Dr K gebruikt Lactoferrine, een uniek ingrediënt in het Repair & Purify Acne Control Premium Serum dat acne éindelijk effectief tegen gaat

Lactoferrine

Nu zul je vast denken, maar wat is Lactoferrine dan? Lactoferrine is een soort eiwit dat van nature voorkomt in koe- en moedermelk, maar ook in onze eigen traanvocht en speeksel. Het meeste komt Lactoferrine voor in colostrum – een melkachtige vloeistof die wordt geproduceerd door vrouwelijke zoogdieren in de eerste paar dagen na de geboorte van hun nageslacht, waarna na 72 uur de productie overgaat in ‘’echte melk’’. De belangrijkste rol van Lactoferrine is het ondersteunen van het immuunsysteem. Studies hebben hierbij aangetoond dat Lactoferrine het lichaam helpt te beschermen tegen bacteriën, virussen, schimmels en andere microben.

Lactoferrine en acne

Lactoferrine werkt op diverse manieren om acne te verbeteren. Door zijn ijzer regulerende rol verwijdert Lactoferrine als het ware de voedselbron voor de Propionium Acnes bacterie (de boosdoener bij puistjes), waardoor deze niet kan overleven op de huid. Naast zijn ijzer regulerende eigenschappen, is Lactoferrine ook een krachtige anti-oxidant die vrije radicalen bestrijdt. Van vrije radicalen is namelijk bekend dat ze schade toebrengen aan onze cellen en DNA, wat cel- en andere ontstekingen – en dus ook acne – kan veroorzaken. Daarnaast werkt Lactoferrine ook ontstekingsremmend. Ontstekingen spelen een grote rol spelen bij het verstoppen van poriën en de vorming van acne en hierdoor is het erg belangrijk ingrediënten in Skincare te gebruiken die ontstekingsremmend werken. Het kalmeren van ontstekingen  kan dus helpen voorkomen dat de acne erger wordt, maar het helpt ook om de huid te genezen en herstellen. Als laatste de gezondheid van onze darmen: de meeste uitspraken over voeding en acne zijn mythes, tenzij je er gevoelig voor bent. Dit betekent niet dat de gezondheid van onze darmen niet is gerelateerd aan  vorming van acne. Een slechte darm- en spijsvertering kan tot acne leiden of bestaande acne verergeren. Je weet al dat Lactoferrine kan helpen om schadelijke bacteriën te bestrijden, maar Lactoferrine kan ook helpen om de gunstige darmbacteriën te voeden. Een gezonde darmflora bevordert een goede spijsvertering en opname van voedingsstoffen. Dus suppletie met Lactoferrine kan zeker een positieve bijdrage hebben bij het bestrijden van acne.

Dr. K Repair & Purify Premium Serum

Het Dr. K Repair & Purify Premium Serum is een hoogwaardig serum waarin dit unieke ingrediënt Lactoferrine wordt gebruikt, in de meest zuivere vorm afkomstig van colostrum. Dit bevat namelijk de hoogste hoeveelheid Lactoferrine voor het beste resultaat om acne te behandelen.

 

©Ahmet Turkkani