de huid na iedere stap opnieuw gehydrateerd, gevoed, hersteld èn verstevigd. Zalig!

 

De werking

Ook de gevoelige en kwetsbare huid heeft voeding nodig, en dat is dan ook de primaire focus van deze behandeling. Parallel daaraan staat het verminderen van de roodheid en het aanpakken van de verslechterde huidbarrière. Zwitsers gletsjerwater blust de roodheid en heeft een verkoelende werking terwijl de overige doelen worden behaald dankzij Niacinamide, Chiazaad Olie en Rode Klaverextract. Een werkstof die een high light verdiend is een biotechnologisch nagemaakte werkstof welke verantwoordelijk is voor de groei van gezonde en sterke huidcellen, namelijk Biomimetische Placenta. Deze slimme ingrediënt is afkomstig van een gist en is daarmee mens- en diervriendelijk.

 

Bij thuisgebruik van QMS Collagen Recovery gaat het resultaat iets verder dan voeding en herstel: de poriën zijn zichtbaar fijner en ook is de verdeling van pigment duidelijk beter met minder pigmentvlekken als resultaat. Collagen Recovery bestaat nu al 2 jaar en is één van de hardlopers binnen het assortiment van QMS Medicosmetics, en dat zegt genoeg. Wil je alles weten over deze dag- en nachtcrème? Lees dan onze review hier.

 

Wil je deze behandeling ook ervaren? Zoek dan een QMS huidspecialist in de buurt en laat je verassen door het resultaat!

Prijs behandeling: 60 minuten €149,-

www.qmsmedicosmetics.com

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist