ALPHA-H High Tide Water Cream

Heb jij ook wel eens last van een trekkerige huid? Zo ja, dan is dat helemaal niet uniek want één op de drie mensen ervaart wel eens een trekkerig gevoel. Vervelend is het wel, want het staat ook nog eens in de top 3 van de meest voorkomende klachten omtrent de huid. Ik hoor je al denken: een beetje crème en weg trekkerig gevoel, maar zo simpel is het niet. Want wist je dat je juist een trekkerig gevoel krijgt door te veel te smeren of nog erger: het verkeerde product te smeren? Ik leg graag uit…

 

 

Less is more

Van smeren blijf je smeren. Althans, in sommige gevallen. Vaak wordt het verband tussen het vocht- en vetgehalte in de huid letterlijk misplaatst. Daarmee bedoel ik dat er vaak een crème met te hoog vetgehalte wordt gebruikt op een huid met een te laag vochtgehalte. Volg je het nog? Zo nee heb ik een makkelijkere uitleg, namelijk dat je een huid die dorst heeft geen olie moet geven, maar water. Vocht dus. Heb je daarentegen een huid die wel honger heeft? Dan geef je de huid voeding op vetbasis met vocht erbij, want drinken (vocht) is altijd goed. Maar hoe weet je nou het verschil?

Trekkerige huid

Heel kort door de bocht: een trekkerig gevoel wijst op een extreem vochttekort. Zo nauw luistert het niet want vocht hebben we altijd nodig, ook bij geen trekkerig gevoel. Weer of geen weer: een hydraterend skincare product komt je huid altijd ten goede. Heb je schilfers, droge plekjes of zelfs jeuk: dan heeft je huid tekort aan voedingsmiddelen en is je huid gebaat bij een voedende crème op vetbasis. En laat nou net het Australische huidverzorgingsmerk Alpha-H een product uitbrengen die echt verschil maakt tussen vocht- en vet tekort. Alpha-H High Tide Water Cream stilt de dorst in je huid als geen ander waardoor je je niet meer druk hoeft te maken over een trekkerige huid. Lekker handig, zo net voordat de kachel aangaat! Overigens zijn is een vocht- of vettekort geen teken van huid gevoeligheid, dat staat helemaal los van beide factoren…

 

Directe werking

Een ware dorstlesser voor de (extreem) vochtarme huid. Deze
lichte formule moisturiser op waterbasis dompelt de huidcellen onder in vocht en
vult het vochtgehalte van de huid tot het maximale aan. Squalaan (vegan), panthenol (pro-vitamine B5) en het unieke Alpha-H hydratatiecomplex op basis van o.a. hyaluronzuur, trehalose en ureum zorgen niet alleen voor onmiddellijke hydratatie, maar werken tot 5 dagen lang door aan het opbouwen en aanvullen van de huideigen vochtreserves. Dit zorgt voor een direct vollere, stevigere huid en verbeterde elasticiteit die lang aanhoudt. En daarmee zijn we er nog niet…

De zijdezachte geltextuur voelt heerlijk verfrissend aan en trekt direct in met een vochtige, niet-vette finish. Ik heb werkelijk een hekel aan producten die op de huid blijven liggen of gaan rullen en gelukkig gebeurt dat niet. Althans, er is duidelijk opmerkelijk een gevoel van huidverzorging ‘op’ de huid terwijl het geheel zijn werk doet ‘in’ de huid: een bewijs dat er aandacht is besteed aan de beleving van het product.

Lange termijn werking

Opvallend is dat er ook gedacht is aan een lange termijn- werking van de crème. Het Australische merk Alpha-H maakt gebruikt van een inheemse plant: het aminozuur- en antioxidantrijke Australian River Mint extract. De meerwaarde is een aanvullende bescherming tegen oxidatieve schade (schade door invloeden van buitenaf) en ondersteunt de collageen aanmaak voor extra antiaging. Dus je krijgt er een jongere huid van ook nog. Ook belangrijk: de natuurlijke barrièrefunctie van de huid wordt gestimuleerd waardoor de keratinocyten in de opperhuid vitaler worden. Dat laatste uit zich in een weerbare en minder gevoelige huid, iets waarvan iedereen denkt last te hebben…

 

 

ALPHA-H High Tide Water Cream is voor het gemak geschikt voor alle huidtypen, inclusief de vette, onzuivere en de échte gevoelige huid: dorst hebben namelijk alle huidcellen, ongeacht huidtype of huidprobleem. Dus of je nu puistjes, rimpeltjes, verslapping of een beeldige probleemloze huid in perfecte conditie hebt: ALPHA-H High Tide Water Cream is de ultieme dorstlesser!

Huididentiek

Als het gaat om het aanvullen van lichaamseigen ceramiden dan is de wetenschap zo ver dat we dat (tegenwoordig) kunnen aanvullen met een plantaardige werkstof: Squalaan. Tot niet heel lang geleden (vraag me niet de exacte datum) werd het vergelijkbare werkstof Squaleen gewonnen uit haaienlever maar tegenwoordig wordt het nagenoeg identieke Squalaan vervaardigd uit olijven en suikerriet: vriendelijk voor dier en milieu dus. Squalaan is in staat om alle gebrek aan ceramiden en vocht in de opperhuid aan te vullen. Behalve het aanvullen van het vochtgehalte zorgt Squalaan ook voor het voorkomen van vochtverlies door verdamping (Trans Epidermal Water Loss) en werkt dus eveneens preventief tegen een chronisch vochttekort.

 

Squalaan wordt direct door de huidcellen herkent en opgenomen en werkt het op dezelfde manier als talg bij het tegengaan van vochtverlies. Daarnaast is squalaan een krachtig antioxidant die o.a. beschermt tegen lipidenperoxidatie: een natuurlijk proces waarbij vrije radicalen de celmembranen aantasten. Hierbij raakt niet alleen het huidoppervlak beschadigd, maar ook de porieholte (waar de talg zich bevindt). Lipidenperoxidatie speelt vermoedelijk dan ook een rol bij acne omdat het de samenstelling van de talg verandert, met ontstekingen tot gevolg. Omdat Squalaan op talg lijkt helpt het de huid ‘gesmeerd’ te houden en de huideigen talgaanmaak af te remmen. In tegenstelling tot talg zorgt Squalaan dat de huid niet vet aanvoelt. Het vult andere huideigen lipiden (ceramiden, cholesterol) aan, wat de huidbarrière helpt herstellen (de huid wordt minder reactief) en de elasticiteit en stevigheid verbeteren.

ALPHA-H High Tide Water Cream mag dan wel een fashionable en commerciële naam met een Amerikaanse (of Australische) flavour hebben, maar is een wetenschappelijk onderbouwde formule met de nodige onderbouwing. En die onderbouwing mag er wezen, want behalve de beleving heeft het product alles te bieden waardoor de huid zich op korte, en lange termijn herstelt in alle basiselementen voor een gezonde huid: optimale hydratatie en een gezonde huidbarrière.

Pot 50 ml €52,95

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist