, ,

Alpha-H Liquid Gold: glow under the mistletoe!

Je huid verdient natuurlijk het hele jaar liefde, aandacht en effectieve huidverzorgingsproducten. Toch is het niet meer dan menselijk om in de aanloop naar de feestdagen extra te investeren in je huid. We willen immers allemaal stralend voor de dag komen tijdens het Kerstdiner, of de show stelen op Oudjaarsavond. Een extra bezoekje aan de salon of kliniek kan dan geen kwaad. Net als producten die je huid een boost geven. In dit artikel besteed ik dan ook aandacht aan Alpha-H en het paradepaardje Liquid Gold. Want wie wil er nu geen glow under the mistletoe?!

Er was eens…

 

Dat klinkt je wellicht als een Kerstsprookje in de oren. En in zekere zin is het dat ook. Er was eens, in 1995, een voormalig reisleidster die vanuit haar garage in Monterey Keys aan de Australische Gold Coast zelf huidverzorgingsproducten verkocht. Deze voormalig reisleidster was Michelle Doherty, oprichtster van Alpha-H. En hoe een reisleidster haaar roeping in de skincare vindt leg ik graag haarfijn uit…

Pionier in zuren

 

Destijds waren zuren in huidverzorging voor veel consumenten en zelfs voor dermatologen een beangstigende gedachte. Michelle had zelf ervaren welk effect zuren hadden op eigen huid. Ze kampte jarenlang met een ernstige vorm van acne, die na haar jeugd maar niet verdween. Rond haar dertigste kwam Michelle per toeval via een kennis in aanraking met een nieuwe productformule die glycolzuur bevatte. Het product was toen nog in een testfase en de onderzoekers konden maar lastig aan testpersonen komen. Michelle hoefde niet lang na te denken: met de gedachte dat haar huid toch niet slechter kon worden was Michelle bereid deze formule te testen.

 

Haar huid knapte voor het eerst in al die jaren enorm op. Overtuigd van de werking van zuren kocht ze de productformule (leuk detail: dit is het huidige Liquid Gold) en ontwikkelde (kort uitgelegd) haar eigen producten. Dit deed ze met de volste overtuiging dat glycolzuur de huidverzorgingsindustrie op z’n kop zou zetten. En ze kreeg gelijk…

Fast forward naar het jaar 2000

 

Een paar jaar later zag Liquid Gold officieel het levenslicht. Hoewel Liquid Gold oorspronkelijk was ontwikkeld als een thuisbehandeling om de resultaten van professionele peelings vast te houden werd het product ook steeds vaker gebruikt zonder salonpeeling erbij. Met evenzo verbluffende resultaten. Influencers en beauty redacteuren kregen Liquid Gold in de gaten en raakten er niet over uitgesproken en uitgeschreven. Dit resulteerde in lovende recensies. Niet lang daarna reden de taxi’s met Liquid Gold reclame door de straten van Londen en grote retailers over de hele wereld namen contact op met Michelle om Alpha-H in de winkelschappen te kunnen leggen. Michelle’s bedrijfje in de garage aan de Australische Gold Coast was plotseling uitgegroeid tot een internationaal skin care bedrijf. Zo zie je maar hoe ver de liefde voor je huid kan gaan…

Spoedcursus glycolzuur

 

Om de benefits van Liquid Gold goed te kunnen begrijpen en de producten van Alpha-H op de juiste wijze te kunnen gebruiken, geef ik je met liefde een spoedcursus glycolzuur. De scheikundige naam van deze stof is Alpha-Hydroxy Acid (… en zie daar: Alpha-H). De werkstof heeft een hele kleine moleculaire structuur, waardoor het uitstekend door je huid wordt opgenomen. Dankzij de lage pH-waarde is glycolzuur nog super effectief. Maar wat doet glycolzuur nou precies? Glycolzuur breekt de celbruggen af en verwijdert ze. Deze celbruggen zijn vergelijkbaar met lijm die de dode (lees: ongezonde) huidcellen bij elkaar houdt op de huid. Behalve dat je huid er dan dof en vaal uitziet houdt het ook alle effectieve werkstoffen uit skincare producten tegen. Doordat glycolzuur deze lijmsubstantie en dus ook de dode huidcellen verwijdert wordt je huid aangemoedigd nieuwe huidcellen te produceren. Gevolg? Hello glow, bye rimpels!

Acid Virgins

Het verwijderen van dode huidcellen helpt ook bij het voorkomen van verstopte poriën, een schilferige huid, een onregelmatige teint en zelfs vroegtijdige huidveroudering. En alsof dat niet genoeg is: glycolzuur is een effectief hulpmiddel dat het vochtbindend vermogen van de huid verbeterd.

