Acid Virgins

Acid Virgins

Een generatie die te allen tijde een everlasting glow op haar huid wil. Geen tekenen van vermoeidheid, huidveroudering, pigmentvlekken of wat voor imperfectie dan ook. En dan ook nog in het echt tijdens het dagelijkse leven, dus weg met alle filters en overbelichting op sociale media. Klinkt dit jou ook als muziek in de oren? Lees dan gauw verder, want het Australische merk Alpha-H speelt hierop in met een nieuwe must-have: Generation Glow Daily Resurfacing Essence.

 

Acid Virgins

 

Allereerst een belangrijke mededeling: het artikel is niet voor niets ‘Acid Virgins’ genoemd. Dat is namelijk precies de doelgroep waar ‘Generation Glow’ zich op richt: mensen die nog niet bekend zijn met (of gewend zijn aan) het gebruik van zuren. Maar lees vooral ook verder als jij producten met zuren mijdt omdat je denkt dat dat geen optie is met je gevoelige huid, roodheid of couperose. Of als je geen zuren meer aan durft te raken omdat jouw huid te veel, te vaak of te snel op elkaar is behandeld met fruitzuren waardoor deze gevoelig is geworden. Want Generation Glow is juist speciaal voor jou ontwikkelt! Het is namelijk niet alleen een hele milde exfoliant voor gevoelige (of gevoelig geworden) huidtypes waarvan vaak wordt gedacht dat het hierop inzetten van fruitzuren niet verstandig is. Het product is namelijk veel meer dan dat; het zorgt tegelijkertijd voor herstel van je huidbarrière; de oorzaak van die gevoelige huid. En dat maakt Generation Glow een masterpiece met een enorme meerwaarde.

 

Acid Virgins

 

Nader uitleg volgt…

De glow komt uiteraard van de zuren die erin zitten. Het betreft in dit geval een hele milde maar wel effectieve combinatie van 5 alfa hydroxy acids: melk-, glycol-, appel-, citroen- en wijnsteenzuur (totaal 5%). Zij verwijderen dode huidcellen, stimuleren de celvernieuwing, maken het huidoppervlak zacht en glad, verfijnen de poriën, brengen de talgproductie in balans, helpen littekentjes, pigmentvlekjes en andere donkere verkleuringen vervagen, verhelderen de teint en zorgen zo voor een geweldige glow.

 

Maar wat maakt dit product, behalve de fruitzuren, dan zo uniek? Twee dingen: de toegevoegde postbiotica en antioxidanten!

 

Met name de postbiotica vormen wat mij betreft de belangrijke meerwaarde en zorgen voor het onderscheidende vermogen ten opzichte van al die andere exfolianten op de markt. Postbiotica (een combinatie van gefermenteerde pre- en probiotica), oftewel goede huidbacteriën, supporten en versterken het microbioom en dus de huidbarrière. En precies dat is wat een gevoelige huid nodig heeft. De postbiotica zorgen tegelijkertijd dat de zuren op milde wijze door de huid worden ‘ontvangen’. Generation Glow is dermatologisch getest en zelfs bij een gevoelige huid mild genoeg voor dagelijks gebruik. In tegenstelling tot de meeste exfolianten en peelings voor thuisgebruik kan Generation Glow niet alleen ’s avonds, maar ook ’s ochtends gebruikt worden. Dus kies maar uit wanneer je je er prettig bij voelt! En ervaring spreekt: gebruik je Alpha-H Generation Glow Daily Resurfacing ’s ochtends? Dan geniet je extra van een flawless skin!

 

Acid Virgins

Een andere waardevolle toevoeging vind ik de antioxidanten en aminozuren. Want deze slimme formule heeft behalve fruitzuren en gezonde bacteriën zeer sterke plantaardige extracten in het product verwerkt die ook echt wat toevoegen aan de werking van het product en daarmee het beoogde resultaat. De Snowflower plant (rijk aan antioxidanten), Kamille en de Blauwe Gomboom (rijk aan aminozuren) zorgen voor een ultieme verdediging van je cellen die iedere vorm van irritatie uitsluiten terwijl de huid wordt gepeeld. Bovendien hebben alle drie de plantenextracten een kalmerende en antiroodheidswerking en helpen ze de huid, samen met de zuren, nóg verder egaliseren waardoor je er minder vlekkerig uitziet. Naar mijn mening nog een reden om het overdag te gebruiken (mits je een goed zonbescherming gebruikt uiteraard).

 

Alpha-H & zonbescherming
Fruitzuren maken het gebruik van zonbescherming nóg belangrijker. Wist je dat Alpha-H wel hele bijzondere zonbeschermingsproducten heeft? Als één van de weinige Australische merken zijn hun producten namelijk erkend als ‘therapeutic sunscreen’! Wil hier meer over weten? Lees dan hier (https://www.nononsensebeauty.nl/alpha-h-zonbescherming/) ons voorgaande artikel over Alpha-H en zonbescherming!

 

Tip: Generation Glow is ook een ideaal prep & prime product. Want make-up hecht beter én blijft beter zitten op een gepeelde huid!

 

Hoe word je mooi?
Ochtend en/of avond, na reiniging aanbrengen d.m.v . ‘inkloppen’ met de vingertoppen. Even laten intrekken en daarna je favoriete serum en/of SPF dagcrème aanbrengen. En voilà: you’ve got that glow!

100 ml 61.95

www.alpha-h.nl

 

© Ahmet Turkkani, Skincare Realist