Geduld een schone zaak?

 

Ja en nee. Voor alle huidverzorging geldt uiteraard dat wonderen niet bestaan en je minimaal drie tot vier weken moet wachten tot de eerste resultaten zichtbaar zijn. Dat is de cyclus waarmee je huid zichzelf vernieuwt; pas daarna zie je vermindering van lijntjes en oneffenheden (al kan dat laatste wel 3-4 maanden duren). Zover de ‘ja’ dus. De ‘nee, je hebt geen geduld nodig’ zit in het feit dat Liquid Gold gebruikers ervaren dat het product een instant glow oplevert, door het bovenste laagje dode huidcellen weg te etsen. Begin je dus (te) laat met je huid Christmas ready maken? Ook dan is Liquid Gold een must-have.

Welk Liquid Gold product is geschikt voor mij?

 

Als je begint met het gebruik van glycolzuur – en dus Liquid Gold – is het altijd een goed idee om langzaam te beginnen en geleidelijk aan het gebruik op te bouwen. Ga dus niet meteen los met meerdere Liquid Gold producten tegelijk. De ‘oorspronkelijke’ Liquid Gold is een verstandige keuze om mee te beginnen. Je kunt dit product, dat je voor het slapen gaan als een tonic aanbrengt met een wattenschijfje, een paar avonden per week toevoegen aan je huidverzorgingsroutine.

 

Gebruik daarbij een goede reiniger die de pH-waarde van je huid in balans brengt. Laat je daarbij adviseren door een huidspecialist: begin je met de verkeerde reiniging dan kan dat de werking van alles erna beïnvloeden. Sluit af met je favoriete moisturizer, of gebruik alleen Liquid Gold voor een intensievere behandeling. Je zult je huid voelen tintelen en dat is normaal: “It’s all about the tingle.”

De smaak te pakken?

 

Combineer dan Liquid Gold met Liquid Gold 24 Hour Moisture Repair Cream, of Liquid Gold Overnight Repair Cream. 24 Hour Moisture Repair Cream is een rijke moisturizer met 5% glycolzuur, stamcellen van argaan en 24-karaats goudvlokken. Matrixyl-6 herstelt collageen en elastine. Perfect voor een droge huid, met lijntjes en rimpels.

Heb je een rijpere huid en een huid die onder invloed van hormonen (menstruatie, overgang) de neiging heeft tot wat vetter worden of regelmatig last heeft van mee-eters of onzuiverheden? Kies dan voor Liquid Gold Overnight Repair Cream. Deze volle, intensieve nachtcrème met frisse limoengeur werkt diep in de huid. Retinol, glycolzuur, salicylzuur, vitamine E en ceramiden gaan een oneffen en doffe teint, lijntjes, rimpels en onzuiverheden tegen.

 

Tip van mij: Als je Liquid Gold (de ‘tonic’ dus) gebruikt, wissel bovenstaande producten dan daarmee af. Gebruik de ene avond voor het slapen gaan de tonic en de andere avond een van de twee moisturizers voor nog sneller resultaat!

Liever een serum? No problem!

 

Er is ook een Liquid Gold Midnight Reboot Serum. Dit bestselling en effectieve anti-age serum bevat 14% glycolzuur en 1% granactive retinoïde.

Grana-wat?! Dit is de nieuwste vorm van vitamine A, die even effectief is als het uitsluitend op recept verkrijgbare tretinoïne, maar dan zonder de bijwerkingen die tretinoïne wel heeft. Samen met antioxidanten uit co-enzym Q10 en ferulic acid, plus palmitoyl tripeptide-5 geeft dit serum een flinke boost aan de collageenaanmaak. Ook gaat Midnight Reboot Serum de strijd aan met (acne)littekens, pigmentatie, grove poriën. Met als resultaat: een zichtbaar egalere, frissere teint en die felbegeerde glow under the mistletoe.

Shine

 

Maak je Liquid Gold routine compleet met Liquid Gold Firming Eye Cream. Dit oogproduct is een totaalaanpak voor de huid rondom je ogen en bevat peptiden, ferulic acid, fruitzuur, niacinamide en pigment verhelderende en -remmende ingrediënten. Deze rijke oogcrème is zeer effectief bij lijntjes, zonschade, verlies van stevigheid rond de ogen en bij donkere kringen en wallen. Fijn als die Kerstborrel op kantoor toch nét iets te gezellig was. Diamantpoeder en ‘light diffusing’ deeltjes camoufleren schaduwen en oneffenheden rondom je ogen, terwijl de verkoelende applicator kalmeert. Dus: shine bright like a diamond!

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist